Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έρχεται επίδομα 200 – 250 ευρώ τον μήνα για τη “νταντά της γειτονιάς”

Έρχεται επίδομα 200 – 250 ευρώ τον μήνα για τη “νταντά της γειτονιάς”

0

Θα δίνεται σε εργαζόμενους γονείς πιλοτικά από το Σεπτέμβριο

Επίδομα 200 – 250 ευρώ μηνιαία αναμένεται να δοθεί σε γονείς προκειμένου να προσλάβουν βρεφοκόμους για τα παιδιά τους. Η φροντίδα των παιδιών αφορά μέχρι την ηλικία 2,5 ετών, ώστε οι γονείς να διευκολύνονται όσον αφορά την εργασία τους.

Tο πρόγραμμα επιδότησης των γονέων αναμένεται να ενταχθεί στα προγράμματα που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης για την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή.

Η επιδότηση που αναμένεται να κυμαίνεται περίπου στα 250 ευρώ χωρίς να έχει οριστεί ακόμα το ποσό θα καταβάλλεται απευθείας στους γονείς, οι οποίοι θα προσλαμβάνουν μέσω πλατφόρμας babysitter. Το πρόγραμμα επιδότησης θα έχει διάρκεια 3 ετών και στόχος είναι να αρχίσει πιλοτικά από το φθινόπωρο του 2021.

Αρχικά οι babysitters θα παρακολουθήσουν σεμινάρια και ύστερα θα λαμβάνουν πιστοποίηση με διαφορετική διαδικασία για τις πτυχιούχους βρεφοκόμους, νηπιαγωγούς και τις γυναίκες που θα επιλέγουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να φροντίζουν τα βρέφη για να ενισχύσουν το εισόδημά τους.

Δε θα υπάρχει διάκριση φύλου και δε θα τεθεί όριο ηλικίας για τους ενδιαφερόμενους/ες babysitters που θα πιστοποιηθούν και θα ενταχθούν στην πλατφόρμα.

Στις νέες δράσεις που προωθεί η αρμόδια υφυπουργός εργασίας Μαρία Συρεγγέλα αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, συγκαταλέγονται και προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών καθώς προγράμματα για την προστασία κατά της βίας των γυναικών. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ισότητα και θα κληθούν οι φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Στο πλαίσιο της προστασίας κατά της βίας, θα ενισχυθούν οι δομές (ξενώνες) για τη διαμονή των γυναικών. Παράλληλα σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ θα αναζητούνται θέσεις εργασίας, προκειμένου οι κακοποιημένες γυναίκες να σταθούν στα πόδια τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…