Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

0

Δύο νέα σχολεία
Σημαντική επιτυχία χαρακτηρίζεται για τον δήμο Ξάνθης η έγκριση ποσού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ανέγερση δύο σχολείων στον δήμο.
Η έγκριση έγινε ήδη και αφορά την ανέγερση ενός Δημοτικού Σχολείου κι ενός Γυμνασίου στην περιοχή του οικισμού Δροσερό.
Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του δημάρχου, με την ανέγερση των δύο σχολείων θα καλυφθεί το υπαρκτό πρόβλημα του οικισμού σε σχολεία, όπου μάλιστα υπάρχουν και αρκετά παιδιά και οι ανάγκες είναι αυξημένες.
Γ.Δ.


Επιτυχία μεν, παράπονα δε
Κατά γενική ομολογία η διεξαγωγή των αγώνων ποδηλάτων στην ημιορεινή περιοχή Λιβάδι, έναντι Καλαμούς, στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία.
Κι ενώ από αγωνιστικής πλευράς οι αγώνες ξεχώρισαν, υπήρξαν πάρα πολλά παράπονα από τους επισκέπτες αλλά και γονείς αθλητών.
Αιτία των παραπόνων η κακή έως απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου.
Οι άνθρωποι εξέφρασαν την επιθυμία τους να ξανάρθουν αλλά τους εμποδίζει η κακή κατάσταση του δρόμου μέχρι το Λιβάδι.
Γ.Δ.


Στο συρτάρι με μπόλικο αλάτι
Με την ευκαιρία θα πρέπει να πούμε  και ν’ αναφέρουμε την αιτία που δεν έχει ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση του δρόμου αυτού.
Ενός δρόμου που έχει ολοκληρωμένη την μελέτη, την έγκριση του ποσού κι ενώ ήταν έτοιμη η προκήρυξή του σταμάτησε μετά από παρέμβαση ενός θεσμικού κι ενός εξωθεσμικού στην Περιφέρεια.
Αυτή η παρέμβαση σταμάτησε το έργο που βρίσκεται στα συρτάρια της Περιφέρειας με μπόλικο αλάτι για τη συντήρησή του.
Από την πλευρά της η Περιφέρεια παρότι αναγνωρίζει την ανάγκη να γίνει ο δρόμος, πλέον σφυρίζει αδιάφορα.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο δρόμος αυτός θα εξυπηρετεί και χιλιάδες μουσουλμάνους κατοίκους της ορεινής περιοχής…
Γ.Δ.


Ιδιωτικοποιήθηκε η Εγνατία Οδός
Η Εγνατία Οδός Α.Ε., έτσι όπως την γνωρίζαμε μέχρι τώρα δεν υπάρχει πλέον.
Με μια βελτιωμένη οικονομική προσφορά πέρασε στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- EGIS.
Μαζί με την Εγνατία παραχωρούνται οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες για χρονική διάρκεια 35 χρόνων.
Έτσι, το δημόσιο παύει πλέον να έχει σχέση με την εκμετάλλευση και διαχείριση του μεγάλου αυτού οδικού άξονα που ενώνει τον Έβρο με την Ηγουμενίτσα.
Το οικονομικό μέρος της συμφωνίας θ’  ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Γ.Δ.


Θάλασσες, θάλασσες
Μην απορούν οι συμπολίτες οι οποίοι για το θαλασσινό τους μπάνιο έχουν πάει γι ακολύμπι στο Φανάρι, στ’ Άβδηρα, στην Πέραμο. Και μέχρι την Χαλκιδική να πάνε την ίδια εικόνα θα συναντήσουν, τις ίδιες θάλασσες.
Το συζητούν όλοι πως πρόκειται για όλο αυτό το πλαγκτόν που ήρθε από την περιοχή της Τουρκίας και που εξαπλώθηκε σε Λήμνο, Σαμοθράκη, παράλια Θρακικά, Θάσο, παραλίες Καβάλας μέχρι Χαλκιδική.
Παντού σ’ αυτές τις περιοχές στη θάλασσα επικρατεί μια θολούρα, δεν υπάρχει η διαύγεια, το καθαρό γαλάζιο νερό.
Βέβαια, σιγά- σιγά διαλύεται, έχει ήδη διασπαστεί και σύντομα θα’ χουμε επαναφορά στην προηγούμενη κανονική κατάσταση.
-Λίγη υπομονή χρειάζεται.
Γ.Δ.


Δήλωσε υποψήφιος
Τρίτος υποψήφιος στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Σε συνέντευξή του δήλωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.
Έτσι, οι διεκδικητές έφθασαν τους τρεις. Πρόκειται για την κυρία Γεννηματά, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ευρωβουλευτή σήμερα.
Ουσιαστικά πρόκειται για τους πλέον ισχυρούς διεκδικητές, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει κι άλλος.
Οι εκτιμήσεις πάντως υποστηρίζουν πως η «μάχη»  θα δοθεί ουσιαστικά μεταξύ των τριών.
Γ.Δ.


