Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης

0

Επετειακές οι φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων της διοργάνωσης-Συναυλίες με Ελεονώρα Ζουγανέλη και την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη

Ο Ερυθρός Σταυρός στην πρώτη γραμμή και πάλι, αναλαμβάνει την υγειονομική κάλυψη

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αποβλέπουν, στην ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη, ενός οικιστικού χώρου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, ώστε να γίνει συνείδηση από όλους, η ευθύνη που φέρουμε για την προάσπιση αυτού του λίκνου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας. Κατά την διάρκεια των εν λόγω γιορτών, η πόλη μας ζει για λίγο στο χτες, ξυπνώντας μέσα στις καρδιές θύμισες, βιώνει το παρόν, έχοντας αφεθεί στους ρυθμούς της μουσικής που πλημμυρίζει τα στενά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού.

Κατά τη διάρκεια των φετινών γιορτών θα πραγματοποιηθεί πλήθος μουσικών θεατρικών και διάφορων άλλων πολιτισμικών εκδηλώσεων. Παράλληλα θα λειτουργήσουν εκθέσεις φωτογραφίας αλλά και κινηματογραφικές προβολές. Μία ακόμα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία είναι αυτή που αφορά τις δωρεάν ξεναγήσεις στον οικισμό της παλαιάς πόλης από ξεναγούς, κάτι το οποίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους οι οποίοι ενδιαφέρονται. Επίσης να αναφερθεί επίσης πως θα φιλοξενηθούν φέτος οι καλλιτέχνες η Ελεονώρα Ζουγανέλη αλλά και η Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη ,μαζί με το Βασίλη Λέκκα και την Σεββέρια Μαργιολά.

Παρών ο Ερυθρός Σταυρός

Την Υγειονομική κάλυψη των Γιορτών της Παλιάς πόλης θα αναλάβει για ακόμα μια φορά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αναλαμβάνει και φέτος την υγειονομική κάλυψη των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας Covid-19 όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη γιορτάζει τα 96α γενέθλια του Μάνου Χατζιδάκι

Εκδηλώσεις στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι»  Οι συμπολίτες καλούντα…