Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έρευνες για φυτοπλαγκτόν στις ακτές των Αβδήρων

Έρευνες για φυτοπλαγκτόν στις ακτές των Αβδήρων

0

Εθεάθη το Σάββατο προκαλώντας ανησυχία στους λουόμενους

 

Καθησυχαστικές οι αρχές Δημόσιας Υγείας – Ύφεση του φαινομένου βλέπουν οι αλιείς

 

 

Ανησυχία και ερωτήματα προκάλεσε στους λουόμενους σε ακτή του δήμου Αβδήρων το Σάββατο,  το γεγονός ότι σε κάποια σημεία τα νερά γινόταν από γαλάζια καφετί.  Ήταν σαν να είχε καλυφθεί από ένα καφετί δίχτυ που επέπλεε. Ωστόσο πριν 5 μέρες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο με θέμα το φαινόμενο της ανάπτυξης φυτοπλαγκτόν στο Θρακικό Πέλαγος, το συμπέρασμα από τις αναλύσεις που διενεργούν από κοινού η Περιφέρεια και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ήταν ότι το φαινόμενο δεν εμπνέει καμία ανησυχία και ότι οι ακτές είναι ασφαλείς. Έτσι αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Περιφέρεια.

Θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για φυτοπλαγκτόν στις ακτές των Αβδήρων

Το «Ε» απευθύνθηκε εκ νέου στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας αναφέροντας το γεγονός που παρατηρήθηκε το Σάββατο και ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας κ. Λουκάς Γεωργίου δεσμεύτηκε πως συνεχίζονται οι έλεγχοι και πως θα στείλει σήμερα το κλιμάκιο να διενεργήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους στην περιοχή των Αβδήρων.

Οι παράκτιοι αλιείς που πρώτοι διαπίστωσαν το φαινόμενο από τον Μάρτιο, αναφέρουν πως παρουσιάζει ύφεση και πλέον μπορούν να ψαρέψουν. Εκφράζουν δε την ικανοποίησή τους πως υπήρξε πρόνοια και δρομολογήθηκε η οριζόντια αποζημίωση των αλιέων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …