Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

0

Κανένα νέο
Μέχρι την ώρα που γράφεται το σχόλιο αυτό, δεν υπήρχε κανένα νέο στοιχείο για τον εντοπισμό και ανεύρεση του ατόμου που χάθηκε στην περιοχή της Μάνδρας Ξάνθης.
Ο άνδρας κατάγεται από το χωριό, όπου ζούσε με τους γονείς του και παρουσίαζε κατά καιρούς κάποια προβλήματα.
Πριν μέρες βγήκε για μια βόλτα από το σπίτι και από τότε τα ίχνη του έχουν χαθεί.
Παρότι Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΜΑΚ τον ψάχνουν με τη βοήθεια και drone , εν τούτοις δεν έχει εντοπιστεί και ήδη εκφράζονται φόβοι από τους οικείους του για τη ζωή του.
Γ.Δ.


Τέκνα αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόσληψη 2.000 ατόμων στον δημόσιο τομέα εκτός των 12.000 στην Παιδεία κλπ.
Πρόκειται για προσλήψεις ανέργων ειδικών κατηγοριών π.χ. άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, τέκνα αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, παιδιά αναπήρων πολέμου.
Ομολογώ πως εκπλήσσομαι. Υπάρχουν ακόμη, το 2021 παιδιά αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης; Παιδιά αναπήρων πολέμου;
Για ποια εθνική αντίσταση μιλάμε, πότε, πριν 80 χρόνια, ανάπηροι πλέον που έχουν ήδη αποκατασταθεί και θα πρέπει ν’αποκατασταθούν και τα ενήλικα (μεσήλικες)  παιδιά;
Τι πράγματα είναι αυτά, τι απαράδεκτες ιστορίες, πότε θα σταματήσει αυτή η προσβολή της νοημοσύνης;
Γ.Δ.


Τι ζητούν οι γυναίκες
Το θέμα προφανώς δεν είναι απλό. Σίγουρα δεν απαντάει κανείς εύκολα στην ερώτηση «τι ζητούν οι γυναίκες από τον σύντροφό τους», με αφορμή τα όσα τραγικά έχουν συμβεί πρόσφατα τόσο στην Γαρυφαλλιά όσο και στην Καρολάιν.
Θα προσθέσω προσωπική άποψη σαν πείρα ζωής διότι κοινωνιολόγος δεν είμαι. Ζω όμως στην κοινωνία και εκτιμώ πως μια φυσιολογική γυναίκα απαιτεί από τον σύντροφό της σεβασμό, κατανόηση, διάλογο και να της προφέρει το αίσθημα της ασφάλειας.
Προφανώς για κάποιες γυναίκες να υπάρχουν κάποια άλλα στοιχεία, κάποια άλλα «πρέπει», όμως τα παραπάνω είναι βασικά και τα επιθυμεί η πλειοψηφία κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Γ.Δ.


«Ψυχρή Λίμνη»
Ακούγοντας κανείς για  «Ψυχρή Λίμνη»  το μυαλό του πάει σε λίμνη παγωμένη ή κάτι παρόμοιο.
Όμως τελικά έτσι ονομάστηκε το φαινόμενο που έφερε βροχή την Τρίτη αλλά θα συνεχίσει ίσως έως σήμερα (χθες) Τετάρτη.
Το καλοκαίρι συχνά μας δίνει έντονες βροχές, χαλάζι, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους που προξενούν ζημιές.
Ήδη το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» χτύπησε τη βορειοδυτική Γερμανία, προξενώντας τεράστιες ζημιές και τον θάνατο πολλών ανθρώπων.
Αυτές οι περίοδοι αστάθειας του καιρού αυξήθηκαν λόγω και της κλιματικής αλλαγής που προέρχεται από την μόλυνση του περιβάλλοντος.
Γ.Δ.


