Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πες ΝΑΙ στην πρόληψη-Προφυλάξου από τον καρκίνο του μαστού

Πες ΝΑΙ στην πρόληψη-Προφυλάξου από τον καρκίνο του μαστού

0

Ξεκίνησαν οι δωρεάν μαστογραφίες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) σε συνεργασία με το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής»

Από χθες στην πλατεία η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου. Αθ. Ξυνίδης: «Οι γυναίκες οφείλουν να προσέχουν τους εαυτούς τους»


Από χθες, Δευτέρα 19 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 26 Ιουλίου η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) σε συνεργασία με το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας το «Ε» βρέθηκε στην κεντρική πλατεία και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Κέντρου, Αθανάσιο Ξυνίδη,ο οποίος γνωστοποίησε τα εξής: «Ασφαλώς πρόκειται για μία αξιέπαινη προσπάθεια, η οποία στηρίζεται στην προσφορά της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Η δράση οργανώνεται για τέταρτη φορά. Ειδικότερα, οι μαστογραφίες γίνονται δωρεάν με μηχανήματα υψηλού επιπέδου».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση των γυναικών, οι οποίες οφείλουν να προσέχουν τους εαυτούς τους, να μην αφήσουν τον καρκίνο να τις αιφνιδιάσει».

Αναφερόμενος στην προοπτική νέων δράσεων μελλοντικά, επεσήμανε: «Ελπίζουμε και σε άλλες δράσεις. Ήδη η συμμετοχή είναι τόσο μεγάλη με άμεσο αποτέλεσμα να μην επαρκούν τα ραντεβού. Συνεπώς, εμείς με τη σειρά μας για να διευκολύνουμε την πρόσβαση, προσπαθούμε με έξτρα εγγραφές να εξυπηρετήσουμε περισσότερες γυναίκες».

Αξίζει να τονιστεί πως μέλη του Κέντρου έστησαν τον πάγκο τους σε σκιερό μέρος της πλατείας και προσείλκυσαν πλήθος γυναικών. Αν και η ζέστη φούντωνε κατά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, όλο και περισσότερες γυναίκες προσέγγισαν την τοποθεσία προκειμένου να εξεταστούν.

Προϋποθέσεις για τον Μαστογραφικό έλεγχο

•Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.

•Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

•Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

•Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Τηλέφωνο για ραντεβού: 25410 91975 (09.00 π.μ. – 13.00 μ.μ.).

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…