Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το έργο του Διονύσιου Σολωμού ‘’Hymn to Liberty” παίρνει σάρκα και οστά στον χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Το έργο του Διονύσιου Σολωμού ‘’Hymn to Liberty” παίρνει σάρκα και οστά στον χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

0

Αποτελεί προϊόν συνεργασίας του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων με το Spleen Theatre – Σήμερα Τετάρτη στις 9.30 το βράδυ

Το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων σε συνεργασία με το Spleen Theatre παρουσιάζουν, σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στον Προαύλιο Χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας (Φάρος) το έργο του Διονυσίου Σολωμού ‘’Hymn to Liberty’’.

Υπόθεση

Το πνεύμα της Ελευθερίας έχει καταρρακωθεί. Καταδικασμένο να κουβαλάει αιώνες ανθρώπινου πόνου, περιμένει. Θα εμφανιστεί μόνο όταν καλεστεί.

Τα χρόνια της καταπίεσης, της υποδούλωσης και της εξαθλίωσης έχουν αφήσει τα σημάδια τους. Κανένας δεν μπορεί να βρει δύναμη να την καλέσει. Τι κάνουμε σε τέτοιους καιρούς; Τη λησμονούμε; Ξεχνάμε ότι μέσα μας παραμένει ζωντανή;Τότε, 200 χρόνια πριν, η φλόγα της Ελευθερίας αναζωπυρώθηκε στην καρδιά και το νου των Ελλήνων.

Σήμερα, ο αφηγητής μας, ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί όλα τα «κλαδιά» του δέντρου της δημοκρατίας, ταξιδεύει από τη Νέα Υόρκη το 2021, («Με πηγαία απ’την ψυχή αγάπη, χαιρετά τη χώρα του Ουάσιγκτον»), στην Ελλάδα του 1821, για να θυμηθεί. Για να την καλέσει. Για να αφηγηθεί την ιστορία της. Να θυμηθεί τις θυσίες που πρέπει να γίνουν για τη λευτεριά και τη δημοκρατία. Μα όταν η φλόγα ανάψει, η Ελευθερία δεν θα τον αφήσει απλά να αφηγηθεί την ιστόρία της. Θα τον υποχρεώσει να τη ζήσει.

Σε μια στιγμή της ιστορίας που η αμερικανική δημοκρατία φαίνεται πιο εύθραυστη από ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη μνήμη, σε μια εποχή που οι δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο απειλούνται από την πόλωση, τις εκστρατείες παραπληροφόρησης και τη διάρρηξη των ιστών, o Ύμνος στην Ελευθερία του Σολωμού μας μιλά σήμερα τόσο ξεκάθαρα όσο και όταν γράφτηκε. Ανακαλεί διδάγματα που όλες οι δημοκρατίες ανά τον κόσμο οφείλουν να θυμούνται και να κάνουν πράξη. Όταν πάρει φωτιά μες στο μυαλό, η καρδιά της λευτεριάς που χτυπά δε μπορεί να σβήσει.

-Η παράσταση δημιουργήθηκε από το καλλιτεχνικό σχήμα. Περιέχει ζωντανές μαρτυρίες Ελλήνων μεταναστών και ομογενών που ζουν στη Νέα Υόρκη και παρουσιάζεται στα αγγλικά και στα ελληνικά.

Τιμές εισιτηρίων: 8 € Γενική Είσοδος, 5 € Φοιτητικό, Άνω των 65 ετών, Πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, Ανέργων

Προπώληση: www.ticketservices.gr, καταστήματα public

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

12ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη

Στις 25-29 Μαΐου στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης Η Κινηματογραφική Λέσχη της Φι…