Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κερδίζει πόντους τουριστικά η Σαμοθράκη

Κερδίζει πόντους τουριστικά η Σαμοθράκη

0

Παρεμβάσεις αναβάθμισης των υποδομών από την δημοτική αρχή  – Σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση με Αλεξανδρούπολη και Λήμνο

 

Αναμένεται πλωτό νοσοκομείο, ένα από τα έξι του Αιγαίου. Λειτουργία Καταδυτικού Κέντρου στην Καμαριώτισσα. Αναβάθμιση του κάμπινγκ φυσικής διαβίωσης

 

 

Στον χάρτη με τα πιο όμορφα νησιά που προσφέρουν  εναλλακτικό τουρισμό έχει μπει τα τελευταία χρόνια η Σαμοθράκη η οποία έχει ένα φανατικό κοινό που αναζητά διακοπές μέσα στην φύση και επαφή με την ιδιαίτερη ιστορική, πολιτιστική και γαστρονομική φυσιογνωμία του νησιού. Ιδιαίτερα όμως φέτος η δημοτική αρχή έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχεδιασμό αναβάθμισης των υποδομών αλλά και επίλυσης όλων των προβλημάτων πρόσβασης στο νησί με στόχο την προσέλκυση περισσότερων ακόμη τουριστών. Μια προσπάθεια που αποδίδει όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Γλήνιας αφού αυτή τη στιγμή το νησί έχει πληρότητα 70%.

Το κάμπινγκ φυσικής διαβίωσης

Αναβάθμιση του κάμπινγκ φυσικής διαβίωσης

Είναι ιδιαίτερα γνωστό στην νεολαία και σ’ όσους θέλουν να διαβιούν μέσα στην φύση απαλλαγμένοι από τις «ανέσεις» της τεχνολογίας. Ο δήμος άφησε αυτό το κομμάτι ανέγγιχτο καθώς αυτό είναι και το συγκριτικό του πλεονέκτημα αλλά με κάποιες παρεμβάσεις εξασφάλισε την ασφαλή  φυσική διαβίωση.

Σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση με Αλεξανδρούπολη και Λήμνο

Με παρεμβάσεις του δήμου η Σαμοθράκη ξεπέρασε τα προβλήματα που είχε με την ακτοπλοϊκή της σύνδεση με τα Ferryboat από Αλεξανδρούπολη και πλέον έχει σταθερή σύνδεση όπως και τρεις φορές την εβδομάδα με Λήμνο.

Λειτουργία Καταδυτικού Κέντρου στην Καμαριώτισσα

Επίσης τίθεται φέτος σε λειτουργία Καταδυτικό κέντρο στην Καμαριώτισσα για τους λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού καθώς και καταδυτικό κατάλυμα στο Άγκιστρο.

Πλωτό νοσοκομείο στην Σαμοθράκη

Το σημαντικότερο όλων που θα καλύψει υγειονομικά το νησί αλλά και θα διευκολύνει τις διακομιδές είναι το πλωτό νοσοκομείο. Όπως ανέφερε ο  κ. Γλήνιας είναι ένα από τα έξι που θα τεθούν σε λειτουργία σ’ όλο το Αιγαίο και αναμένεται να παραληφθεί και να τεθεί σε λειτουργία. Το πλωτό νοσοκομείο διαθέτει απινιδωτές και μηχανήματα ανάνηψης και τον απαραίτητο εξοπλισμό για διακομιδές ασθενών αν παραστεί ανάγκη.

Θα λειτουργήσουν τα λουτρά στα Θέρμα

Τέλος επειδή το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες καθώς το νησί έχει σχεδόν καθολική εμβολιακή κάλυψη και πολύ χαμηλό ιικό φορτίο ενώ τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον τουρισμό, πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία τα λουτρά στα Θέρμα για να καλυφθεί και το κομμάτι του ιαματικού τουρισμού.

Επίσης ήδη λειτουργούν δύο αναψυκτήρια στους Κήπους και στην Παχιά Άμμο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…