Ευχές για το Κουρμπάν Μπαϊράμ
Σήμερα Τρίτη 20 του μηνός, ξεκινούν οι τριήμερες γιορτές για το μπαϊράμ των μουσουλμάνων, το γνωστό Κουρμπάν Μπαϊράμ.
Η γιορτή αυτή έχει σχέση με τη θυσία γι’ αυτό και συνοδεύεται από σφάξιμο αρνιών και κρεατοφαγία.
Στους συμπολίτες μας μουσουλμάνους που γιορτάζουν την μεγάλη αυτή θρησκευτική γιορτή τους ευχόμαστε να την περάσουν οικογενειακά, με υγεία και αγάπη.
-Iyi bayramlar
Γ.Δ.


Εμβολιάστηκαν;
Το ερώτημα είναι πραγματικό και τέθηκε σε συζήτηση στην διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης όπου οι περισσότεροι των παρισταμένων ήταν εμβολιασμένοι και με τα δύο εμβόλια.
Λοιπόν, ρώτησε κάποιος εάν οι βουλευτές του νομού μας, οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες κλπ παρατρεχάμενοι έχουν εμβολιαστεί.
Το ερώτημα δεν είναι χωρίς ουσία διότι κάποιοι βουλευτές από τους 300, καμιά δεκαριά, δεν εμβολιάστηκαν. Θα τους εντοπίσουν στη βουλή και όσοι είναι ανεμβολίαστοι, δεν θα επιτρέπεται η είσοδός τους στη βουλή.
Άρα, το ίδιο αναλογικά θα πρέπει να γίνεται και με τους δημοτικούς μας άρχοντες. Δεν μπορεί να ζητούν να εμβολιαστούν οι άλλοι κι αυτοί, ελάχιστοι έστω, να αρνούνται το εμβόλιο.
Γ.Δ.


Έξαρση εγκληματικών πράξεων με θύματα γυναίκες
Έντονο κοινωνικό προβληματισμό προκαλεί η έξαρση του φαινομένου εγκλημάτων με θύματα γυναίκες. Μακραίνει δυστυχώς η λίστα των γυναικών που πέφτουν θύματα της βίας και της κακοποίησης και μάλιστα από συζύγους και συντρόφους. Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών δυο στυγερά εγκλήματα, της Καρολάιν και τώρα της Γαρυφαλλιάς. Και πριν της Ελένης και πιο πριν της Ζωής και πόσες άλλες! Ποια είναι η βαθύτερη αιτία που μετατρέπει τον έρωτα σε μίσος, σε σημείο που να φτάνει κανείς να αφαιρέσει τη ζωή του συντρόφου του; Πόσος θυμός που βρίσκει διέξοδο στο έγκλημα; Πόση απανθρωπιά, πόση ανανδρία, πόση ιταμότητα χαρακτήρα και αναλγησία ώστε να φτάνει κανείς  να αφαιρεί το δώρο της ζωής από ένα άλλο άνθρωπο;
Το φαινόμενο χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης και πρέπει η επιστημονική κοινότητα να δώσει απαντήσεις αναφορικά με τα γενεσιουργά αίτια αλλά και την αντιμετώπιση, τη διαχείριση των συναισθημάτων που είναι πρόξενοι τέτοιων πράξεων.
Μ.Ξ.


Έξω από τον χορό πάντα αλλά πολλά τραγούδια λένε!
Μόνο στα λόγια είναι καλοί οι ιατρικοί σύλλογοι των ιδιωτών γιατρών. Κλήθηκαν από την πολιτεία να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ κατά την περίοδο έξαρσης της πανδημίας τον χειμώνα αλλά ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν. Κλήθηκαν τώρα να βοηθήσουν στην εκστρατεία εμβολιασμού και να αναλάβουν το κομμάτι του εμβολιασμού κατ’ οίκον σε άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν και πάλι γύρισαν την πλάτη. Ελάχιστο έως μηδαμινό το ενδιαφέρον και πάλι το βάρος πέφτει στα Κέντρα Υγείας που θα αναλάβουν αυτοί με το προσωπικό τους κι αυτό το σκέλος. Όμως ενώ είναι πάντα έξω από τον χορό …πολλά τραγούδια λένε,  όταν πρόκειται να ρίξουν ευθύνες στην πολιτεία, ότι δεν στελεχώνει το νοσοκομείο Ξάνθης! Οι ίδιοι όμως δεν διατίθενται να το στελεχώσουν! Γιατί τόσες προκηρύξεις βγαίνουν άγονες; Γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς. Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνει η πολιτεία; Να τους επιστρατεύσει; Τότε θα την κατηγορούν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και αυταρχισμό.
Κάποια στιγμή πρέπει να επικρατήσει η σοβαρότητα,  ο ορθολογισμός και η υπευθυνότητα!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…