Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δικαστικές αποφάσεις: Συνταγματική η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού εργαζομένων

Δικαστικές αποφάσεις: Συνταγματική η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού εργαζομένων

0

Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο «Βοήθεια στο Σπίτι»-Απέρριψε αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγής δικαστήριο του Βόλου λίγες ημέρες νωρίτερα

Απόφαση «σταθμό» για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα έλαβε δικαστήριο στο Κιλκίς, το οποίο έκρινε συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό απορρίπτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας.

Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο eidisis.gr, η συγκεκριμένη εργαζόμενη προσέφυγε κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα το οποίο εργάζεται, επικαλούμενη και την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην πρώτη προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε πανελλαδικά, το Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης για τις διατάξεις του νόμου, επισημαίνοντας: «… οι οποίες τέλος καμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, στον Βόλο εκδόθηκε από δικαστήριο η πρώτη απόφαση κατά ανεμβολίαστων εργαζομένων, βάσει της οποίας τέθηκε υπό νομικό περίβλημα η αναστολή εργασίας, στην οποία είχαν οδηγηθεί με απόφαση δημοτικής επιχείρησης.

Οι 19 υπάλληλοι εργάζονται στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου η οποία είναι δομή στήριξης ευπαθών ατόμων, ηλικιωμένων κλπ. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι όταν ενημερώθηκαν, τέλη Ιουλίου, ότι θα τεθούν σε αναστολή εργασίας εφόσον δεν εμβολιαστούν με βάση την ΚΥΑ για τους εργαζόμενους σε προνοιακές μονάδες, προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου καταθέτοντας αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων αλλά και ζητώντας προσωρινή διαταγή ώστε να συνεχίσει η επιχείρηση προσωρινά να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους παρά τον μη εμβολιασμό ή τη μη διενέργεια της α’ δόσης εμβολίου.

Η αίτηση τους για την χορήγηση προσωρινής διαταγής, συζητήθηκε την 12 Αυγούστου ενώπιον του αρμοδίου Προέδρου υπηρεσίας και απορρίφθηκε την ίδια ημέρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…