Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2021

0

Είπε αυτός, αλλά…


«Η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες σε όλο τον πλανήτη, επομένως χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στη χώρα μας, ιδιαίτερα στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων».  Ηλ. Μόσιαλος, Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας.
-Ακούει κανείς και λαμβάνει υπ’ όψιν τα σωστά λόγια του αρμόδιου επιστήμονα;
Γ.Δ.


Σιγά, ο τουρισμός κοιμάται
Ήμασταν που ήμασταν στον τομέα του Τουρισμού σε χαμηλή θέση και το καλοκαίρι του 2021 δεν δείχνει να βοηθάει ν’ αλλάξει η εικόνα και ν’ανέβουμε λίγα σκαλιά.
Οι κρατήσεις ελάχιστες, οι επισκέψεις ξένων λίγες, ο εσωτερικός τουρισμός είναι στις παραλίες των νησιών, το κλίμα δύσκολα θα βελτιωθεί.
Από την άλλη στα σύνορα γίνεται πανζουρλισμός από τις καθυστερήσεις.
Μια εικόνα δυσάρεστη, αβέβαιη και αποκαρδιωτική.
Με δυο λόγια ο τουρισμός στην Ξάνθη κοιμάται…
Το πότε θα ξυπνήσει, άγνωστο.
Γ.Δ.


Θέλει κότσια
Φίλος υπέρμαχος των εμβολιασμών μας έστειλε μια σύντομη επιστολή με την οποία εκφράζει τις απόψεις του για το θέμα. Γράφει: «Δεν θέλεις κύριε να κάνεις το εμβόλιο; Πολύ ωραία, αλλά δεν μπορείς να είσαι στο ΕΣΥ θέτοντας σε κίνδυνο ασθενείς και προσωπικό. Υποχρεωτικά θα μετακινηθείς σε κάποια άλλη υπηρεσία του Δημοσίου. Ας λάβουν υπ’ όψιν τους στην κυβέρνηση τι έκανε σε ανάλογη περίπτωση ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι
Έχει τα κότσια η κυβέρνηση να πάρει τέτοιες αποφάσεις; Μέχρι στιγμής όχι.
Γ.Δ.


Προσοχή στη μετάλλαξη Δέλτα
Αναγνωρίζουν όλοι οι σοβαροί άνθρωποι πως κάθε εμβόλιο έχει παρενέργειες, ακόμη και το πιο απλό. Φυσικά οι «ψεκασμένοι» που διακινούν αυτή τη θεωρία το αποκρύπτουν παντελώς.
Όπως αποκρύπτουν τα θετικά από τον εμβολιασμό και απλά διακινούν και πιστεύουν ανόητες και αστήρικτες επιστημονικά θεωρίες. Θεωρίες συνωμοσιολογίας που είναι κραυγαλέα παράλογες.
Τώρα όμως με την μετάλλαξη Δέλτα, όλοι οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που κινδυνεύουν άμεσα να κολλήσουν τον ιό και να νοσήσουν σε αντίθεση με όσους έχουν εμβολιαστεί ήδη.
Γ.Δ.


Γκρίνιες
Φίλος αγαπητός πρωί-πρωί τηλεφώνησε για να σχολιάσει τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών.
«Δεν θέλω ν’ακούω αχ και βαχ για τη ζέστη, ότι είναι αβάστακτη, ότι μας ταλαιπωρεί και άλλα. Αμάν πια. Μέχρι προχθές άκουγα παράπονα για τις βροχές, τώρα το αντίθετο για τη ζέστη. Δεν ξέρετε τι θέλετε!», μου είπε με μια ανάσα.
Τόλμησα να του πω για την απάντηση που έδωσε η καμήλα όταν ρωτήθηκε πιο δρόμο προτιμά. Ανηφόρα ή κατηφόρα, κι αυτή απάντησε πολύ φυσιολογικά «χάθηκε ο ίσιος δρόμος;»
Κατάλαβε, χαιρετηθήκαμε γελώντας ευχόμενοι ο ένας στον άλλο «καλά μπάνια με καλή υγεία».
Γ.Δ.


Αποψιλώνεται ο «Δήμος Πρότυπο»
Βροχή οι παραιτήσεις στην παράταξη «Δήμος Πρότυπο» του Χ. Δημαρχόπουλου. Μετά τον Ιγιαννίδη και ο Γουναρίδης δήλωσε αποχώρηση. Μέχρι τώρα έχει χάσει μαζί με τον Φερντούν και τον Σαββίδη,  τέσσερις συμβούλους. Και αυτό δείχνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά και πάντα την ευθύνη φέρει ο επικεφαλής. Έτσι όπως πάει το πράγμα θα μείνει μόνος του ίσως μαζί με τον Ηλιάδη και τον Παπαδόπουλο… ίσως! Ίσως τελικά να δούμε την παράταξη «Δήμος Πρότυπο» σε κοινή πορεία με την παράταξη «Δύναμη για το Αύριο».  Να συγκρουστούν με την παράταξη των «4» στις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση συμβαίνουν αυτά στην πολιτική. Είναι σύνηθες φαινόμενο οι πολιτικοί «γάμοι» και τα «διαζύγια».
Αυτό πάντως που παρατηρούμε είναι ότι και για τα δημοτικά πεπραγμένα της Ξάνθης είναι ένα «θερμό» καλοκαίρι!
Μ.Ξ.


