Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκδήλωση βράβευσης για τον Αργυρό Ολυμπιονίκη Χημείας Γιάννη Καραγεωργίου

Εκδήλωση βράβευσης για τον Αργυρό Ολυμπιονίκη Χημείας Γιάννη Καραγεωργίου

0

Ο μαθητής της Γ’ Τάξης του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης κάνει περήφανους τους ξανθιώτες

Στην απονομή βράβευσής του παρευρέθηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες της Ξάνθης-Του αφιερώθηκε πινδαρικό εγκώμιο

Χαρά και συγκίνηση στην εκδήλωση βράβευσης του Ολυμπιονίκη Χημείας Γ. Καραγεωργίου στο σχολείο του
Το αναμνηστικό απένειμε στον ταλαντούχο μαθητή η Στέλλα Τολμίδη του «Κάτι Άλλο»

Κατά τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης,25 Αυγούστου 2021 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την βράβευση του Αργυρού Ολυμπιονίκη Χημείας Γιάννη Καραγεωργίου, στον προαύλιο χώρο του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης. Ένα κουτί γλυκά και μία «αγκαλιά» λουλούδια τοποθετήθηκαν στο τραπεζάκι του βήματος ομιλιών και στη συνέχεια προσφέρθηκαν στον ξανθιώτη Ολυμπιονίκη Χημείας. Ο μαθητής της Γ’ Τάξης του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, Γιάννης Καραγεωργίου έκανε περήφανους τους γονείς και τους καθηγητές του, μιας και με επιμονή και υπομονή απέσπασε το αργυρό μετάλλιο στην 53η Ολυμπιάδας Χημείας του Τόκυο Ιαπωνίας, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου-2 Αυγούστου 2021. Αξιοσημείωτο είναι πως το νεαρό αγόρι στο διάστημα 23-29 Ιουλίου 2020 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Χημείας που διοργανώθηκε εξ αποστάσεως στην Κωνσταντινούπολη. Τονίζεται πως για την Ξάνθη ήταν η πρώτη φορά που σε Ολυμπιάδα Χημείας μαθητής κατέκτησε μετάλλιο, η καλύτερη σειρά που έχει πετύχει μαθητής πανελλαδικά (με σειρά 150 στην παγκόσμια κατάταξη). Στα πλαίσια της τελετής βράβευσης τον λόγο πήραν ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Χρήστος Ιωαννίδης, ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ, Γιάννης Κάππος, οι δραστήριοι επαγγελματίες Στέλιος Αρσενίου και Μιχάλης Σπανίδης, που στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών σημειώνοντας συνάμα κοινή πορεία περίπου τριάντα χρόνων, και φυσικά ο ίδιος ο Ολυμπιονίκης, Γιάννης Καραγεωργίου που έδωσε το δικό του μήνυμα έχοντας ως θεατές όλα τα πρόσωπα που στάθηκαν πλάι του όλα αυτά τα χρόνια.

Εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες αποτυπώνουν τη συγκίνησή τους στον λόγο τους…

Την τελετή βράβευσης προλόγισε ο κ. Μ. Σπανίδης,ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τόνισε πως πρόκειται για έναν ιστορικό χώρο, το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης, το παλιό γυμνάσιο αρρένων. Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στο πρόσωπο του ξανθιώτη Ολυμπιονίκη τονίζοντας: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε κοντά μας το παιδί που έκανε περήφανους όλους τους ξανθιώτες, τον μαθητή του 1ου ΓΕΛ, ο οποίος φοίτησε σε ένα σχολείο που αποτυπώνει το συναπάντημα ψυχής και ανάτασης της δημιουργικότητας του τόπου, τον Γιάννη Καραγεωργίου».

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο κ. Χ. Ιωαννίδης, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που η εκπαιδευτική πολιτική μίας πόλης της Περιφέρειας κατάφερε να αναδείξει Ολυμπιονίκη Χημείας. Ειδικότερα, υπογράμμισε: «Περάσαμε δύσκολα χρόνια, περισσότερο ‘’μέσα στο σπίτι’’. Με λίγα λόγια κληθήκαμε να αναλάβουμε διπλό ρόλο, του παιδαγωγού-εκπαιδευτικού και του ψυχολόγου. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο αποτελεί ομολογουμένως μέγα επίτευγμα αυτή η διάκριση. Εγώ από την πλευρά μου συγχαίρω το παιδί και το θαυμάζω συνάμα για την ψυχική ηρεμία που επέδειξε κατά τη διάρκεια όλης αυτής της ατέρμονης προσπάθειας. Τέλος, του εύχομαι από καρδιάς να έχει μία δημιουργική πορεία κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής φοίτησής του ,πραγματώνοντας σταδιακά όλα τα όνειρά του».

