Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τουρισμός για όλους: Παράταση αιτήσεων για τους δικαιούχους

Τουρισμός για όλους: Παράταση αιτήσεων για τους δικαιούχους

0

Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα μπορούν να υποβάλουν αίτηση όλοι ασχέτως ΑΦΜ

Tην παράταση για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που έληγε χθες, Παρασκευή 9 Ιουλίου ανακοίνωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Υπενθυμίζεται ότι έως και χθες, ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων από πολίτες των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 8 ή 9.

Όπως ανακοίνωσε στον ΑΝΤ1 η υφυπουργός Τουρισμού, δίνεται τριήμερη γενική παράταση και έτσι «Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, στις 10, 11 και 12 Ιουλίου, οι πολίτες ασχέτως του αριθμού του ΑΦΜ τους, μπορούν μα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους».

Σύμφωνα με την ίδια έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 200.000 αιτήσεις, ενώ η παράταση αφορά επιπλέον 50.000 voucher. «Ήδη έχουμε 368.000 voucher από πέρσι, είχαν χρησιμοποιηθεί περίπου 40.000, έχουν μείνει δηλαδή ας πούμε 320.000 συν τα φετινά, μπορούμε να φθάσουμε φέτος σε περισσότερους από 600.000 ωφελούμενους του προγράμματος» εξήγησε η Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως επεσήμανε, «τα παλιά voucher ισχύουν μέχρι το τέλος του έτους. Τα καινούρια θα δοθούν, μετά την εκκαθάριση των αιτήσεων, γύρω στις 5 Αυγούστου και μπορούν να βοηθήσουν στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν».

 

Η επίσημη ανακοίνωση

Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης συμμετοχής στο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” παρατείνεται έως την Δευτέρα 12/7/2021 η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης συμμετοχής, μέσω της πλατφόρμας “tourism4all.gov.gr”.

Κατά συνέπεια, από το Σάββατο 10/7 έως και τη Δευτέρα 12/7, όλοι οι πολίτες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής ανεξαρτήτως των τελευταίων ψηφίων ΑΦΜ, μπορούν να υποβάλουν την σχετική αίτηση. Επισημαίνεται ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση, και συνεπώς καλούμε τους ενδιαφερόμενους να αξιοποιήσουν τις 3 ημέρες παράτασης για να αιτηθούν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση κρατικών αγροτικών ενισχύσεων λόγω πολέμου Ουκρανίας προτείνει η Κομισιόν

Κατά την τελευταία σύνοδό του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2024, το Ευρωπα…