Επίσκεψη Πέτσα
Δύο έργα του δήμου Ξάνθης ύψους 14 εκ ευρώ εντάσσονται στο «Α. Τρίτσης». Πρόκειται για ένα έργο ύδρευσης και ένα ενεργειακής αναβάθμισης. Το ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας που επισκέφτηκε το δήμο μας χθες και μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν και οι άλλες προτάσεις που υπέβαλε ο δήμος ανάλογα με τον χρόνο υποβολής και την αξιολόγηση.  Όμως ο κ. Πέτσας δεν είπε μόνο αυτό αλλά προανήγγειλε γενναίο πακέτο προσλήψεων για τους δήμους, ενώ επιφυλάχτηκε όμως  να πει οτιδήποτε αφορά άλλο εν’ όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού. Ο δήμαρχος ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να δοθεί επιδότηση στα νοικοκυριά της Ξάνθης για να συνδεθούν με το φυσικό αέριο.
Όπερ έδει δείξαι.
Μ.Ξ.


Άσχημο νέο
Αξιόπιστη η πηγή μεν αλλά το νέο δυσάρεστο.
Αφορά την χρονική περίοδο χάριτος που δόθηκε ως προς την συνέχιση των πλειστηριασμών ακινήτων Πανελλαδικά.
Δυστυχώς ο χρόνος τελειώνει και σύντομα τα πράγματα θα οδηγηθούν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς όπου ανάμεσα στα ακίνητα υπάρχουν και της Ξάνθης.
Άσχημο όντως το νέο γι’αυτούς που τους αφορά άμεσα, αλλά άσχημο και για την Ξάνθη διότι στο σφυρί θα βγουν γραφεία και επιχείρηση.
Γ.Δ.


Υπάρχει νέα βιομηχανική περίοδος;
Φιλική συζήτηση στην παρέα με διάφορα θέματα με κυρίαρχο το ποδόσφαιρο φυσικά λόγω των ημερών του Euro. Όταν εξαντλήθηκε το θέμα αυτό, τέθηκε σαν ερώτηση εάν θα μπορέσει ποτέ να επανέλθει η «βιομηχανική περίοδος» της Ξάνθης.
Η ερώτηση για λίγο δημιούργησε μία αμηχανία διότι δεν ήταν εύκολη η απάντηση. Τελικά ακούστηκαν διάφορες απόψεις. Η πρώτη ήταν η απαισιόδοξη πλευρά που υποστήριζε πως δεν υπάρχει γυρισμός, πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Η δεύτερη άποψη ήταν η αισιόδοξη πλευρά. Που αναγνώριζε τις αλλαγές που έγιναν, που όμως επεσήμαινε πως οι νέες επενδύσεις θα έχουν διαφορετικό προσανατολισμό και περιεχόμενο.
Η περίοδος των μονάδων εντάσεως εργασίας αποτελούν παρελθόν από ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα οι νέες επιχειρήσεις στηρίζονται σε ένα διαφορετικό σύστημα λειτουργίας, αυτοματοποιημένο, ηλεκτρονικό και με εξαγωγικό προσανατολισμό.
Εάν αυτά τα δεδομένα εφαρμοστούν, τότε ναι, η νέα βιομηχανική περίοδος μπορεί να υπάρξει ξανά. Και μαζί με τις υπάρχουσες επιχειρήσεις να δώσουν λύσεις στην απασχόληση των νέων.
Γ.Δ.


Παντού το κάνουν, εμείς πάλι το κάναμε καλύτερα
Όπως ήταν φυσικό, πολύς λόγος έγινε για το κουπόνι των 150 ευρώ προς τους εμβολιασμένους νέους. Ότι είναι «καθρεφτάκια» και φτηνά δωράκια για να εξαγοραστούν οι νέοι και άλλα πολλά.
Ωστόσο αυτό γίνεται σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Διαβάζουμε πως στην Κίνα τους δίνουν δυο εξάδες αυγά μόλις εμβολιαστούν. Στην Σερβία 25 ευρώ μετρητά. Στην Αμερική δίνουν τσάμπα χοτ-ντογκ και μια μπύρα. Αλλού εισιτήρια για αγώνες μπάσκετ. Οι Ισραηλινοί έπαιρναν μια κόκα-κόλα κι ένα κομμάτι πίτσα. Στην Ινδονησία τους έδιναν ένα ζωντανό κοτόπουλο για να το σφάξουν και να το φάνε. Στην Ρωσία ένα παγωτό, ενώ στην Ινδία τους δίνουν ένα σκουλαρίκι μύτης!
Τουλάχιστον εμείς το κάνουμε με τακτ. Δίνουμε ευρώ κουλτουριάρικα και ταξιδιάρικα.  Δίνουμε στα παιδιά μας εισιτήρια θεάτρου ή εισιτήρια καραβιών για να γνωρίσουν την πατρίδα και τον κόσμο. Πάλι κάναμε την διαφορά με την «κάρτα ελευθερίας», κι ας γκρινιάζουν οι γνωστοί μίζεροι…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…