Άλλη άποψη για το Κυπριακό
Διατηρώ το δικαίωμα να έχω τις απόψεις μου για το Κυπριακό ζήτημα όπως έμεινε δεκάδες χρόνια τώρα να λέγεται. Το ίδιο δικαίωμα βέβαια δέχομαι πως έχει ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης, τόσο της Κύπρου (που τους αφορά άμεσα)  όσο και της Ελλάδος.
Όλα όσα τώρα συμβαίνουν ως αρχή και άλλα που θα συμβούν σύντομα στο νησί, δεν μου προκαλούν ξάφνιασμα. Ήταν αναμενόμενα.
Τολμώ δε να πω πως κυρίως η ευθύνη για τις σημερινές εξελίξεις πως βρίσκεται στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Το γιατί και άλλα πολλά θα τα πούμε προσεχώς.
Ένα θα πω μόνον: Όταν σου δίνουν την ευκαιρία την αρπάζεις από τα μαλλιά όσο είναι μπροστά σου. Αν την αφήσεις να προσπεράσει και θελήσεις τότε να την πιάσεις, δεν μπορείς. Από πίσω είναι φαλακρή…
Γ.Δ.


Τεχνολογία mRNA κατά του καρκίνου – Δοκιμάζεται το πρώτο εμβόλιο
Ένας από τους βασικούς λόγους που επικαλούνται κάποιοι για να μην εμβολιαστούν και κυρίως οι νέοι είναι πως δεν ξέρουν τι θα τους συμβεί μετά από 4 – 5 χρόνια. Αν θα μπορούν να τεκνοποιήσουν ή αν θα πάθουν κάποια αρρώστια, όπως καρκίνος.  Σ’ αυτό απαντά η ακόλουθη είδηση. Διαβάσαμε ότι η τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιεί η Pfizer- Biontech για το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ότι ο πρώτος καρκινοπαθής έλαβε το θεραπευτικό εμβόλιο BNT111, για τη Φάση 2 των σχετικών δοκιμών. . Η μελέτη θα αξιολογήσει την επίδραση του εμβολίου σε ασθενείς με μελάνωμα ανθεκτικού – υποτροπιάζοντος σταδίου τρία ή τέσσερα. Στόχος η εξουδετέρωση ενός σταθερού συνδυασμού κωδικοποιημένων με mRNA αντιγόνων που σχετίζονται με τον όγκο, μέσω της ενεργοποίησης ισχυρής και ακριβούς ανοσοαπόκρισης κατά του καρκίνου. Πρακτικά, θέλει να «εκπαιδεύσει» τον ανθρώπινο οργανισμό να αντιμετωπίζει με τα δικά του όπλα τον καρκίνο. Αν μέχρι σήμερα τα συμβατικά φάρμακα μας πρόσφεραν έτοιμη την «τροφή» μας, τα εμβόλια mRNA θέλουν να μας διδάξουν πώς να τη βρίσκουμε (πηγή Liberal). Η εξέλιξη αυτή θα είχε επισκιάσει κάθε άλλη ιατρική είδηση αν δεν βρισκόμασταν εν μέσω πανδημίας αφού σηματοδοτεί μια νέα προσπάθεια για τη θεραπεία του καρκίνου. Για όσους την έχουν λοιπόν, επιφυλάξεις για τα νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, οφείλουμε να τους την αφιερώσουμε με πολλή αγάπη!.
Μ.Ξ.


Για τα σχολεία στο Δροσερό
Το έχει πει επανειλημμένως ο δήμαρχος Ξάνθης ότι έχει εντάξει  στον σχεδιασμό του, νέα σχολεία στο Δροσερό και ότι κάνει προσπάθειες γι αυτό, σ’ ότι αφορά την εξεύρεση οικοπέδου. Πρόσφατα μάλιστα το είπε και στον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα κατά την επίσκεψή του στο δήμο μας. Αναρωτιέμαι βέβαια αν έχει υπ’ όψιν του την Κοινοτική Οδηγία που απαγορεύει την γκετοποίηση στην εκπαίδευση. Ότι δηλαδή απαγορεύεται να λειτουργεί ένα σχολείο με παιδιά από μια μόνο κοινωνική ομάδα. Το ίδιο συμβαίνει και για τα Ειδικά σχολεία που πρέπει να είναι στον ίδιο χώρο με ένα Γενικό. Ένα σχολείο πρέπει να είναι μια μικρογραφία της πληθυσμιακής σύστασης της τοπικής κοινωνίας.
Έτσι τουλάχιστον ορίζει η Ε.Ε.
Μ.Ξ.


