Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

0

Υπομονή
Κατά τους ειδικούς λοιπόν βρισκόμαστε στο μεγάλο κύμα καύσωνα που όπως μας ενημέρωσαν θα διαρκέσει αρκετές ημέρες ακόμη.
Οι μετεωρολόγοι ήταν ξεκάθαροι, θυμίζοντάς μας τα καιρικά φαινόμενα που είχαν καταγραφεί στην χώρα μας το 1987 και με θανάτους μάλιστα.
Τέλος πάντων, από την Τρίτη ξεκίνησε το ακραίο κύμα που θα κορυφωθεί από αύριο Παρασκευή και θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες που στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσουν τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ η διάρκεια του κύματος καύσωνα θα είναι περισσότερες από επτά ημέρες.
-Συνέλληνες, υπομονή και λήψη μέτρων όπως γράφαμε χθες.
Γ.Δ.


Πανδημία ανεμβολίαστων
Είναι λυπηρό, αλλά είναι η αλήθεια. Η πικρή και μοναδική αλήθεια που θα πρέπει να δουν κατάματα πλέον οι ανεμβολίαστοι.
Οι άνθρωποι αυτοί, νέοι ή μεγάλοι, άνδρες ή γυναίκες που αρνούνται την πραγματικότητα είναι που πλέον νοσούν.
Ήδη χθες στη χώρα μας είχαμε συνολικά 3.593 νέα κρούσματα και σχεδόν όλα αφορούν ανεμβολίαστους.
Δηλαδή, έχουμε το φαινόμενο της πανδημίας στους ανεμβολίαστους. Με απλά λόγια, τα κρούσματα κι αυτοί που οδηγούνται στα νοσοκομεία και διασωληνώνονται κι αυτοί που πεθαίνουν είναι από τους ανεμβολίαστους.
Είναι να τρελαίνεται κανείς από την επιμονή και αφέλεια αυτών των ανθρώπων που πιστεύουν πως χωρίς το εμβόλιο μπορούν ν’αντισταθούν στον ιό.
Γ.Δ.


Σώθηκαν από τα κύματα, τώρα πρέπει να πληρώσουν
Ένα ζευγάρι τουριστών στην Κρήτη κατάφερε μεν να σωθεί από τα μανιασμένα κύματα όμως τώρα θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει το πρόστιμο όπως προβλέπεται για όσους αψηφούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προκαλούν ασκόπως κινητοποιήσεις μέσων και  προσωπικού σε επιχειρήσεις Έρευνας- Διάσωσης, λόγω δικής τους υπαιτιότητας.
Ο 45χρονος Έλληνας κάτοικος Γερμανίας και η 39χρονη Γερμανίδα σύντροφός του, νοίκιασαν ένα σκάφος και παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, βγήκαν στ’ ανοιχτά.  Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής το σκάφος τους αναποδογύρισε και βρέθηκαν να παλεύουν με τα μανιασμένα κύματα. Σώθηκαν μετά από ώρες με την επέμβαση του λιμενικού σώματος, ωστόσο τώρα θα πρέπει να πληρώσουν τα έξοδα της επιχείρησης που στήθηκε για την έρευνα και τη διάσωσή τους.
Αν υπολογίσουμε δε πως η χρήση του σκάφους του λιμενικού κοστολογείται προς 1.894 ευρώ την ώρα, ενώ το super puma κοστίζει 1230 ευρώ την ώρα και η απασχόληση προσωπικού Λιμενικού Σώματος 6,00 ευρώ/ ώρα, με προσαύξηση κατά 50% για κάθε επιπλέον ώρα μετά τις επτάμισι ώρες εργασίας, φαίνεται πως ο λογαριασμός για το απερίσκεπτο ζευγάρι θα είναι πολύ τσουχτερός.
Επιτέλους πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν όσοι κάνοντας το κέφι τους κινητοποιούν ομάδες διάσωσης, είτε είναι στο βουνό είτε στη θάλασσα. Στη δε περίπτωση αυτών που βάζουν φωτιές θα πρέπει τα πρόστιμα να είναι σκληρότατα γιατί πέρα από την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που προκαλούν, θέτουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες…


Σοβαρότης μηδέν
Μαθητές ζητούν σε διαδικτυακό ψήφισμα την παραίτηση της υπουργού Παιδείας κυρίας Κεραμέως και την ανάκληση της Ελάχιστης Βάσης Επιτυχίας (ΕΒΕ).
Δεν θα παραθέσω ούτε απόσπασμα από το ψήφισμα διότι είναι εμφανέστατο ότι συντάχθηκε από κομματικό στέλεχος που χρησιμοποιεί μια γνωστή ξύλινη γλώσσα με αστήρικτα επιχειρήματα.
Προφανώς οι μαθητές έχουν δικαίωμα, εάν όχι υποχρέωση, να έχουν άποψη για ότι συμβαίνει στο υπουργείο και τις αποφάσεις που αυτό λαμβάνει.
Όμως, το να διακινούν οι φερόμενοι ως μαθητές επιχειρήματα που δεν ευσταθούν και να χρησιμοποιούνται από πολιτικούς για τους δικούς τους σκοπούς, υπάρχει διαφορά. Σοβαρή διαφορά.
Γ.Δ.


