Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Κάτι … «σκάβεται» στα αρχαία Άβδηρα

Κάτι … «σκάβεται» στα αρχαία Άβδηρα

0

Εκπαιδευτική δράση για μικρούς αρχαιολόγους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

 

Θέλεις να μάθεις πώς ζούσαν οι άνθρωποι στα αρχαία Άβδηρα; Τι αντικείμενα χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή τους ζωή; Πώς τα έφτιαχναν; Θέλεις να μάθεις τα «μυστικά» που κρύβει στα σπλάχνα της η γη; Γιατί δεν έρχεσαι να σκάψουμε παρέα και να τα ανακαλύψουμε; Έλα να «ζωντανέψουμε» μαζί το παρελθόν. Έλα να γνωρίσεις από κοντά πώς γίνεται μια ανασκαφή, να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα εργαλεία και να δεις όλη την πορεία των ευρημάτων από το χώμα μέχρι το ράφι του μουσείου!

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης καλεί τους μικρούς αρχαιολόγους: «Εάν είσαι μεταξύ 8-12 ετών και επιθυμείς να νιώσεις από κοντά τη χαρά της ανακάλυψης, να πιάσεις με τα ίδια σου τα χέρια τα αρχαία αντικείμενα, να τα συντηρήσεις και να τα βάλεις στο δικό σου μουσείο, δήλωσε συμμετοχή μαζί με έναν συνοδό / γονέα σου για να λάβεις μέρος στην ανασκαφή μας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 05 Αυγούστου 2021 και ώρα 9.00π.μ. – 11.00π.μ. στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων!».

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ.: 25410-51003, 25410-52041 (Π. Κατσάκη, αρχαιολόγος-μουσειολόγος) καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…