Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Κλειστοί παραμένουν κατ’ επιλογή οι κλειστοί χώροι εστίασης στην Ξάνθη

Κλειστοί παραμένουν κατ’ επιλογή οι κλειστοί χώροι εστίασης στην Ξάνθη

0

Δεν αναφέρθηκε πρόστιμο. Υποχρεωτικό και rapid και self test με δική τους επιβάρυνση για τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της εστίασης

 

«Παράθυρο» για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην εστίαση από την κυβέρνηση

 

 

Με «τραπεζάκια έξω» επιλέγουν να λειτουργούν στην πλειοψηφία τους οι χώροι εστίασης στην Ξάνθη καθώς έτσι έχουν την δυνατότητα να δέχονται εμβολιασμένους και μη μόνο όμως καθήμενους ενώ σε διαφορετική περίπτωση για τους κλειστούς χώρους πρέπει να δέχονται μόνο εμβολιασμένους και πιστοποιημένα νοσήσαντες με το σχετικό τσεκάρισμα μέσω της γνωστής εφαρμογής.

Δεν άνοιξαν όλοι οι κλειστοί χώροι

Το μέτρο εφαρμόζεται για τρίτη εβδομάδα και όπως αναφέρει η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου : «Πολλοί συνάδελφοι επίλεξαν να μην ανοίξουν τους κλειστούς τους χώρους και δουλεύουν μόνο με τους εξωτερικούς αν έχουν. Βέβαια βοηθάει και η εποχή. Αργότερα θα δούμε πως θα λειτουργήσουμε. Προς στιγμή δεν έχει αναφερθεί στην Ομοσπονδία να έχει επιβληθεί κάποιο πρόστιμο σε μαγαζί της Ξάνθης. Χρησιμοποιούν όλοι την εφαρμογή  όπως προβλέπεται».

 Υποχρεωτικό και rapid και self test με δική τους επιβάρυνση για τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της εστίασης

Η κα Τσιακίρογλου έθεσε ένα άλλο πρόβλημα που αφορά τους υπαλλήλους που δεν έχουν εμβολιαστεί: «Δημιουργήθηκε σύγχυση καθώς με νέα ανακοίνωση γίνεται υποχρεωτικό rapid test και self test στους υπαλλήλους της εστίασης που δεν είναι εμβολιασμένοι με δική τους επιβάρυνση. Είναι ένα μέτρο πίεσης για να εμβολιαστούν. Εμείς από την πλευρά μας ως εργοδότες δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε  τους υπαλλήλους μας να εμβολιαστούν».

«Παράθυρο» για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην εστίαση –   Δηλώσεις Πέτσα: «Η οικονομία δε θα ξανακλείσει το φθινόπωρο»

Στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας θα μπαίνουν και μετά το φθινόπωρο μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες.

«Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η συνταγή», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι απασχολεί την κυβέρνηση και συζητείται το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζόμενων στην εστίαση, αλλά προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Ο κ. Πέτσας ανέφερε, επίσης, ότι δεν έχει τεθεί θέμα αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από τα καταστήματα λιανεμπορίου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…