Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Λύση-«φιλί ζωής» στο πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο ΓΝΞ προτείνει ο Μ. Μπαράν

Λύση-«φιλί ζωής» στο πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο ΓΝΞ προτείνει ο Μ. Μπαράν

0

Επιστολή στον υπουργό Υγείας: Εξηγεί ότι οι δύο εναπομείναντες ανασθησιολόγοι δεν επαρκούν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου-Ζητά την άμεση μετάθεση από άλλες ΥΠΕ

Επαναλαμβάνει την ανάγκη για συστράτευση και οχύρωση της παροχής φροντίδας υγείας στο νομό μας

Την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων επαναφέρει ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν, τονίζοντας ότι με την πρόσφατη παραίτηση του ιατρού της νευραλγικής ειδικότητας για πολλές κλινικές, οι δύο εναπομείναντες αναισθησιολόγοι δεν επαρκούν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Ως προσωρινή λύση ο βουλευτής προτείνει με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την άμεση μετάθεση αναισθησιολόγων από άλλες υγειονομικές περιφέρειες και τονίζει ότι συνολικά η αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΓΝΞ απαιτεί συστράτευση.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό αναφέρει: «αξιότιμε κύριε Υπουργέ, η υποβάθμιση του τομέα της Υγείας στον Νοσοκομείο Ξάνθης αποτελεί γεγονός, καθώς εκτός της σωρείας προβλημάτων που έχουν ανακύψει σε διάφορες νευραλγικές κλινικές του Γ.Ν της πόλης, ήρθε ως επισφράγισμα και η παραίτηση που έχει υποβάλει το τελευταίο διάστημα, ο ένας εκ των τριών αναισθησιολόγων, με απώτερο αποτέλεσμα να επωμίζονται όχι μόνον το κύριο βάρος αντιμετώπισης των ιατρικών περιστατικών, αλλά και της πανδημίας οι δυο (μόνο!) εναπομείναντες από αυτούς, οι οποίοι εργάζονται σε συνθήκες επαγγελματικής εξουθένωσης. Το προσωπικό του Νοσοκομείου καταβάλει καθημερινά υπερπροσπάθειες να ανταπεξέλθει στις ελλείψεις και τις ανάγκες των ασθενών.

Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας εκφράσω την αγωνία μου και να τονίσω ιδιαίτερα, πως απαιτείται συστράτευση και οχύρωση της παροχής φροντίδας υγείας στην Ξάνθη, η οποία μετρά τις πληγές, δεδομένου μάλιστα ότι η κατάσταση αυτή έχει επιπτώσεις στις λίστες αναμονής, στην υγεία των ασθενών και στο δημόσιο συμφέρον.

Αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη, ότι για τρίτη συνεχόμενη φορά, με συναπτές προκηρύξεις, δεν είναι δυνατή η επαρκής στελέχωση του Νοσοκομείου και της ΜΕΘ με ιατρικό προσωπικό θα πρέπει να προβληματίσει την Κυβέρνηση και να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα, ώστε να έρθουν μόνιμοι ιατροί στο Νοσοκομείο μας, αλλά και άμεση ένταξη των συμβασιούχων κι όλων των επικουρικών στο ΕΣΥ.

Πρότασή μου, η οποία κρίνεται παραπάνω από επιτακτική, κατόπιν της ενημερώσεως που έλαβα από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου και προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να επιλυθεί άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι η απόσπαση-μετάθεση άλλων δυο ή τριών αναισθησιολόγων από άλλες υγειονομικές περιφέρειες με απασχόληση τουλάχιστον τριών μηνών, προκειμένου να αποσυμφορηθεί και να εκτονωθεί η υπάρχουσα δεινή κατάσταση που επικρατεί μέχρι να δοθούν οι οριστικές λύσεις που θα δώσουν πνοή στην ομαλή λειτουργία των υπαρχουσών κλινικών.

Η συγκεκριμένη κατάσταση κ. Υπουργέ, χρήζει άμεσης και καίριας λύσης, καθώς είναι επιβεβλημένη η τοποθέτηση των προαναφερόμενων αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο της πόλης μας.

Ευελπιστώ στην άμεση και καλύτερη δυνατή έκβαση του θέματος με τη συμβολή σας και σας διαβεβαιώνω ότι προτίθεμαι να σταθώ αρωγός σας ως προς την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την Περιφέρεια μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διοργάνωση διήμερου διακρατικού συνεδρίου για τον οικοτουρισμό από τον Δήμο Ξάνθης

Παρούσα η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη Ο Δήμος Ξάνθης διοργανώνει διήμερο διακρατικ…