Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΟΞ Γιώργος Μαρινάκης

Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΟΞ Γιώργος Μαρινάκης

0

Μια εμβληματική μορφή του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου, ο Γιώργος Μαρινάκης, έφυγε την Πέμπτη από τη ζωή σε ηλικία 61, σκορπίζοντας θλίψη στην Ξάνθη και κυρίως στους φιλάθλους του ΑΟΞ, την αγαπημένη του ομάδα στην οποία αγωνιζόταν περίπου για μία δεκαετία.

Με καταγωγή από την Συδινή, ο Γιώργος Μαρινάκης ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τη Θράκη Συδινής, και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 πήρε μεταγραφή στον ΑΟΞ που τότε αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική και συνέβαλε στην άνοδο της στην Α΄Εθνική.  Μάλιστα ήταν ο πρώτος παίκτης της ομάδας που πέτυχε γκολ στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Στην πρεμιέρα του ΑΟΞ στην Α΄ Εθνική, τον Σεπτέμβρη του 1989, με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, όπου ηττήθηκε με 3-1 ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της τιμής. Ο Μαρινάκης αποχώρησε από την Ξάνθη στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 1991-1992.

Ο εκλιπών διετέλεσε και πρόεδρος της ακαδημίας ΠΑΟΚ Κομοτηνής. Σε ανακοίνωσή του ΠΑΟΚ Κομοτηνής έγραψε:

«Ήσουν ένας υπέροχος άνθρωπος με ήθος και αρχές, τις οποίες προσπαθούσες να μεταλαμπαδευσεις σε όλους μας. Ησουν ένας υπέροχος αθλητής παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Ήσουν και θα είσαι η οικογένεια μας, ο πρόεδρος μας, το στήριγμα μας, μα πάνω από θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας. Αντίο Πρόεδρε μας. Καλό παράδεισο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…