Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τους εργαζόμενους στην Υγεία τάσσονται οι ιατρικοί σύλλογοι της ΑΜΘ

Υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τους εργαζόμενους στην Υγεία τάσσονται οι ιατρικοί σύλλογοι της ΑΜΘ

0

Με κοινή ανακοίνωσή τους χτυπούν «καμπανάκι» για τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα

Εκτιμούν ότι η αναβλητικότητα της συγκεκριμένης απόφασης για το φθινόπωρο ίσως αποβεί μοιραία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Υπέρ της θεσμοθέτησης των υποχρεωτικών εμβολιασμών για όσους εργάζονται στον κλάδο της υγείας και τη φροντίδα ευπαθών ομάδων, τάσσονται οι πέντε ιατρικοί σύλλογοι της ΑΜΘ, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα και τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης μιας νέας έξαρσης του ιού στη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θεματοφύλακες της Δημόσιας Υγείας από την αρχή της πανδημίας καταθέταμε προτάσεις για τη σωστή και έγκαιρη πρόληψη της Covid-19.

Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη των Προέδρων αποφασίσθηκε ομόφωνα να προταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες μέχρι τη λήξη της υγειονομικής κρίσης. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από τα Διοικητικά Συμβούλια των Ιατρικών Συλλόγων.

Η αναγκαιότητα της άμεσης υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε Ιατρούς, Οδοντιάτρους, Φαρμακοποιούς, Νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές Υγείας και κλειστές δομές περίθαλψης ευπαθών συνανθρώπων μας είναι επιβεβλημένη.

Η αναβλητικότητα της συγκεκριμένης απόφασης για το φθινόπωρο ίσως αποβεί μοιραία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο πρέπει να συνεχίσει να περιθάλπει ασθενείς για όλες τις νόσους.

Η παραλλαγή Δέλτα μεταδίδεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και πιθανότατα θα επικρατήσει σύντομα στην πατρίδα μας. Η ευθύνη των επιστημόνων Υγείας αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων στις προαναφερθείσες δομές απέναντι στους νοσηλευόμενους είναι καθοριστική και αυτοπροσδιορίζει την ιδιότητά τους.

Η αφθονία σε αξιόπιστα και ασφαλή εμβόλια είναι προάγγελος ευημερίας για τη χώρα μας. Ο εμβολιασμός σώζει περισσότερες ζωές από οποιαδήποτε άλλη ιατρική θεραπεία ανά τους αιώνες. Ο εμβολιασμός θα χαρίσει την ελευθερία σε εμάς αλλά και στους ευαίσθητους συνανθρώπους μας, παιδιά και ενήλικες που δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν για λόγους υγείας. Ο εμβολιασμός, η πρωτογενής πρόληψη, είναι δικαίωμα αλλά και υποχρεωτική πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Δράμας

ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Έβρου

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ– Πρόεδρος Ι.Σ. Καβάλας

ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ξάνθης

ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ροδόπης»

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…