Από τη σειρά των ομιλιών δεν θα μπορούσε να λείψει ο κ.Γ.Κάππος,ο οποίος ως Διευθυντής του Σχολείου συνεχάρη την πρωτοβουλία της βράβευσης των επιστημών, αφού κατά αυτόν τον τρόπο συνδέεται ο επαγγελματικός τομέας με τον εκπαιδευτικό, κάνοντας βέβαια μνεία στην πρωτοβουλία των κ. Σπανίδη και κ. Αρσενίου. Όσον αφορά τον βραβευόμενο μαθητή, ο κ. Κάππος δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι για τον μαθητή μας, ο οποίος διακρίθηκε τόσο για τις γνώσεις του, όσο και για το ήθος του. Άλλωστε, το μεγαλύτερο κέρδος για έναν δάσκαλο είναι να βλέπει το μαθητή του να τον ξεπερνά, αυτό το πέτυχε ο Γιάννης μας».

Συμπληρωματικά με τον λόγο των προηγούμενων ομιλητών, ο κ. Αρσενίου εξέφρασε την απεριόριστη χαρά του για την έκβαση της 53ης Ολυμπιάδας, για τη διάκριση του Γιάννη. Χαρακτηριστικά, δήλωσε:« Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε στη συντροφιά μας αυτό το παιδί. Για αυτή τη διάκριση βαρύνουσας σημασίας που πέτυχε θα ήθελα να του αφιερώσω ένα πινδαρικό εγκώμιο, αφού ο Πίνδαρος υπήρξε ο υμνητής των Ολυμπιακών Αγώνων. Συνεπώς, κρίνω σημαντικό να του απονείμω αυτό το χαρτί ,’’αριστείον’’ ως ανάμνηση της αξιέπαινης προσπάθειας που κατέβαλε».

Γ. Καραγεωργίου :«Από την Γ’ Γυμνασίου η Χημεία αποτέλεσε για εμένα κάτι παραπάνω από απλό μάθημα»

Το δικό του μήνυμα έδωσε ο Ολυμπιονίκης μαθητής, σημειώνοντας: «Αρχικά, θεωρώ χρέος μου να αναγνωρίσω την στήριξη που μου πρόσφεραν όλοι οι δικοί μου άνθρωποι, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι καθηγητές και ο φροντιστής μου. Όσον αφορά την ενασχόλησή μου με τη Χημεία, η ουσιαστική εντρύφησή μου ξεκίνησε από τη Γ’Γυμνασίου.Η Χημεία άρχισε να αποτελεί κάτι περισσότερο από απλό μάθημα. Άρχισα να λύνω ασκήσεις της επόμενης τάξης με την καθοδήγηση του φροντιστή μου. Επίσης, αυτό ήταν το βήμα που με ώθησε να συμμετάσχω σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Χημείας κατά τη διάρκεια των οποίο κατάφερα να λάβω το χάλκινο και στη συνέχεια το αργυρό μετάλλιο. Μέσα από τις συμμετοχές μου κατάφερα να συναναστραφώ πολλούς ανθρώπους, να μάθω νέα πράγματα. Σήμερα, είμαι στη θέση να αναγνωρίσω την στήριξη των καθηγητών του ΕΚΠΑ, οι οποίοι δεν έπαψαν ούτε στιγμή να ενθαρρύνουν την προσπάθειά μας».

Μετά το πέρας του κύκλου των ομιλιών οι γονείς του Γιάννη διαποτισμένοι με δόση χαράς και συγκίνησης με τη συνοδεία του μικρού αδερφού του Ολυμπιονίκη προσήλθαν στο βήμα των ομιλητών και στάθηκαν απέναντι από τον φωτογραφικό φακό. Τέλος, το κάδρο των φωτογραφιών συμπληρώθηκε με μία φωτογραφία του Γιάννη με τους καθηγητές του.

Ζεστά λόγια για τη στήριξη τον επιτυχιών των μαθητών από τον Σ. Αρσενίου

Σχολιάζοντας με γραπτό λόγο την εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το ζαχαροπλαστείο «Κάτι Άλλο» με τις εκδόσεις Σπανίδης, ο Στέλιος Αρσενίου, σημείωσε: «Υπέρτιτλος τιμητικών εκδηλώσεων κατά καιρούς για συμπολίτες μας με επιτυχίες παγκόσμιες, πανευρωπαϊκές, πανελλήνιες. Συνδιοργανώνονται από τις Εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ και το Ζαχαροπλαστείο ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Σφυρηλατήθηκαν 30 χρόνια. Από το 1990, όταν κυκλοφόρησε το βραχύβιο περιοδικό ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, με στόχο την κοινωνικοοικονομική ανέλιξη» και ανέφερε ότι στην σύντομη ομιλία του εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών για τις πολύ μεγάλες επιτυχίες των Σχολείων του τόπου μας διαχρονικά, χαιρέτισε με Ρίτσο τον Ολυμπιονίκη, καλώντας την Στέλλα Τολμίδη, κατά νόμον εκπρόσωπο του Ζαχαροπλαστείου ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ να κάνει την απονομή των αναμνηστικών στον Ιωάννη Καραγεωργίου.

 

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…