Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μείωση των τιμολογίων του ΔΕΣΦΑ από 17% έως 24% για το 2022

Μείωση των τιμολογίων του ΔΕΣΦΑ από 17% έως 24% για το 2022

0

Ακόμα μικρότερο το κόστος χρήσης του φυσικού αερίου στο μέλλον

Την αποκλιμάκωση στα τιμολόγια χρήσης του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου, που προκαλεί η αύξηση των ποσοτήτων καυσίμου οι οποίες καταναλώνονται στην Ελλάδα ή εξάγονται από αυτήν, αποδεικνύει πρόσφατη απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για τη μείωση των χρεώσεων που θα ισχύσουν για το επόμενο έτος.

Όπως αναφέρθηκε προχθές σε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου της διοίκησης του ΔΕΣΦΑ, διαχειριστή του εθνικού συστήματος, η ενίσχυση της κατανάλωσης κατά το 2020, όταν και καταγράφηκε ρεκόρ ζήτησης, είχε ως συνέπεια να σημειωθεί υπερανάκτηση ύψους 47 εκατ. ευρώ σε σχέση με το έσοδο που είχε εγκρίνει η Αρχή. Έτσι, ξεκινώντας από το επόμενο έτος, το επιπλέον αυτό ποσό θα επιστρέψει στους καταναλωτές, με μείωση των τιμολογίων από 17% έως 24%, ανάλογα με την κατηγορία χρηστών.

Την προοπτική για ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση του φυσικού αερίου, και επομένως με ακόμη μικρότερο κόστος χρήσης του για τους Έλληνες καταναλωτές, ανοίγει το 10ετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης για την περίοδο 2021-2030, προϋπολογισμού άνω των 540 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί ο Διαχειριστής. Το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει 48 έργα, ώστε το φυσικό αέριο να επιτελέσει την αποστολή του «καυσίμου γέφυρα» στην πορεία απανθρακοποίησης του εγχώριου ενεργειακού συστήματος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …