Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξάνθη: Δείγμα κρούσματος ελέγχεται για την μετάλλαξη Δέλτα

Ξάνθη: Δείγμα κρούσματος ελέγχεται για την μετάλλαξη Δέλτα

0

Πρόκειται για προερχόμενο από την Κρήτη που νοσεί με ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό

 

Δείγμα κρούσματος που επιβεβαιώθηκε στην Ξάνθη θα αποσταλεί για έλεγχο, προκειμένου να καθοριστεί αν αφορά στη μετάλλαξη Δέλτα. Πρόκειται για άνδρα από την Κρήτη που νοσεί με ήπια συμπτώματα και τελεί σε αυτοπεριορισμό κατ’ οίκον.

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΕΙΝΟΚΥΞ κ. Γεωργίου, προκειμένου να ανακόψει οποιαδήποτε φημολογία, επειδή το κρούσματα προέρχεται από την Κρήτη, μια περιοχή επιβαρυμένη με τη νέα μετάλλαξη, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ δείγμα θα σταλεί σε εργαστήρια στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, ώστε να καθοριστεί ο τύπος του. Σε περίπτωση που προκύψει πάντως, ότι πρόκειται για τη μετάλλαξη θα είναι η πρώτη επιβεβαίωση ότι έφτασε στην περιοχή μας. Τα αποτελέσματα αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας.

Ως προς τη συμπτωματολογία η μετάλλαξη Δέλτα δεν παρουσιάζει κάποια διαφορά και σε γενικές γραμμές προκαλεί ήπια συμπτώματα. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά μεταδοτική και μπορεί να μεταδοθεί ακόμη και αν διασταυρωθούμε με κάποιον στο δρόμο. Δεν ισχύει δηλαδή, ό,τι αφορά στις στενές επαφές και το όριο που είχε δοθεί για το χρόνο παραμονής στον ίδιο χώρο.

Ο κ. Γεωργίου εξέφρασε την ανησυχία του για τη νέα έξαρση της πανδημίας και υπογράμμισε ότι μόνο αν φτάσει η εμβολιαστική κάλυψη στο 60% θα μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα ικανό «τείχος» οχύρωσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…