Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διακοπή από 1/9 σε άδειες εργαζομένων σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Διακοπή από 1/9 σε άδειες εργαζομένων σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

0

Λόγω της εφαρμογής των αναστολών εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται

Με απόφασή τους ο υπουργός και ο αν. υπουργός Υγείας αποφάσισαν την αναστολή των κανονικών αδειών του προσωπικού των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και των Δημόσιων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά και Τοπικά Ιατρεία καθώς και Τοπικές Μονάδες Υγείας) από 1.9.2021 και μέχρι νεοτέρας.

Το υπουργείο υγείας προέβη σε διακοπή των κανονικών αδειών, λόγω της εφαρμογής του μέτρου της αναστολής εργασίας στον κλάδο της Υγείας, για τους εργαζόμενους που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν.

Μάλιστα, από το κατεπείγον έγγραφο με ημερομηνία Τετάρτης 25 Αυγούστου καθίσταται σαφές ότι όποιος λείπει αυτήν την περίοδο σε άδεια ή είχε προγραμματίσει να απουσιάσει από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να αλλάξει τα σχέδιά του.

Πάντως, δεν είναι κρυφό ότι αρκετοί από τους μη εμβολιασθέντες υιοθέτησαν την πρακτική να λάβουν, αντί να τεθούν σε αναστολή, την κανονική τους άδεια (ακόμη και… χρωστούμενες προηγούμενων ετών, όπως αναφέρουν σε λογαριασμούς στα social media) προκειμένου να «γλιτώσουν» από το μέτρο της υποχρεωτικής αναστολής εργασίας για την ώρα, «και μετά βλέπουμε…».

Επομένως, θεωρείται βέβαιο ότι η απόφαση του υπουργείου Υγείας συμπεριλαμβάνει και αυτές τις περιπτώσεις.

Κύριος στόχος βέβαια, ήταν να εξασφαλιστεί η παρουσία υπαλλήλων, λόγω των κενών που θα προκύψουν, καθώς εκτιμάται ότι μόνο στην Αττική μπορεί να φθάσουν και τα 3000. Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της μιλά για 10.000 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.

Το Υπουργείο Υγείας καλείται να διαχειριστεί μία δύσκολη ισορροπία, καθώς αφενός ξεκινούν από 1η Σεπτεμβρίου οι αναστολές και αφετέρου αυξάνονται οι νοσηλείες λόγω κορωνοϊού, πιέζοντας το ΕΣΥ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…