Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα ΕΛΣΤΑΤ – «Έκρηξη» στην ελληνική βιομηχανία τον Ιούνιο

ΕΛΣΤΑΤ – «Έκρηξη» στην ελληνική βιομηχανία τον Ιούνιο

0

Αύξηση 22,4% παρουσίασε ο τζίρος

Αύξηση 22,4% παρουσίασε ο τζίρος στη βιομηχανία κατά τον Ιούνιο του 2021, δείγμα της καλυτέρευσης της πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Ιουνίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2020, παρουσίασε αύξηση 22,4% έναντι μείωσης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Ιουνίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2021, παρουσίασε αύξηση 13,9%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2020 – Ιουνίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2019 – Ιουνίου 2020, παρουσίασε αύξηση 2,6%, έναντι μείωσης 7,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Μεταβολή σε σχέση με πέρυσι

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 22,4% τον μήνα Ιούνιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2020, προήλθε:

  1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

– Αύξηση κατά 22,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής βασικών μετάλλων, κατασκευής μεταλλικών προϊόντων, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, βιομηχανίας τροφίμων.

– Αύξηση κατά 9,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

  1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

– Αύξηση κατά 36,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

– Αύξηση κατά 15,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 36,0% τον μήνα Ιούνιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2020, προήλθε:

  1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας :

– Αύξηση κατά 36,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων, παραγωγής βασικών μετάλλων.

– Αύξηση κατά 7,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

 

  1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

– Αύξηση κατά 40,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης.

– Αύξηση κατά 28,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης.

Σύγκριση με Μάιο 2021

 

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 13,9% τον μήνα Ιούνιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2021, προήλθε:

  1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας :

– Αύξηση κατά 20,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων.

– Αύξηση κατά 13,9% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης.

 

  1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

– Αύξηση κατά 20,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

– Αύξηση κατά 4,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αιτήσεις από την Τετάρτη για το επίδομα μητρότητας

Αφορά τις μη μισθωτές μητέρες Μια σημαντική στήριξη προσφέρει στις μη μισθωτές μητέρες το …