Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Γ.Οικονόμου: Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Γ.Οικονόμου: Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνονται νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

0

Ενημέρωση για τα μέτρα στήριξης για τις πυρκαγιές και την πανδημία από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις πυρκαγιές, λέγοντας πως τώρα είναι η ώρα της μάχης και πρέπει όλοι να στηρίξουν τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή, ωστόσο παραδέχθηκε πως έχουν γίνει λάθη στη διαχείριση.

Επιπλέον αναφερόμενος στην πανδημία είπε πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Η κυβέρνηση εγγυάται ότι στο τέλος αυτής της κρίσης θα έχει μεριμνήσει για να κλείσει κάθε πληγή που άνοιξε: περιβαλλοντική, οικονομική, επαγγελματική, ψυχολογική», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την πρώτη του ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χθες το μεσημέρι.

Έρχονται μέτρα για τον κορωνοϊό το φθινόπωρο

Ειδικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «τέλος, είμαι υποχρεωμένος μέσα στην καταιγίδα που ζούμε να υπενθυμίσω ότι με την πανδημία δεν τελειώσαμε. Η Κυβέρνηση προσφέρει στην κοινωνία όλα τα όπλα που είναι διαθέσιμα για την αναχαίτιση του ιού και την αποκατάσταση της καθημερινότητας σε ένα καλό επίπεδο το φθινόπωρο και το χειμώνα. Απαιτείται όμως η μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα, να περιοριστούν οι νοσηλείες και οι απώλειες» και πρόσθεσε ότι: «η επιστροφή από τις διακοπές είναι ανάγκη να συνοδεύεται από τεστ και ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Κατά τα άλλα, ισχύουν απολύτως τα όσα έχουμε πει και θεσμοθετήσει το προηγούμενο διάστημα τόσο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων όσο και για την πρόθεσή μας να μην ξανακλείσει η οικονομία. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης για το συνολικό πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας από το φθινόπωρο και μετά».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

309 νέα βιβλία αποκτά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης

Αποτελεί το λογικό απότοκο της δράσης «Ανάπτυξης Συλλογών» σε συνεργασία με το Future Libr…