Επίσκεψη υπουργού σε Ξάνθη- Κομοτηνή
Έρχεται σήμερα Πέμπτη στην πόλη μας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός.
Ο κ.Λιβανός θα επισκεφθεί το πρωί στις 9.30 την Καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, στις 10.45 στην περιοχή Τοξοτών (Αρδευτικό) και στις 12 θα μεταβεί στη ΣΕΚΕ.
Ακολούθως θα μεταβεί στην Κομοτηνή όπου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνδιάσκεψη με θέμα τη νέα ΚΑΠ που το υπουργείο θεωρεί βασικό εργαλείο για το ζωντάνεμα της υπαίθρου, τη συνεκτικότητα της κοινωνίας και την αξιοπρέπεια του αγρότη.
Παρόμοιες εκδηλώσεις- επισκέψεις για τη νέα ΚΑΠ έγιναν στα Χανιά και τη Θεσσαλία ενώ θα ακολουθήσουν και στις υπόλοιπες περιφέρειες.
Γ.Δ.


Οι εκπαιδευτικοί πρώτοι
Ιδού λοιπόν που οι εκπαιδευτικοί δίνουν το καλό παράδειγμα στο θέμα του εμβολιασμού.
Λοιπόν σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά, στους 3 νομούς της Θράκης το ποσοστό των εμβολιασμένων φτάνει το 70% σήμερα, με προοπτική το Σεπτέμβριο να φθάσει το 90%.
Άρα, τόσο η Διδασκαλική Ομοσπονδία, όσο και η αντίστοιχη της δευτεροβάθμιας έχουν δουλέψει σωστά και οργανωμένα.
Από την άλλη βέβαια απέδειξαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές ότι γνωρίζουν πως ο εμβολιασμός είναι αυτός που προστατεύει τόσο αυτούς όσο και τους μαθητές τους.
-Μπράβο τους.
Γ.Δ.


Ασανσέρ τα κρούσματα
Τοπικά, στην περιφέρειά μας, τα κρούσματα του κορωνοϊού είναι σε ένα συνεχές ασανσέρ.
Ανεβοκατεβαίνουν κάθε ημέρα, με αυξανόμενα όμως κρούσματα ανά νομό.
Κι αυτό το πάνω πολύ – κάτω λίγο, είναι μια σαφέστατη απόδειξη ότι ζούμε σε φάση αβεβαιότητας.
Εξάλλου, το αποδεικνύουν τα πανελλαδικά κρούσματα που μέρα τη μέρα αυξάνονται σε απίθανο αριθμό κρουσμάτων.
Κι ενώ υπάρχει ο βεβαιωμένος κίνδυνος νόσησης των ανεμβολίαστων, αυτοί εκεί. Επιμένουν να κάνουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 30 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία.
-Αυτοί ούτε καύσωνα λογαριάζουν ούτε τίποτε…
Γ.Δ.


Απαράδεκτο!
Όχι απλά ατυχές αλλά έως και σεξιστικό με υποβόσκοντα μισογυνισμό μπορεί να χαρακτηριστεί το σχόλιο που ανήρτησε στο facebook  ο επικεφαλής της παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας», Γιάννη Παπαχρόνης: «Τα αρσενικά κουνούπια τρώνε μόνο γύρη λέει, ενώ τα θηλυκά είναι αυτά που ρουφάνε αίμα… Ακόμα και σαν κουνούπια είναι αδίστακτες!», μας λέει ο κ. Παπαχρόνης και αναρωτιόμαστε: «Αυτή την εντύπωση έχει για τις γυναίκες»; Και επιπλέον ο κ. Παπαχρόνης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο με δημόσιο βίο, ως δημοτικός σύμβουλος αλλά και πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης και του συλλόγου Αιμοδοτών. Είναι σωστό  λοιπόν να προάγει τέτοια πρότυπα σε μια εποχή μάλιστα που υπάρχει έντονη ανησυχία από την έξαρση της εγκληματικότητας με θύματα γυναίκες;


Δικαίωση για Φερντούν και Τσέπελη
Δικαιώθηκε ο Χασάνογλου Φερντούν με απόφαση του ΣτΕ όπου προσέφυγε εναντίον της απόφασης της Αποκεντρωμένης που τον έθεσε σε αργία για ένα παράπτωμα που είχε παραγραφεί. Από την 1η Σεπτεμβρίου επανέρχεται στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Μαζί του δικαιώνεται και ο δήμαρχος για την επιλογή του να μην στερήσει το δημοτικό συμβούλιο από έναν  ακόμη σύμβουλό του έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση του. Ο μόνος που δεν δικαιώθηκε είναι ο κ. Δημαρχόπουλος που κατήγγειλε συνεχώς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο το υ Δ.Σ. κ. Μπούτο για την συμμετοχή του Φερντούν στη συνεδρίαση. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που επικαλέστηκε αυτόν τον λόγο για να αποχωρήσει αυτός και η παράταξη του από συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Όχι μόνο δεν δικαιώθηκε από την τελική έκβαση της υπόθεσης αλλά η στάση του αυτή έδιωξε και δύο ακόμη συμβούλους του, τον κ. Γουναρίδη και τον κ. Ιγιαννίδη από την παράταξή του. Ο τελευταίος μάλιστα  επικαλέστηκε τη στάση του αυτή ως αιτία της ανεξαρτητοποίησής του. Ας του γίνει μάθημα λοιπόν του κ. Δημαρχόπουλου ότι με τις εμμονές δεν ασκείς πολιτική. Χρειάζεται διορατικότητα και μεγαλοσύνη και όχι μικρόψυχη, στενόμυαλη, εμμονική και ρεβανσιστική πολιτική οπτική και προσέγγιση.
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Απίθανοι υποψήφιοι Ευρωεκλογές εν όψει γενικώς και τα κόμματα και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι…