Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

0

Απλή αναλογική
Μία απαραίτητη διευκρίνιση ως προς την απλή και ανόθευτη αναλογική.
Λοιπόν οι επόμενες εκλογές μ’αυτό το εκλογικό σύστημα θα γίνουν στη χώρα μας. Εξάλλου γι’αυτό και διάφοροι ετοιμάζουν κόμματα, κομματάκια κι αποκόμματα για να συμμετάσχουν σ’αυτές με την κρυφή ελπίδα, όπως γράψαμε, να τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν μικρό ρόλο με τ’ανάλογα ανταλλάγματα βέβαια.
Όμως, έχουμε την υποχρέωση να υπενθυμίσουμε στους εν λόγω πολιτευτές που αγωνιούν να μας σώσουν, πως είναι απαραίτητο να συγκεντρώσουν ποσοστό 3% πανελλαδικά για την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.
Διαφορετικά, όνειρο ήταν και πάει.
Γ.Δ.


Να τ’ αποφασίσει ο δήμος
Το παρακάτω θέμα μας το έθιξαν συμπολίτες επισημαίνοντας πως είναι παλιό και εμφανίζεται κατά καιρούς. Αποτελεί δε προϊόν της οικονομικής κρίσης.
Λοιπόν, πρόκειται για τα παρκαρισμένα Ι.Χ. κυρίως σε δρόμους στις γειτονιές από τα οποία έχουν παραδοθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Τα αυτοκίνητα αυτά σύμφωνα με το νόμο δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί που τα έχουν αφήσει οι ιδιοκτήτες τους καταλαμβάνοντας ζωτικό χώρο πάρκινγκ.
Το τι πρέπει να γίνει  ο δήμος το γνωρίζει γιατί το έχει ξανακάνει. Εντοπισμός του Ι.Χ., αυτοκόλλητο ενημερωτικό να το απομακρύνει ο ιδιοκτήτης σε εύλογο χρόνο κι αν δεν το κάνει, απομάκρυνση από το δήμο και στα αζήτητα για απόσυρση.
Γ.Δ.


Η… κουραδόπληκτη Περικλέους
Η στήλη και η εφημερίδα συνολικά αγαπάει τα γατιά και τα σκυλιά, σέβεται τα αδέσποτα αλλά θεωρεί πως οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων πως έχουν ευθύνες για τα ζώα τους.
Το να μετατρέπεται μία οδός σε… κουραδόπληκτη από τους σκύλους, ε, αυτό δεν το λες πολιτισμένη συμπεριφορά.
Το παράπονο μας ήρθε από την Περικλέους, όμως δεν είναι μοναδικό.
Η ευθύνη στο θέμα είναι αποκλειστικά των ιδιοκτητών. Ευθύνη με γάντια, με σκουπάκι ή άλλο τι μέσον, είναι στο συνοδό του σκύλου. Όχι ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι. Ευτυχώς. Όμως υπάρχουν και οι άλλοι που αγνοούν την ευθύνη και υποχρέωσή τους.
Ξεχνούν οι αγαπητοί αυτοί συμπολίτες πως ο φιλοζωισμός έχει και υποχρεώσεις.
Γ.Δ.


«Ο εμβολιασμός είναι ο νέος πατριωτισμός»
Φίλος συμπολίτης που χαρακτηρίζει τον εαυτό του πατριώτη και η εν γένει στάση ζωής και συμπεριφοράς το αποδεικνύει, τηλεφώνησε και μου είπε ακριβώς τον τίτλο του σημερινού σχολίου. Δηλαδή, ότι «ο εμβολιασμός είναι ο νέος πατριωτισμός».
Εν συντομία μάλιστα μου είπε πως «η έννοια της έγνοιας και της αγάπης προς την πατρίδα, είναι ακριβώς να την προφυλάξεις από τον κίνδυνο του ιού. Ο πραγματικός πατριώτης, πρώτος πρέπει να βρεθεί στη σειρά για το εμβόλιο. Δίνοντας το σωστό παράδειγμα αλλά και την προστασία τόσο του ίδιου όσο και των γύρω του».
-Ομολογώ πως ξαφνιάστηκα θετικά.
Γ.Δ.


Κουνούπια τέλος …
Απέδωσαν οι εντατικοί ψεκασμοί στην παραλιακή ζώνη και ιδιαιτέρως στην παραλιακή ζώνη των Αβδήρων αλλά και στο χωριό.  Είναι τόσο διακριτή η διαφορά σε σχέση με άλλα καλοκαίρια που πραγματικά  πλέον είναι θέμα σχολιασμού με  επαινετικά σχόλια για την περιφέρεια που υλοποιεί το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών. Είναι γεγονός ότι άλλοτε από τις 8 και μετά δεν μπορούσες να σταθείς χωρίς αντικουνουπικό και τώρα απλά δεν υπάρχουν κουνούπια. Αλλά γίνεται δουλειά με τους ψεκασμούς συνεχώς και αδιαλείπτως. Μέχρι και χθες Δευτέρα, ημέρα γιορτής της πολιούχου Αγίας Παρασκευής των Αβδήρων το πρωί υπάλληλος της Περιφέρειας  ψέκαζε τα φρεάτια. Πρόκειται δηλαδή για καταπολέμηση στην πράξη και όχι στα λόγια και το αποτέλεσμα δικαιώνει την περιφέρεια.
Μ.Ξ.


Για τον υπουργό Α. Γεωργιάδη
Συμπολίτης πριν αρκετές ημέρες έστειλε μια ενημερωτική επιστολή προς τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη. Μάλιστα πήρε τηλέφωνο στο γραφείο του για να διαπιστώσει εάν την πήραν, πράγμα που συνέβη.
Προχθές ο υπουργός Γεωργιάδης ήταν στην Ξάνθη και σωστά έκανε. Δεν έκανε όμως σωστά που δεν κάλεσε τον συμπολίτη, να τον συναντήσει από κοντά και να πληροφορηθεί δια ζώσης το θέμα.
Τώρα, ως προς την τύχη της επιστολής «άκρα του τάφου σιωπή», παρότι το περιεχόμενο αυτής είναι αρμοδιότητα του υπουργείου του Αδώνιδος.
Κι άλλοι το κάναν αυτό κύριε υπουργέ που όταν ήταν καβάλα στο άλογο δεν χαιρετούσαν κανέναν. Κι όταν κατέβηκαν δεν τους χαιρετούσε ο λαός.
Γ.Δ.


Ψευτοϊερωμένος ο διαδηλωτής
Τι σκαρφίζονται κάποιοι για να εμφανίσουν και ιερωμένους στην αντιεμβολιαστική συγκέντρωση της περασμένης εβδομάδας!
Λοιπόν, πληροφορίες από έγκυρη πηγή, μας ενημέρωσαν πως ο εμφανιζόμενος με ράσα ως ιερωμένος ήταν απάτη. Κάποιος φόρεσε τα μαύρα ράσα ακριβώς για να κάνει την εμφάνιση αυτή για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω.
Παιγνίδια εντυπωσιασμού και επηρεασμού. Δηλαδή κοροϊδία χειρίστου είδους, που όμως αποκαλύφθηκε.
Γ.Δ.


Προτεραιότητα
Τηλεφωνική η επικοινωνία με συμπολίτη ο οποίος με αφορμή όλην αυτήν την βαβούρα με τους αντιεμβολιαστές, μου έλεγε μια διαπίστωση που πρόσφατα έκανε ψάχνοντας και βρίσκοντας στοιχεία. Λοιπόν, ο άνθρωπος έμεινε με ανοιχτό στόμα με όσα βρήκε. Διαπίστωσε δηλαδή πως ΕΚΑΜ, ΕΛΑΣ γενικώς, Πυροσβεστική και Στρατός, ναι όλοι αυτοί που μισθοδοτούνται από το κράτος, έχουν εμβολιαστεί μόνον κατά το 50%!!
Οι υπόλοιποι κάνουν το κορόιδο, λένε διάφορες δικαιολογίες, κρύβονται, λένε παραμύθια και κοροϊδεύουν τον εργοδότη τους, το κράτος.
«Εάν λοιπόν», συνέχισε ο συμπολίτης, «δεν δοθεί προτεραιότητα σε όλους αυτούς που ξεπερνούν τις 350.000 ψυχές, σωτηρία δεν θα υπάρξει από την ιστορία του ιού και η ταλαιπωρία των περισσότερων θα συνεχίζεται χωρίς να φταίνε».
-Διαπίστωση: Ιδιαίτερα ανεκτική η κυβέρνηση προς όλους τους παραπάνω. Επικίνδυνα ανεκτική.
Γ.Δ.


Προαιρετική υποχρεωτικότητα!
«Είμαστε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε υγειονομικούς ή γηροκομεία, αλλά δεν συζητάμε ούτε για απολύσεις, ούτε για αναστολή εργασίας.» Τάδε έφη Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λοιπόν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον σε δυο κατηγορίες. Σε υγεία και πρόνοια, δημόσια και ιδιωτική. Μπράβο, εύγε, επιτέλους το είπαν. Αλλά δίχως κυρώσεις. Απολύσεις δεν θέλουν (ούτε η κυβέρνηση), αναστολή εργασίας δεν θέλουν. Άρα οι ανεμβολίαστοι θα εργάζονται κανονικά, μέσα σε δομές στις οποίες ο εμβολιασμός είναι εκ του νόμου υποχρεωτικός. Εκτός αν έχουν κατά νου κάποια άλλη κύρωση, που δεν μας την λένε.
Συγγνώμη, υπάρχει πουθενά στον κόσμο νόμος, η παραβίαση του οποίου δεν επιφέρει κυρώσεις; Να ξέρω. Διότι αν υπάρχει, πολύ θα θελα να δραστηριοποιούμαι σ’ έναν τέτοιο τομέα. Να έχω το ελεύθερο να τον παραβιάζω δίχως να τρέχει κάστανο. Να κάνω ό,τι μου καπνίσει, δίχως η υπηρεσία να δύναται να μου πει ή να μου κάνει κάτι. Θα μ’ άρεσε πολύ να ισχύει αυτό για το οκτάωρο που δουλεύω, ας πούμε. Να είναι υποχρεωτικές οι οκτώ ώρες εργασίας, αλλά αν εγώ δουλέψω πέντε να μην έχω την παραμικρή όχληση ή κύρωση.
Μάλλον μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί, κλείνοντας το ένα μάτι στους λογικούς ανθρώπους και το άλλο μάτι στους αρνητές…
Δ.Κ.


Οι ευχές του Μητροπολίτη
Μόνο θρησκευτικές τελετές περιελάμβαναν τα φετινά Δημοκρίτεια και ειδικότερα μετά τον εσπερινό στο Πολύστυλο την περασμένη Τρίτη, την Κυριακή 25 Ιουλίου παραμονή της γιορτής της Πολιούχου  των Αβδήρων Αγίας Παρασκευής έγινε περιφορά της εικόνας  της Αγίας, μετά τον αρχιερατικό Εσπερινό και αρτοκαλασία στο κέντρο των Αβδήρων. Ωστόσο έλειπε η μπάντα του Στρατού που συνόδευε πάντα την περιφορά αλλά και ο κόσμος ήταν σαφώς λιγότερος λόγω των μέτρων. Δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα φαινόμενα συνωστισμού και όπου δεν τηρούνταν οι αποστάσεις κάποιοι φορούσαν και μάσκες. Ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχήθηκε του χρόνου να μην έχουμε πανδημία και μέτρα και να ξαναγίνουν τα Δημοκρίτεια όπως πριν 2 χρόνια. Διακριτική ήταν η παρουσία της Αστυνομίας και ο κόσμος στις ταβέρνες και στα καφέ,  καθήμενος . Παρόντες στην τελετή ήταν οι αρχές του τόπου, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Eυφραιμίδης , ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, η πρώην δήμαρχος Αβδήρων κα Εύα Τσακίρη, και ο Eντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων, κ. Κώστας Κουρτίδης.
Και του χρόνου καλύτερα και χωρίς κορωνοϊό!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…