Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

0

Νέα ταβέρνα
Να λοιπόν που το επιχειρείν με ιστορικό όνομα πάει παντού.
Πρόσφατο παράδειγμα μια νέα ψαροταβέρνα που δημιουργήθηκε στον Ίασμο του νομού Ροδόπης στην παλιά εθνική οδό Κομοτηνής –Ξάνθης.
Προσφέρει ψάρια και θαλασσινά και φέρει το όνομα «Vistonida».
Προφανώς πήρε το όνομα από την γειτονική λίμνη Βιστονίδα στο Πόρτο Λάγος.
Η ταβέρνα λειτουργεί από τις 12.00 έως αργά το βράδυ.
Για κρατήσεις στο 25340-24298.
Από μας καλές δουλειές
Γ.Δ.


Ευκαιρία απόδειξης συναίνεσης στο δήμο Ξάνθης
Άκουσα πρόσφατα σε συζήτηση σε παρέα πως εκφράστηκαν παράπονα από ανθρώπους της δημοτικής αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης.
Τα παράπονα οφείλονταν στο ότι έχει «στιγματιστεί» η αντιπολίτευση σχεδόν συνολικά πως λειτουργεί μονίμως έχοντας το πόδι στο φρένο.
Πως απορρίπτει κάθε πρόταση της δημοτικής παράταξης Τσέπελη και πως έχει αναγάγει την άρνηση σε μόνιμη θέση αγνοώντας τα συμφέροντα των δημοτών και εμποδίζοντας με τη στάση της αυτή στο να ψηφιστούν και γίνουν διάφορα έργα που χρειάζονται και όταν δεν γίνονται ασκούν και κριτική γιατί δεν γίνονται!
Γ.Δ.


Ευκαιρία απόδειξης συναίνεσης στο δήμο Ξάνθης ΙΙ
Στο διάλογο που έγινε, όπως μου μεταφέρθηκε, ακούστηκαν διάφορα. Μία πρόταση όμως ξεχώρισε και αποτελούσε τη λύση στο αυγό του Κολόμβου.
Είπε στην ομήγυρη ο συμπολίτης πως για να αρθούν οι παρεξηγήσεις και για ν’αλλάξει αυτό το κλίμα αντιπαράθεσης για την αντιπαράθεση, χωρίς ίχνος συναίνεσης, δίδεται μια ευκαιρία στην αντιπολίτευση να δείξει πως αξιολογεί σοβαρά και στηρίζει τις σωστές προτάσεις έργων, να ψηφίσει την υλοποίηση των γηπέδων τένις στα οικόπεδα που παραχώρησε ο ΟΑΕΔ στον δήμο για τη δημιουργία τους.
Ιδού λοιπόν η ευκαιρία. Με την ψήφο τους, κυρίως δε οι τέσσερις παρατάξεις που λειτουργούν ενιαία. Έτσι με τη θετική τους ψήφο στην πράξη θα σταματήσουν τ΄αρνητικά εις βάρος τους σχόλια πως αρνούνται τα πάντα εμποδίζοντας να γίνουν κάποια έργα.
Γ.Δ.


Ερωτήματα της κοινωνίας
«Θέλει να κάνει έργα αλλά δεν τον αφήνουν. Τον εμποδίζουν. Θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις αλλά συνασπίστηκαν σχεδόν όλοι εναντίον του και τον πολεμάνε αγνοώντας το συμφέρον των δημοτών.
Ρωτήσαν οι της αντιπολίτευσης τους ανθρώπους που τους ψήφισαν εάν συμφωνούν μαζί τους;
Εάν συμφωνούν με τις αποχωρήσεις, με την άρνηση που ουσιαστικά σημαίνει σαμποτάζ στο να μη γίνουν έργα; Έτσι, με τη συμπεριφορά τους μένουν έργα πίσω, καθυστερούν. Και ποιος χάνει;
Προφανώς χάνουν οι Ξανθιώτες και μόνον. Οι οποίοι πλέον έχουν καταλάβει τι συμβαίνει με την αντιπολίτευση και τον ρόλο της να εμποδίζει με κάθε τρόπο να γίνουν έργα».
Όλα αυτά τα παραπάνω είναι όσα υποστηρίζουν οι καλοπροαίρετοι Ξανθιώτες. Που δεν τους ενδιαφέρουν τα παιγνίδια των δημοτικών παρατάξεων.
Ήδη το κλίμα αγανάκτησης εις βάρος της είναι μεγάλο και θα αυξάνει εάν δεν αλλάξει νοοτροπία.
Γ.Δ.


