Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με παρέμβαση Οικονόμου αποσυμφορήθηκαν τα κρατητήρια της Δ.Α. Ξάνθης

Με παρέμβαση Οικονόμου αποσυμφορήθηκαν τα κρατητήρια της Δ.Α. Ξάνθης

0

Παρέμεναν έως και 1 έως 1,5 μήνα γιατί δε τους δεχόταν στις φυλακές Κομοτηνής, λόγω της πανδημίας

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών Ξάνθης, Κομοτηνής και Καβάλας. Θα διεκδικήσουν τη λειτουργία του τμήματος Μεταγωγών

Με παρέμβαση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριου Οικονόμου, δόθηκε λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι αστυνομικές διευθύνσεις Ξάνθης, Κομοτηνής και Καβάλας σχετικά με την πολυήμερη παραμονή κρατουμένων στα κρατητήρια μέχρι να μεταφερθούν στο κατάστημα κράτησης της Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, λόγω των μέτρων της πανδημίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης δε δεχόταν την εισαγωγή των κρατουμένων, με αποτέλεσμα αυτοί να παραμένουν για ένα και ενάμιση μήνα στα υπόγεια των κρατητηρίων. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε και ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, η Δ.Α. Ξάνθη έφτασε να φιλοξενεί μέχρι και 14 κρατούμενους, αριθμός οριακός για το μέγεθος των κρατητηρίων, με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι τρεις Ενώσεις των συνδικαλιστών αστυνομικών Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης αναφέρουν: «κατόπιν του κοινού εγγράφου των Ενώσεων μας, αλλά και της καίριας παρέμβασης της Ομοσπονδίας με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο της, χαιρετίζουμε τα άμεσα αντανακλαστικά της φυσικής και πολιτικής μας ηγεσίας, και συγκεκριμένα του κυρίου Υφυπουργού κ. Οικονόμου, ο οποίος προσωπικά χειρίστηκε το θέμα.

Επιτέλους μια νοσηρή κατάσταση έλαβε τέλος και η ομαλότητα στα κρατητήρια των Διευθύνσεων μας επανήλθε, όπως θα έπρεπε να είναι, χωρίς να φθάνουμε σε αυτό το επίπεδο, ώστε να τηρηθούν τα αυτονόητα.

Οι Ενώσεις μας θα είναι εδώ για να καυτηριάζουν και να αναδεικνύουν τα λάθη της ηγεσίας, πάντα κινούμενες προς το όφελος των συναδέλφων μας, υπηρετώντας πιστά το συνδικαλιστικό τους καθήκον, αλλά δεν θα διστάσουμε ποτέ να αναγνωρίσουμε και τις θετικές κινήσεις της ηγεσίας».

Αίτημα για τη λειτουργία του τμήματος Μεταγωγών

Για τους αστυνομικούς της περιοχής, η λύση που δόθηκε είναι μεν σημαντική, αλλά προσωρινή, αφού, όπως εξηγεί ο κ. Γουναρίδης, το θέμα θα επανέλθει όσο δεν τίθεται σε λειτουργία το τμήμα Μεταγωγών των φυλακών της Κομοτηνής. «Για εμάς είναι ένα ακόμη πάρεργο. Μέχρι τώρα εξυπηρετεί το τμήμα Μεταγωγών της Θεσσαλονίκης για μη επείγουσες περιπτώσεις, αλλά για όλα τα άλλα αναλαμβάνουν οι τοπικές διευθύνσεις. Πέρα από τη δική μας επιβάρυνση και τις συνδικαλιστικές μας επιδιώξεις για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών, το ζήτημα είναι και ανθρώπινο, καθώς είναι άλλο για τους κρατούμενους να παραμένουν στα κρατητήρια και άλλο στις φυλακές, όπου υπάρχουν υποδομές προαυλισμού κλπ», εξηγεί ο πρόεδρος της ΣΚΑΞ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…