Μέχρι νεωτέρας
Να και μια είδηση που αφορά τις δημοτικές παρατάξεις όλων των δήμων.
Εστάλη λοιπόν εγκύκλιος στους δήμους όλης της χώρας με την οποία απαγορεύει τις δια ζώσης διαδικασίες σύγκλισης των δημοτικών συμβουλίων μέχρι νεωτέρας εγκυκλίου.
Άρα, όσοι ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στα δημοτικά έδρανα θα πρέπει να περιμένουν άγνωστο πόσο ακόμη.
Οι ζωντανές πολύωρες και φλύαρες συνεδριάσεις θα μας λείψουν τόσο σε μας που τις παρακολουθούσαμε όσο και στους πρωταγωνιστές.
Γ.Δ.


Αντετοκούμπο εσύ…


Έκανε το ΝΒΑ να παραμιλάει, την Αμερική και τον κόσμο όλον να τον χειροκροτεί και βέβαια την Ελλάδα να δακρύζει από συγκίνηση.
Ο σούπερ αθλητής του μπάσκετ, ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι ο κορυφαίος πρωταθλητής, ο οποίος έχει καταρρίψει παγκόσμια ρεκόρ του μπάσκετ.
Είναι πλέον ο κορυφαίος, είναι ο μοναδικός. Οδήγησε την ομάδα των Ελαφιών στο να κερδίσουν το πρωτάθλημα μπάσκετ Αμερικής μετά από 50 χρόνια.
Κι όχι μόνο διακρίθηκε στο παιγνίδι αυτό, αλλά έβαλε και 50 πόντους (!), τους μισούς περίπου της ομάδα του (105 σύνολο).
Σταματώ εδώ. Τα λόγια για τον άξιο αυτόν Έλληνα μπασκετμπολίστα είναι φτωχά, είναι λίγα.
Απλά τον ευχαριστούμε όπως όλοι οι φίλοι του μπάσκετ.
Γ.Δ.


Με αφορμή το σχόλιο
Στο χθεσινό φύλλο σχολιάσαμε εν συντομία για τις Πολιτιστικές δράσεις που μπορούν ν’ αναπτυχθούν στην Ξάνθη. Με αφορμή λοιπόν αυτό το σχόλιο, φίλος αναγνώστης μας γράφει:
«Συμφωνώ με τον πυρήνα του σχολίου για να δοθεί έμφαση πρωτίστως στην τοπική δημιουργική πολιτιστική παραγωγή. Πιστεύω πως έτσι θα δημιουργηθεί σταδιακά μια ποικιλία δράσεων από πλήθος ανθρώπων κάθε ηλικίας. Ακόμη, πιστεύω πως ο Πολιτισμός στην Ξάνθη μπορεί να καταστεί το μεγάλο, ουσιαστικό και δημιουργικό εργαλείο που αναπτυσσόμενο σωστά θα παρέχει και σημαντική προστιθέμενη οικονομική αξία στον τόπο.
Η Ξάνθη δημιούργησε δύο σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα, τις Γιορτές Παλιάς Πόλης και τις Λαογραφικές, συν το Καρναβάλι. Μπορεί, με φαντασία και ιδέες να δημιουργήσει νέες προτάσεις, αξιόλογες και σημαντικές που θα προσελκύσουν τους επισκέπτες.
Εκτιμώ πως ήρθε η ώρα για νέο ξεκίνημα στον Πολιτισμό αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα μπουν μπροστά».
Η πρόταση κατατέθηκε. Μένει να υλοποιηθεί πλέον από τον δήμο.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …