Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με αίτηση στο gov.gr τα αποτελέσµατα των Πανελληνίων έρχονται µε sms

Με αίτηση στο gov.gr τα αποτελέσµατα των Πανελληνίων έρχονται µε sms

0

Στο τέλος της ερχόµενης εβδοµάδας αναµένεται η ανακοίνωση των αποτελεσµάτων

Με ΦΕΚ καθορίζεται η γνωστοποίηση βαθµών των πανελλαδικώς εξεταζοµένων µαθηµάτων καθώς και των αποτελεσµάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση των υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων, µέσω της λήψης γραπτού µηνύµατος (SMS) στον αριθµό κινητού τηλεφώνου του υποψηφίου.

Όπως προβλέπεται, οι υποψήφιοι/ες για εισαγωγή στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση µέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων δύνανται, εφόσον το επιθυµούν, µπορούν να ενηµερώνονται για τους βαθµούς που έλαβαν στα πανελλαδικώς εξεταζόµενα µαθήµατα, καθώς και για τα αποτελέσµατα της επιλογής µέσω της λήψης γραπτού µηνύµατος (SMS) στον αριθµό κινητού τηλεφώνου τον οποίο, εφόσον το επιθυµούν, δηλώνουν για τον σκοπό αυτό σε ειδική εφαρµογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων, η οποία είναι προσβάσιµη µέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δηµόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ).

Ο υποψήφιος λαµβάνει στον δηλωθέντα αριθµό τηλεφώνου γραπτό µήνυµα, το οποίο περιλαµβάνει, σε µορφή κειµένου, τους βαθµούς που έλαβε στα πανελλαδικώς εξεταζόµενα µαθήµατα και τα αποτελέσµατα της επιλογής, καθώς και σχετικό υπερσύνδεσµο (link), µέσω του οποίου παραπέµπεται σε ειδικό πλαίσιο στην ανωτέρω εφαρµογή όπου προβάλλονται αποκλειστικά τα προσωπικά του αποτελέσµατα.

Ανακοίνωση αποτελεσµάτων

Η διόρθωση των γραπτών έχει ήδη ξεκινήσει και τα αποτελέσµατα αναµένεται να ανακοινωθούν γύρω στις 7-10 Ιουλίου λόγω της διαδικασίας που πρέπει πλέον να κάνουν οι µαθητές προκειµένου να σταλούν µε γραπτό µήνυµα (sms) στα κινητά τηλέφωνα τους ενηµερώνοντας για τη βαθµολογία τους αλλά και για το τµήµα ή τη σχολή στην οποία εισάγονται.

Στη συνέχεια και σε άµεσο χρόνο αναµένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαµορφωθεί ανά τµήµα, οι υποψήφιοι θα µπορούν να συµπληρώσουν το µηχανογραφικό δελτίο τους που φέτος, για πρώτη φορά, θα είναι διπλό. Οι υποψήφιοι θα µπορούν να επιλέξουν εκτός των ΑΕΙ και τµήµατα Δηµοσίων ΙΕΚ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

51 τα νέα κρούσματα στην Ξάνθη

222 συνολικά στην ΑΜΘ. 1,57% το Rt στην ΠΕ Ξάνθης   Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 22 …