Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους 42 χλμ από τον Στρατό στο δήμο Μύκης

Παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους 42 χλμ από τον Στρατό στο δήμο Μύκης

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο αγροτικής οδοποιίας στον ορεινό δήμο, προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσβαση σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες

Με βάση τη νέα διαδικασία που εισήγαγε το ΥΠΕΘΑ κατέθεσε το αίτημά του ο δήμος Μύκης και υπήρξε θετική ανταπόκριση

Εν εξελίξει βρίσκονται οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του αγροτικού οδικού δικτύου του δήμου Μύκης, σε έκταση συνολικού μήκους 42 χλμ. Λόγος γίνεται για απαιτούμενες συντηρήσεις και αποκαταστάσεις της αγροτικής οδοποιίας που υφίσταται σημαντικές φθορές λόγω των καιρικών φαινομένων και αποτελεί ένα συνεχές «παράπονο» των δημοτών.

Ο δήμος απευθύνθηκε στο στρατό μέσω της νέας διαδικασίας υποβολής αιτημάτων από τους ΟΤΑ που έθεσε το ΥΠΕΘΑ και υπήρξε ανταπόκριση, προκειμένου να υποστηριχτεί η ορεινή και απομακρυσμένη περιοχή στη συντήρηση των οδών που οδηγούν σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Προηγήθηκε αυτοψία από την 724 ΤΜ Τοξοτών και υπήρξε θετική εισήγηση για την ανάληψη των εργασιών από την πλευρά του στρατού.

Παρεμβάσεις σε Γλαύκη, Πάχνη, Ωραίο, Σμίνθη, Γοργόνα και Οχυρά Εχίνου

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που αντλούμε από τον δήμο, ενημερωνόμαστε για τα εξής:

1.Oι εργασίες βρίσκονται στο μισό της ολοκλήρωσής τους (20η ημέρα από τις 40 συνολικά εργάσιμες) και περιστρέφονται γύρω από την προσπάθεια συντήρησης των υπαρχόντων δρόμων.

2.Για την υλοποίηση των εργασιών ο δήμος αναλαμβάνει να καλύψει μόνο τα κόστη πετρελαίου κίνησης των οχημάτων, οπότε δεν επιβαρύνονται με έξοδα οι δημότες.

3.Οι εργασίες αφορούν τις περιοχές γύρω από τους οικισμούς Γλαύκη, Πάχνη, Ωραίο, Σμίνθη, Γοργόνα και Οχυρά Εχίνου.

4. Η συνολική παρέμβαση στις υποδομές του δήμου ενισχύεται και με τη διάθεση 189.000 ευρώ από την ΠΑΜΘ για τις ανάγκες μίσθωσης οχημάτων από την πλευρά του δήμου, αφού διαθέτει μόλις δύο οχήματα.

5. Το έργο της αγροτικής οδοποιίας αποτελεί ένα καίριο ζητούμενο για το δήμο, λόγω των ετήσιων αναγκών που παρουσιάζονται. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ορεινός δήμος της Ξάνθης διαθέτει 800 χλμ. χωμάτινου δρόμου, ο οποίος συχνά χρήζει αποκαταστάσεων λόγω των καιρικών φαινομένων. Τα μηχανήματα του στρατού ωστόσο, λόγω του όγκου και των τεχνικών χαρακτηριστικών τους έχουν αποτέλεσμα που μπορεί να εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια διατήρησης του οδοστρώματος.

Σε ένα έργο πολύτιμο αναφέρεται η δημοτική αρχή

Λόγο για έργο «πρωτοφανές σε έκταση για την περιοχή» κάνει η δημοτική αρχή του δήμου Μύκης σε ανακοίνωση σημειώνοντας ότι αυτό, «συμβάλλει τα μέγιστα στην καθημερινή εξυπηρέτηση των κατοίκων ( αγροτών και κτηνοτρόφων ) για την ομαλή πρόσβαση στις αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις».

Ο δήμαρχος Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν με ανακοίνωσή του εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, στον Βουλευτή Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη και στον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο κ. Χουδελούδη Άγγελο, «για την προώθηση, αποδοχή και εκτέλεση του αιτήματος του Δήμου Μύκης για την συντήρηση και αποκατάσταση οδοστρώματος του αγροτικού και κτηνοτροφικού οδικού δικτυού, συνολικού μήκους 42 χλμ».

Ο δήμαρχος σημειώνει ακόμη, «με το παρόν έργο – το όποιο είναι σε πλήρη εξέλιξη και η ποιότητα των εργασιών είναι άριστη – αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι, τόσο η πολιτική όσο και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στέκονται δίπλα στο Δήμο Μύκης και τους κατοίκους, δείχνοντας το κοινωνικό τους πρόσωπο και συνδράμοντας αποφασιστικά στην επίλυση πάσης φύσεως προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ορεινή περιοχή του Δήμου Μύκης».

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…