Βουλευτικά έργα
Βουλευτής, κυβερνητικός, της Καβάλας, ζητά « να αποζημιωθούν άμεσα οι σταφυλοπαραγωγοί της Καβάλας που επλήγησαν από τον COVID και τις θεομηνίες».
Και άντε, ζημιές από τις θεομηνίες, να το δεχτώ.
Όμως, πώς στο καλό επλήγησαν τα σταφύλια από τον COVID;
Θα είχε μεγάλη αξία να μας αναλύσει ο λαϊκιστής βουλευτής το αίτημά του. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να θαυμάσουμε το περιεχόμενο των επιχειρημάτων του που θα στηρίζει το αίτημα της αποζημίωσης των σταφυλιών από τον COVID!
-Είναι φορές που οι βουλευτές μας κυριολεκτικά ξεπερνούν τον εαυτό τους στο γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου…»
Γ.Δ.

 


Μπάρες
Έχει απόλυτο δίκιο ο περιφερειακός σύμβουλος Ιρφάν Χατζηγκενέ στην παρατήρησή του να τοποθετηθούν μπάρες στο οδικό δίκτυο της ορεινής περιοχής εκεί που δεν υπάρχουν.
Οι μπάρες αποτελούν μέσον και πρακτική για την προφύλαξη των οδηγών αυτοκινήτων να εκτραπούν σε παρακείμενες χαράδρες.
Προφανώς θα υπάρξουν οι γνωστές δικαιολογίες περί αναρμοδιότητας του ενός φορέα και να ρίχνει τις ευθύνες αλλού. Αυτό λίγο ενδιαφέρει τους κατοίκους κι ας το λύσουν οι υπηρεσίες.
Το ζητούμενο είναι να τοποθετηθούν μπάρες. Όλα τα άλλα είναι λόγια. Το γεγονός δε ότι αυτό δεν έγινε μέχρι τώρα, έχουν κάποιοι την ευθύνη.
Τουλάχιστον ας τις βάλουν τις μπάρες τώρα.
Γ.Δ.


Η λέξη είναι το «Περιβάλλον»
Έφθασε πλέον η στιγμή που κανείς πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί ή να κρύψει την πραγματικότητα.
Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην σχολιάσουμε το Περιβάλλον, το οποίο εκπέμπει SOS.
Η ρύπανση των θαλασσών που όσο περνάει ο χρόνος γίνεται μεγαλύτερη, τα επικίνδυνα για το περιβάλλον πλαστικά και άλλες πολλές ανθρώπινες παρεμβάσεις που καθημερινά επιβαρύνουν δημιουργώντας μια σειρά προβλημάτων που δύσκολα αντιμετωπίζονται.
Κυρίαρχη θέση στο ενδιαφέρον άρχισε να έχει πλέον ό,τι έχει σχέση με το Περιβάλλον.
Όλες οι χώρες ασχολούνται με το παγκόσμιο αυτό θέμα που απαιτεί κοινή προσπάθεια και κυρίως λήψη μέτρων προστασίας. Απαιτούνται ν’αλλάξουν ιδέες, απόψεις, νοοτροπίες κατεστημένες και κυρίως να ξεκινήσει μια κοινή συμφωνία που θα προστατεύει το Περιβάλλον. Τα δάση, τα ποτάμια, τις θάλασσες, τις λίμνες.
Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς πράσινο, χωρίς νερό, χωρίς ζώα, χωρίς καθαρή ατμόσφαιρα;
Γ.Δ.


Κλιματική αλλαγή
Ο δρόμος λοιπόν της μη προστασίας του Περιβάλλοντος οδηγεί κατευθείαν στην κλιματική αλλαγή, στην οικολογική και υγειονομική κρίση, το τέλος των δασών, την μη κυκλική οικονομία, τη μη βιώσιμη ανάπτυξη.
Υπάρχουν βέβαια ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι και φορείς που δίνουν τον δύσκολο αγώνα προστασίας του Περιβάλλοντος για ν’αποτρέψουν την κλιματική αλλαγή.
Πρέπει όμως, κι αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα να γίνουν πολλά από πολλούς.
Διανύουμε κρίσιμα χρόνια, ο πλανήτης εκπέμπει τα σήματα κινδύνου που θα πρέπει να τα λάβουμε ΟΛΟΙ σοβαρά υπ’όψιν.
Γ.Δ.


Ο πρωταγωνιστής στο Δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης
Αν περίμενε κάποιος ότι στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης θα γινόταν ο κακός χαμός εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων με την κίνηση των «4» και στην συνέχεια με το άδειασμα του Παπαχρόνη από τους συμβούλους του ατύχησε.! Ούτε μία νύξη, ούτε ένα υπονοούμενο. Ίσως γιατί έλειπε και ο επικεφαλής των «4» Σάββας Μελισσόπουλος. Η παράταξη Παπαχρόνη εν πλήρη απαρτία με τον κ. Σταματιάδη να κάνει το ντεμπούτο του με ερωτήσεις και προτάσεις. Ο κ. Χατζηθεοδώρου έφυγε …νωρίς αφού πρώτα διαμαρτυρήθηκε ήπια είναι αλήθεια,  για την μήνυση εναντίον του από την δημοτική αρχή και αντιδημάρχους εξαιτίας των δηλώσεων του για το κολυμβητήριο επικαλούμενος στοιχεία μιας ανώνυμης καταγγελκτικής επιστολής με υβριστικό περιεχόμενο εναντίον της δημοτικής αρχής και των αντιδημάρχων. Μόνο ο κ. Δημαρχόπουλος ήταν ο πιο «ζωηρός» της συνεδρίασης. Τα έβαλε αρκετές φορές με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μπούτο, κατηγορώντας τον ότι δεν τηρεί τις διαδικασίες και ότι έστειλε δημοτικούς συμβούλους στα δικαστήρια, καταλήγοντας με τη φράση: «Τέτοιο κατάντημα δημοτικού συμβουλίου δεν έχω ξαναδεί». Απ’ την πλευρά του ο κ. Μπούτος του απάντησε ότι εκείνος με την φρασεολογία που χρησιμοποιεί ευτελίζει τον θεσμό. Γενικά υπήρχε μια φόρτιση μεταξύ τους και η αίσθηση ότι κάνουν …καβγά για το τίποτε!
Μ.Ξ.


Αναζητείται ο …ψεύτης!
Ο κ. Δημαρχόπουλος όμως δεν σταμάτησε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Έβγαλε ψεύτη τον αντιδήμαρχο κ. Φανουράκη, ο οποίος στην αρχή της  συνεδρίαση ενημέρωσε το σώμα ότι ο δήμαρχος είναι στην Αλεξανδρούπολη για ένα θέμα που προέκυψε με την ΔΙΑΑΜΑΘ. Ο κ. Δημαρχόπουλος είπε ότι τον είδε προ ολίγου στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ να επιβλέπει εργασίες της υπηρεσίας καθαριότητας και μετά από μία ώρα ανακοίνωσε στο σώμα ότι ο δήμαρχος παρευρίσκεται σε εγκαίνια καταστήματος στην Χρύσα! Αίσθηση προκάλεσε η ενημέρωση του κ. Δημαρχόπουλου. Λες και κάποιος παρακολουθούσε τις κινήσεις του δημάρχου και τον ενημέρωνε! «Το ένα δεν αποκλείει το άλλο» του απάντησε ο κ. Φανουράκης που επέμεινε ότι ο δήμαρχος πήγε στην Αλεξανδρούπολη.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…