Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής το Ασφαλιστικό για τη νέα γενιά

Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής το Ασφαλιστικό για τη νέα γενιά

0

Καταψήφισε η αντιπολίτευση

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά» με το «κατά» της αντιπολίτευσης.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά επιχειρείται η πλήρης αναμόρφωση της αρχιτεκτονικής του Συστήματος Επικουρικής Ασφάλισης. «Η παρούσα μεταρρύθμιση εδράζεται στην επίγνωση ότι η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί θεμέλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης, προϋποθέτει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος και εξυπηρετεί την διαγενεακή αλληλεγγύη», υπογράμμισε ο κ. Τσακλόγλου.

Ο ίδιος, αναλύοντας τα άρθρα του νομοσχέδιου, σημείωσε ότι με αυτό το σχέδιο νόμου διασφαλίζεται -μαζί με την κύρια σύνταξη- το βιοτικό επίπεδο για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, το οποίο δεν απέχει ουσιωδώς από αυτό που είχαν κατά τον εργασιακό τους βίο και, ταυτόχρονα, ενισχύεται η βιωσιμότητα του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Παράλληλα, ανέφερε ότι η εφαρμογή του νέου συστήματος, στοχεύει στο να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, καθώς σημαντικό μέρος των πόρων της νέας κεφαλαιοποιητικής επικουρικής ασφάλισης θα επενδυθεί στην εγχώρια οικονομία.

Σημειώνεται ότι με την προτεινόμενη «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά» προωθείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, καθώς και η ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΑΠ ο υπουργός Οικονομικών

«Εύσημα» Χρ. Σταϊκούρα στη JTI για την επένδυση της ΣΕΚΑΠ Στις εγκαταστάσεις του εργοστασί…