Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Επιταγές: Έως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να καλυφθούν οι υποχρεώσεις

Επιταγές: Έως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να καλυφθούν οι υποχρεώσεις

0

Νέα παράταση στην προθεσμία που εξέπνεε στις 31 Αυγούστου

Παρατείνεται μέχρι τις 31/10/2021 η προθεσμία που εξέπνεε στις 31 Αυγούστου για το ευεργέτημα της μη «σφράγισης» επιταγών, σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου που επλήγησαν δραστικά από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατατέθηκε αναστέλλονται και η έκδοση διαταγής πληρωμής, καθώς και η λήψη πάσης φύσεως μέτρων ή η διενέργεια πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης.

Όπως τονίζεται σχετικά, αξιόγραφα επί των οποίων έχει βεβαιωθεί ή πρόκειται να βεβαιωθεί αδυναμία πληρωμής από την πληρώτρια τράπεζα από την 1η Νοεμβρίου 2020, δεν καταχωρούνται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, που τηρούνται από τα πιστωτικά και εν γένει χρηματοδοτικά ιδρύματα ή από φορείς που λειτουργούν νόμιμα χάριν αυτών, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν έως τις 31.10.2021.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς, οι επιχειρήσεις που οφείλουν επιταγές από προηγούμενους μήνες, μετά τις συνεχείς μεταθέσεις πληρωμών μέσα στο 2021, πλέον δεν θα προστατεύονται από το Νοέμβριο.

Έως το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των επιταγών προηγούμενων μηνών, με τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς δεν έχουν καταφέρει να πουλήσουν το νέο εμπόρευμα που αγόρασαν όταν άνοιξαν τον περασμένο Μάιο.

Οι ελπίδες για επίλυση του προβλήματος με τον τζίρο αυτής της περιόδου, λόγω των εκπτώσεων και της επανεκκίνησης του τουρισμού, δεν τελεσφόρησαν ενώ το λιανεμπόριο εξαιρέθηκε και από την ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το ύψος των επιταγών που κυκλοφορούν, παράγοντες της αγοράς υπολογίζουν ότι κάθε μήνα εκδίδονται επιταγές περίπου 6 δισ. ευρώ σε όλους τους κλάδους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι 11 αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τον φορολογικό κώδικα

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο από την Επιτροπή της Βουλής – βελτιώσεις ζητά η αντιπολίτευση Ολοκ…