Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

0

Κι εδώ τα ίδια
Το ίδιο βέβαια θα συμβεί και με το άλλο θέμα που καρκινοβατεί, αυτό της μη επιστρεπτέας που θα φρόντιζε η Περιφέρεια να δώσει ως οικονομική ενίσχυση σε έναν αριθμό επιχειρήσεων.
Αρχικά το κριτήριο της ενίσχυσης ήταν ο αριθμός των απασχολουμένων ανά επιχείρηση αλλά λόγοι «απλώματος»  της ενίσχυσης για περισσότερους, έχει βρεθεί άλλος τρόπος.
Τελικά μάλλον θα δοθούν, όταν δοθούν, ψίχουλα και όλη η φασαρία που έγινε μέχρι τώρα θα’ναι μια κοροϊδία.
Βέβαια κι εδώ τα όποια χρήματα θ’ αρχίσουν να δίδονται το 2022, μην είναι αφελείς κάποιοι και τα περιμένουν εντός του 2021.
Γ.Δ.


Οι έξυπνοι και οι βλάκες
Βεβαίως και υπάρχουν και οι έξυπνοι αλλά και οι βλάκες.
Πρόκειται για τους όντως βλάκες που θεωρούν τον εαυτό τους έξυπνο. Οπότε ο πραγματικά έξυπνος τι πρέπει να κάνει; Συνήθως κάνει το κορόιδο κι αποχωρεί. Είμαι βέβαιος πως θα σας έχει συμβεί μια τέτοια προβληματική συνάντηση με έναν ξερόλα βλάκα ο οποίος βέβαια έχει και μεγάλη ιδέα του εαυτού του και των ικανοτήτων του.
Στην ουσία δεν μπορεί να μοιράσει δυο γαϊδάρων άχυρο. Για τέτοιο ξουράφι μιλάμε.
Μπροστά λοιπόν σ’αυτήν την περίπτωση, όταν την συναντά ο έξυπνος κάνει βήματα πίσω και πλάγια κι αποχωρεί. Και ο βλάκας δικαιώνεται για άλλη μια φορά διότι αποδείχθηκε η βλακεία ισχυρότερη στο μυαλό του.
Δράμα η κατάσταση. Γι’ αυτό εύχομαι να μην βρεθεί στο δρόμο σας τέτοια περίπτωση…
Γ.Δ.


Σύντροφοι ήρεμα
Διαβάζω και ανατριχιάζω από την γλώσσα που χρησιμοποιούν κάποιοι πολιτικοί.
Λένε: «Όχι στην επαναφορά των συνθηκών γαλέρας για τους εργαζόμενους…».
Δεν έχει σημασία ποιος τα λέει αυτά τα λόγια ούτε ποιου κόμματος βουλευτής είναι. Σημασία έχει το τι λέει, τι θέλει να τονίσει και ποια έκφραση χρησιμοποιεί.
Θυμίζω πως οι «συνθήκες γαλέρας» έμειναν να εννοούν ανθρώπους που κωπηλατούσαν στα πλοία στην αρχαιότητα και τους επόμενους αιώνες.
Συνθήκες πράγματι σκληρές, απάνθρωπες όπου η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία αξία.
Είναι έτσι σήμερα οι συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα;
Προφανώς όχι. Στο μυαλό όμως των λαϊκιστών έμεινε μια έκφραση και την χρησιμοποιούν αγνοώντας τι σημαίνει.
Γ.Δ.


Εκτός ο Μπαράν Μπουρχάν
Τον ανεξάρτητο και αυτόνομο δρόμο που χάραξε εδώ και χρόνια συνεχίζει ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν.
Εκτίμησε και δεν συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην κεντρική πλατεία της πόλης μας από μερίδα μειονοτικών.
Ως γνωστόν η κινητοποίηση διοργανώθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απορριπτική απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εγκρίνει το αίτημα του σωματείου η ονομασία να περιλαμβάνει τη χρήση του ονόματος «τουρκική».
Στη συγκέντρωση στην πορεία παρευρέθηκαν άτομα και από τη Ροδόπη εκτός αυτών της Ξάνθης και γενικώς επικράτησε ένα ήπιο ειρηνικό κλίμα.
Γ.Δ.


Το φαντάζεστε;
Αξίζει να προβληματιστούμε σ’ένα επίκαιρο θέμα. Θέμα ζωής και θανάτου και περισσότερο θανάτου.
Περνάει από το μυαλό σας αγαπητοί αναγνώστες να μην είχε καταφέρει η επιστήμη να βρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό; Φαντάζεστε πόσα εκατομμύρια θανάτους θα είχαμε μέχρι σήμερα, παγκοσμίως; Τι δράμα θα ζούσε η ανθρωπότητα;
Για σκεφτείτε τις συνέπειες σε όλους σχεδόν τους τομείς που θα οδηγούσαν σε στασιμότητα ή και οπισθοδρόμηση όλη την οικονομία.
Κι αντί λοιπόν να είμαστε ευγνώμονες προς αυτούς τους επιστήμονες που εργάστηκαν όλοι μαζί νυχθημερόν για να ανακαλύψουν το εμβόλιο, υπάρχουν αρνητές κι ανόητοι που αμφισβητούν το εμβόλιο γιατί ανακαλύφθηκε νωρίς!…
Γ.Δ.


Η ιστορία ενός κάδου


Είναι η τρίτη κατά σειρά αναφορά μέσω της στήλης για τον «κουτσό» κάδο απορριμμάτων στην οδό Σταθμού έναντι καταστήματος εκκλησιαστικών Γιάννη Κυρκούση.
Με λύπη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε την αδιαφορία του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων. Αδιαφορία για την επιδιόρθωση εάν γίνεται αυτή ή την αντικατάσταση.
Ιδού και η σχετική φωτογραφία πειστήριο του «ανάπηρου» κάδου.
Γ.Δ.


Για τον Θανάση Λεμονίδη
Την Τετάρτη 7 Ιουλίου αποχαιρετήσαμε με συντριβή τον φίλο και συνάδελφο Θανάση Λεμονίδη, που έφυγε από τη ζωή 77 ετών από ατύχημα.
Ο εκλιπών ήταν μέλος της μουσικής τετράδας που ψυχαγώγησε τους συμπολίτες μας στην κοσμική ταβέρνα «Πανόραμα», πάνω από μια δεκαετία, εκτελώντας ψυχαγωγικά μα και ποιοτικά τραγούδια και που αποτελούνταν από τους Θανάση Λεμονίδη, Γιάννη Παπαδόπουλο, Τάκη Μιχαηλίδη και Παπαδόπουλο Παντελή.
Δημιούργησε μια αξιόλογη οικογένεια. Ο υιός του Σωτήρης είναι θαυμάσιος μουσικός, συνοδεύοντας στην Αθήνα γνωστούς τραγουδιστές, και η κόρη του Έλλη είναι πανεπιστημιακή ιστορικός.
Ο Θανάσης δημιούργησε ένα κατάστημα τροφοδοτώντας με μουσικά είδη την Ξάνθη.
Στη σύζυγό του Μαρία και στα παιδιά και τους λοιπούς συγγενείς, θερμά συλλυπητήρια.
Θα τον θυμόμαστε με αγάπη.
Οι φίλοι και οι συνάδελφοί του


Δεν θα γίνει τίποτε το 2021
Παρότι δεν είμαι από αυτούς που στοιχηματίζουν για κάποιο θέμα, την φορά αυτή θα το παραβώ. Και θα στοιχηματίσω με οποιονδήποτε το θελήσει.
Θέμα του στοιχήματος η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τον συμψηφισμό ή άλλη λύση για το θέμα του 12% του εργατικού κόστους.
Στοιχηματίζω πως μέχρι το τέλος του 2021 δεν θα έχει προχωρήσει η ιστορία αυτή.
Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να έδειξε ενδιαφέρον να λύσει την υπόθεση, όμως τον τρόπο που βρήκε είναι μη πρακτικός.
Κι αυτό, γιατί οι μανδαρίνοι του υπουργείου Οικονομικών που πήγαν να το λύσουν είναι άσχετοι από επιχειρήσεις και την αγορά.
-Περιμένω στοιχήματα…
Γ.Δ.


Από τον Σεπτέμβριο οι εργασίες για το φυσικό αέριο
Μεγάλο το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για το φυσικό αέριο. Ιδιαίτερα μετά τα επίσημα εγκαίνια της έναρξης των εργασιών, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το ενδιαφέρον κορυφώθηκε και καθημερινά οι Μηχανικοί της Ξάνθης που έχουν συστήσει την ομάδα στο facebook «Μηχανικοί για το Φυσικό Αέριο Ξάνθης», δέχονται δεκάδες τηλέφωνα από πολίτες που θέλουν να μάθουν αν μπορούν να κάνουν αιτήσεις και αν περνάει το δίκτυο από την γειτονιά τους. Μάλιστα η ΔΕΔΑ ανήρτησε στο www.deda.gr τον χάρτη τριμήνου που δείχνει όλες τις οδούς που θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Αυτά είναι τα καλά νέα! Τα κακά νέα αφορούν τα χρονοδιαγράμματα καθώς  οι εργασίες σταμάτησαν. Ως φαίνεται ξεκίνησαν για τα μάτια  του κόσμου και του πρωθυπουργού και μετά σταμάτησαν και σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσουν πάλι τον Σεπτέμβρη. Αυτό είναι ένα πρόβλημα καθώς καθυστερεί το πρόγραμμα των συνδέσεων. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις αν το ακίνητό τους βρίσκεται στις οδούς που θα γίνουν οι εργασίες τοποθέτησης των αγωγών τον Σεπτέμβριο.
Μ.Ξ.


Χρειάζεται μόνο κοινή λογική
Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η ακατάσχετη κινδυνολογία των λοιμωξιολόγων. Προσπαθούν να πείσουν για τον εμβολιασμό μέσω του εκφοβισμού για 20.000 κρούσματα ημερησίως.! Αν οι εκτιμήσεις τους επαληθευτούν θα είναι ολέθριο. Ωστόσο αυτή δεν είναι η σωστή διαχείριση. Ως ένα βαθμό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα γιατί θεωρείται υπερβολή και κάθε τι υπερβολικό τείνει να είναι αναξιόπιστο. Αυτό που χρειάζεται είναι να επιστρατευτεί η κοινή λογική. Που μας λέει τι; Ότι το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο μας κατά της πανδημίας. Για να μην καταρρεύσει το Εθνικό σύστημα υγείας, για  να μη ζήσουμε εφιαλτικές καταστάσεις τύπου Μπέργκαμο και να μην καταρρεύσει η οικονομία. Τι να σου κάνει το Ταμείο ανάκαμψης αν χρειαστεί να κάνεις κι άλλο lockdown; Είναι ζήτημα εθνικό και κοινωνικό. Η άσκηση του δικαιώματος της προσωπικής ελευθερίας και αυτοδιάθεσης είναι σεβαστή και θεμιτή όταν δεν έχει επίπτωση στον πλησίον. Όταν δεν επηρεάζει την δική του ζωή. Όταν όμως γίνεται αυτό τότε αυτό το δικαίωμα πρέπει να περιορίζεται.  Δεν μπορεί να καταρρεύσει η χώρα από κάποιους που φοβούνται να κάνουν εμβόλιο ή αρνούνται εμφορούμενοι από …ψεκασμένες θεωρίες. Πρέπει να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα επιτέλους!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…