Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Ορφέας παρέλαβε το κύπελλο του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής

Ο Ορφέας παρέλαβε το κύπελλο του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής

0

Προβληματισμός για την επόμενη ημέρα και τη χρηματοδότηση της ομάδας

Πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο γήπεδο του ΑΟΞ μια μικρή γιορτή για την επίσημη απονομή του κυπέλλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στον Ορφέα Ξάνθης, όπως και των μεταλλίων σε όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν και πέτυχαν την άνοδο στην SL2.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν ο Μπάμπης Χατζημεστής, η ψυχή της ομάδας που ήταν και το πρόσωπο στο οποίο οφείλεται η ιστορική αυτή επιτυχία της ομάδας.

Ωστόσο όσο περνούν οι μέρες και κοπάζουν οι πανηγυρισμοί για την τεράστια επιτυχία, ξεκινάει ο προβληματισμός για το αν θα καταφέρει η ομάδα να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις που γεννά η συμμετοχή της στην νέα Super League 2.

Όπως έχουμε ήδη πει, η συμμετοχή στη νέα ενοποιημένη Super League 2 συνδέεται φέτος με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει μετοχικό κεφάλαιο 350.000 ευρώ και εγγυητική επιστολή 150.000 ευρώ, ενώ υπάρχει ασφυκτικό πλαίσιο έως και σήμερα 15 Ιουλίου για να δηλωθεί η συμμετοχή της ομάδας.

Έχει συνεπώς ξεκινήσει η συζήτηση και ο προβληματισμός, για το κατά πόσο  η διοίκηση του Ορφέα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις αυτές, και για το πώς θα μπορέσει η τοπική κοινωνία να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αυτής, λάβαμε επιστολή από συμπολίτη, φίλαθλο της ομάδας ο οποίος προτείνει τη μετοχοποίηση της ομάδας και τη διάθεση μετοχών για τη χρηματοδότησή της από τους ξανθιώτες φιλάθλους.

Γράφει ο συμπολίτης συγκεκριμένα:

«Αναγκαιότητα στήριξης του νέου Ορφέα Ξάνθης ενόψει της «πρώτης» του συμμετοχής στη Δεύτερη Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου της χώρας ή όπως ονομάστηκε Super Leage 2 (SL2). Από την περίοδο 1962-1963 (βλ. Πίνακα κατάταξης Γ΄ Ομίλου) είχαν να βρεθούν μαζί στην ίδια Εθνική Κατηγορία δύο ομάδες (Ορφέας Ξάνθης & Ασπίδα Ξάνθης) της πόλης μας ή καλύτερα του Νομού ή όπως ονομάζεται σήμερα της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.).

Τότε, οι ομάδες και κυρίως των μικρών Εθνικών Κατηγοριών στηρίζονταν στους ντόπιους αθλητές και φυσικά στη συνδρομή των φίλων και φιλάθλων του τόπου τους.

Σήμερα, μετά από μία δεκαετία αναγκαστικής οικονομικής εξαθλίωσης της χώρας, πολλές ομάδες υιοθέτησαν το παραπάνω μοντέλο. Μία άξια τοπική ομάδα είναι αναμφίβολα και ο Ορφέας Ξάνθης όπου το σύνολο των αθλητών της προέρχεται από το γηγενή πληθυσμό. Η πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Πρόεδρός της είναι μεγάλη. Στο ευαίσθητο αυτό χρονικό σημείο (έως 15 Ιουλίου 2021 θα πρέπει να δηλώσει τη συμμετοχή της ομάδας στη SL2), πρέπει η τοπική κοινωνία να σταθεί δίπλα στον Πρόεδρο και να ενισχύσει την προσπάθειά του. Σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο, για τη συμμετοχή ομάδων στην Δεύτερη Κατηγορία Ποδοσφαίρου, απαιτείται ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο 350.000€. Σύμφωνα με το ως άνω δοθέν, ο Ορφέας πρέπει να αδράξει την ευκαιρία και να προσπαθήσει να γίνει Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (ΠΑΕ) ζητώντας τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας (αθλητικής και μη). Προτείνεται το απαραίτητο μετοχικό κεφάλαιο των 350.000€ να διαιρεθεί σε Ανώνυμες Μετοχές των 50€ η κάθε μία. Χρησιμοποιώντας μέση λογική μπορούμε να πούμε πως, μία μέσης οικονομικής τάξης οικογένεια μπορεί να αποκτήσει μία με δύο μετοχές ενώ οι εύπορες μπορούν να αποκτήσουν αναλογικά πολλαπλάσιες. Επίσης, Ανώνυμες Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Ξάνθης οι οποίες δεν είναι και λίγες, μπορούν να αποκτήσουν 20 και 50 και 100 μετοχές και παράλληλα να αναλάβουν την ετήσια μισθοδοσία ενός ή δύο αθλητών.

Η Ισχύς εν τη Ενώσει. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την Ερασιτεχνική Επαγγελματική Ομάδα ΜΑΣ

Ε.Π.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …