Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Προβλήματα με τις ζημιές στους αγροτικούς δρόμους του δήμου Μύκης

Προβλήματα με τις ζημιές στους αγροτικούς δρόμους του δήμου Μύκης

0

Την απόγνωση αγροτών από την περιοχή «Καπίντσο» που συλλέγουν υπογραφές για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας, επικαλείται ο Ιρ. Χατζηγκενέ, ζητώντας την επέμβαση δήμου και Περιφέρειας

 

Τις ανάγκες αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας σε σημεία του δήμου Μύκης αναδεικνύει ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης με την «Περιφερειακή Σύνθεση» Ιρφάν Χατζηγκενέ, τονίζοντας ότι ειδικά σε ορισμένες περιοχές τα προβλήματα είναι τόσο εκτεταμένα που προκαλούν απόγνωση στους αγρότες. Αναλυτικά αναφέρει: «σήμα κινδύνου εκπέμπουν για άλλη μία φορά οι αγρότες της Π.Ε. Ξάνθης, βλέποντας ότι τα αιτήματά τους δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους διοικούντες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτή τη φορά, το πρόβλημα εστιάζεται στο Δήμο Μύκης, όπου σε ορισμένα σημεία η αγροτική οδοποιία έχει τόσες ζημιές, που οι αγρότες δεν μπορούν να προσεγγίζουν τα κτήματά τους. Ήδη αγρότες από την περιοχή «Καπίντσο» έχουν συλλέξει υπογραφές με αίτημα την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας, όμως αισθάνονται ότι δεν εισακούονται καθώς ούτε ο Δήμαρχος Μύκης, αλλά ούτε και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις τους.

Το ερώτημα «τι είδους ανάπτυξη θέλουμε;» παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ καθώς αυτό που παρατηρούμε είναι μία αδιαφορία για τον πρωτογενή τομέα, που αναγκαστικά τον οδηγεί στην υποβάθμιση.

Αυτό που επιθυμούμε είναι να πάψουν τα «μεγάλα λόγια» και να αρχίσουν επιτέλους οι πράξεις, προτού οι αγρότες μας γίνουν «είδος υπό εξαφάνιση».

Επίσης, πρέπει να σταματήσει κάπως και ο εμπαιγμός των ανθρώπων αυτών που στηρίζουν με υπερβάλλοντα ζήλο την τοπική αγροτική παραγωγή, αλλά πλέον έχουν φτάσει στα όρια τους καθώς γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ Δήμου Μύκης και Περιφέρειας ΑΜΘ».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας για δομημένα ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε δάση

Πρέπει να συνταχθεί Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνι…