Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αποκλειστικό: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στον Εχίνο από φέτος

Αποκλειστικό: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στον Εχίνο από φέτος

0

Θα στεγαστεί στο διπλανό κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου. ‘Ήδη έχει τοποθετηθεί μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό

 

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Διευθύντρια της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα Εύη Στυλιαννίδου

 

Ήταν αναγκαιότητα για την τοπική κοινωνία και την  εκπαιδευτική κοινότητα η λειτουργία Ειδικού Σχολείου στον Δήμο Μύκης,  προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των παιδιών με ειδικές ανάγκες που κατοικούν στους οικισμούς του. Η πολιτεία αναγνώρισε την αναγκαιότητα αυτή που υπαγορεύεται από τις μεγάλες αποστάσεις σε συνδυασμό με την ιδιαιτερότητα των παιδιών και το υπουργείο Παιδείας έδωσε το «πράσινο φως», ανταποκρινόμενη θετικά στο αίτημα της Πρωτοβάθμιας Ξάνθης.

Από φέτος θα λειτουργήσει νέο ειδικό σχολείο στον Εχίνο για τα παιδιά του Δήμου Μύκης

Έτσι όπως μας γνωστοποίησε κατ’ αποκλειστικότητα η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα Εύη Στυλιανίδου από φέτος και κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022 τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που κατοικούν στους οικισμούς του Δήμου Μύκης θα έχουν το δικό τους σχολείο ειδικής αγωγής που θα στεγαστεί στο διπλανό κτήριο από το Δημοτικό Σχολείο του Εχίνου. Θα έχουν τους δασκάλους τους αφού ήδη έχει τοποθετηθεί μόνιμο εκπαιδευτικό καθώς και βοηθητικό για τις ανάγκες των παιδιών και θα μεταφέρονται καθημερινά εκεί από τον τόπο κατοικίας τους με δημόσια δαπάνη. Αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη καθώς θα πάψει η ταλαιπωρία των παιδιών αλλά θα αποσυμφορηθούν τα άλλα ειδικά σχολεία όπως το 1ο Ειδικό Σχολείο της Ξάνθης και το Ειδικό του Τυμπάνου. Όπως ανέφερε η κα Στυλιανίδου υπάρχει περίπτωση παιδιού από το Δημάριο που καθημερινά πηγαινοέρχεται στην Ξάνθη μια απόσταση 48 χιλιομέτρων: «Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τους μαθητές που κατοικούν στον δήμο Μύκης. Να σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίστανται. Θα είναι δε ιδιαίτερα ευνοημένοι καθώς θα έχουν στη διάθεση τους περισσότερο εκπαιδευτικό προσωπικό λιγότεροι μαθητές, οπότε η εκπαιδευτική διαδικασία θα είναι πιο ολοκληρωμένη. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που εισακούστηκε το αίτημά μας και για πρώτη φορά μαθητές με ειδικές ανάγκες θα έχουν το σχολείο εγγύτερα στον τόπο κατοικίας τους», δήλωσε η κα Στυλιανίδου εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την ευόδωση της όλης προσπάθειας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…