Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Στην τελική ευθεία η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

Στην τελική ευθεία η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού

0

Το χρονοδιάγραμμα των βημάτων ως την ανάδειξη του επενδυτή

Στην τελική ευθεία μπαίνει αύριο Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021, ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φάκελοι των οικονομικών προσφορών των δύο υποψήφιων σχημάτων, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-EGIS Projects και VINCI-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ΑΒΑΞ, θα ανοιχθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους του διαγωνισμού που έχει τραβήξει περισσότερα από 4 χρόνια. Πρόκειται μάλιστα για ένα asset που εκτιμάται ότι θα βάλει στα ταμεία 1-1,5 δισ. ευρώ.

Βεβαίως, υπάρχουν ορισμένα βήματα ακόμα που θα πρέπει να γίνουν, χωρίς αυτό να σημαίνει μάλιστα ότι οι δύο μονομάχοι δεν έχουν τη δυνατότητα και σε αυτό το στάδιο του διαγωνισμού να προχωρήσουν σε προσφυγές. Εξέλιξη, που αν και δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, αποσοβήθηκε στο προηγούμενο στάδιο στο… «παρά ένα».

Αυτό που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, ενώπιον όλων των μερών, είναι το άνοιγμα των φακέλων που περιέχουν τις οικονομικές προσφορές των υποψηφίων για να εξεταστεί αρχικά η πληρότητα των εγγράφων. Αυτά περιλαμβάνουν επιστολή χρηματοδοτικής υποστήριξης, business plan, εγγυητικές επιστολές. Εφόσον οι φάκελοι είναι πλήρεις σε επίπεδο τυπικό, θα δοθεί το πράσινο φως για το άνοιγμα αυτών καθαυτών των οικονομικών προσφορών δυο-τρεις ημέρες μετά, όπου και θα κριθεί φυσικά το ποια από τις δύο κοινοπραξίες θα κόψει το νήμα.

Εφόσον δεν υπάρξουν δικαστικά εμπόδια, εκτιμάται ότι ως το τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου θα έχουμε την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή. Σε άλλη περίπτωση, αυτό το ορόσημο θα πάει πιο πίσω.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …