Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Γιορτές Παλιάς Πόλης… αλλιώς για φέτος

Γιορτές Παλιάς Πόλης… αλλιώς για φέτος

0

Τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Οργανωτικής

Μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με τα «στέκια» των Συλλόγων. Αναμένεται ανακοίνωση από το Κέντρο Πολιτισμού

 

Διαφορετικό χαρακτήρα θα έχουν οι φετινές γιορτές της Παλιάς Πόλης, μετά από την περσινή αποχή της διοργάνωσης λόγω της πανδημίας. Πολλές και ενδιαφέρουσες οι προτάσεις που κατατέθηκαν χθες στη συνεδρίαση της Οργανωτικής, σχετικά με τη διοργάνωση των γιορτών. Συγκεκριμένα φέτος το κυριότερο μέλημα συλλόγων και διοργανωτών θα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες συμμετείχαν φορείς του Δήμου και του Κέντρου Πολιτισμού, καθώς και πλήθος συλλόγων. Όλοι οι συμμετέχοντες ενημέρωσαν ότι φέτος έχουν διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων και παραστάσεων έτσι να δοθεί ένα νέο σύνθημα για τις φετινές γιορτές. Πολλοί επίσης ενημέρωσαν ότι σε περίπτωση που δεν θα είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουν το χώρο τους για όλη την εβδομάδα, θα μπορούν να τον διαθέτουν σε κάποιον άλλο σύλλογο που το χρειάζεται. Ακόμα διευκρινίστηκε πως όλοι οι χώροι των συλλόγων πρέπει να είναι ελεγχόμενοι για λόγους προστασίας από την πανδημία.

Μεγάλα ερωτηματικά δημιουργήθηκαν σχετικά με το αν οι σύλλογοι θα μπορούν να ψήνουν όπως κάθε χρόνο, ή αν μπορούν να να διαθέτουν ποτά και τρόφιμα και με ποιον τρόπο. Ο Δήμος από την πλευρά του προτείνει να αποφευχθούν τα ψησίματα από συλλόγους και να γιορταστούν οι γιορτές με έναν καινοτόμο και ασφαλή τρόπο.

Οι Σύλλογοι από την πλευρά τους επιμένουν να εκδοθεί μία επίσημη ενημέρωση από το Δήμο, έτσι ώστε αυτή να περιλαμβάνει και να αντιμετωπίζει ισότιμα όλους τους συμμετέχοντες, έτσι ώστε να μην αφήνονται οι αποφάσεις στη διακριτική ευχέρεια των συλλόγων. Επίσης ένα άλλο ζήτημα το οποίο χρειάζεται να ληφθεί υπόψιν όλων αφορά το γεγονός πως είναι πιθανόν τα υγειονομικά πρωτόκολλα να μεταβληθούν ακόμα και την τελευταία μέρα, γεγονός που ενδέχεται να εμποδίσει την τελική διοργάνωση. Όσον αφορά τα παραπάνω ο Δήμος διευκρίνισε ότι θα ενημερωθούν όλες οι αρμόδιες αρχές αλλά και η πολιτική προστασία, σχετικά με τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως το καλύτερο αποτέλεσμα θα επέλθει μέσα από συνεννόηση αλλά και αγαστή συνεργασία μεταξύ τους. Επίσης επικράτησε η άποψη πως η βέλτιστη επιλογή θα ήταν να βγει ένα γενικό πλάνο το συντομότερο έτσι ώστε να ενημερωθεί και η τοπική κοινωνία αλλά και οι συμμετέχοντες.

Ακόμα υπήρξε κοινή αντίληψη σχετικά με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους προβλήματα στην πόλη. Κάποιοι σύλλογοι πρότειναν τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών test, από τους συμμετέχοντες έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των ίδιων αλλά και του κοινού, ενώ άλλοι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στις συλλογικές αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει ο Δήμος.

Η δημοτική αρχή και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, αναμένεται να ενημερώσει άμεσα όλους τους ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες , έτσι ώστε να επιτευχθεί το ασφαλέστερο και δημιουργικότερο αποτέλεσμα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …