Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις To «Ανατολικά του Νέστου», μας έδωσε μια καθαρή ανάσα πολιτισμού

To «Ανατολικά του Νέστου», μας έδωσε μια καθαρή ανάσα πολιτισμού

0

Ο Δήμος Ξάνθης για την παράσταση του τοπικού θεατρικού εργαστηρίου

Ο Δήμος Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου της Ξάνθης «Ανατολικά του Νέστου» στην οποία αναφέρει: «Μετά από ενάμιση περίπου χρόνο που ο πολιτισμός μπήκε σε καραντίνα και την αναστολή θεσμικών διοργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, όπως και στον Δήμο Ξάνθης, είχαμε την ευκαιρία με μια σύμπραξη με το «Ανατολικά του Νέστου» να πάρουμε ανάσα, να αναπνεύσουμε μέσα από θέατρο υψηλού επιπέδου και να γευθούν οι πολίτες μας τα αρώματα της Ελλάδας που επιμένει και τελικά νικά.

Ήταν μια πραγματική νίκη, που ήρθε στις 3 και 4 Ιουλίου 2021 να μας θυμίσει ότι η αγάπη για την τέχνη και η πολλή δουλειά, που αναδεικνύει τα ταλέντα, οι ατελείωτες ώρες προβών και η σκηνοθετική προσέγγιση της αλήθειας, έχουν τη δυνατότητα να μας γεμίσουν με συναισθήματα και ικανοποίηση.

Η παράσταση «γιοί και κόρες» του Γιάννη Καλαβριανού, βασισμένο σε πραγματικές συνεντεύξεις, που περιέγραφαν για τον κάθε ένα, με διηγηματικό τρόπο, μια σημαντική ιστορία της ζωής του, άφησε σε όλους μια γλυκιά γεύση αναμνήσεων, στις δεκαετίες που πέρασαν και έδωσαν συμβολισμούς, εικόνες και ταυτίσεις, σε αναγωγή με την υγειονομική κρίση που σημάδεψε τη σύγχρονη ζωή μας.

Ευχαριστούμε το «Ανατολικά του Νέστου» που έδωσε στους Ξανθιώτες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θέατρο, με τους επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες του εργαστηρίου, Πολυξένη Καρακατσάνη και Βασίλη Λειβαδίτη, να βάζουν την υπογραφή τους στο «πείραμα» που κάθε χρόνο πραγματοποιούν, τοποθετώντας επί σκηνής ουσιαστικά, το αποτέλεσμα των εκπαιδευτικών μαθημάτων.

Ένα φόρος τιμής στον αείμνηστο Κώστα Λειβαδίτη που έβαλε τα θεμέλια του θεάτρου στην περιοχή μας και ίδρυσε το 1996 το «Ανατολικά του Νέστου», ένα μνημόσυνο, με την αισιόδοξη αίσθηση της συνέχειας του δημιουργικού έργου.

Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, η διάδραση θεατών – ηθοποιών, το παρατεταμένο χειροκρότημα και τα χαμόγελα στα χείλη, μετά την ολοκλήρωση της παράστασης, είναι η απόδειξη ότι η Ξάνθη έχει ανάγκη από την Τέχνη. Η Ξάνθη αναπνέει μέσα από αυτήν, η Ξάνθη εκτιμά την αλήθεια και με πίστη και προσήλωση, δίνει μήνυμα ελπίδας για το μέλλον.

Ο Δήμος Ξάνθης πάντα θα στέκεται αρωγός σε ποιοτικές δράσεις και αξιόλογες προτάσεις Ξανθιωτών δημιουργών, που συμβάλλουν στην πολιτιστική άνθιση στον τόπο μας.

Σας Ευχαριστούμε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…