Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Κρήτη, στο κόκκινο η Αττική, πράσινη παραμένει η Θράκη

ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Κρήτη, στο κόκκινο η Αττική, πράσινη παραμένει η Θράκη

0

Στο 100% η μετάλλαξη Δέλτα στην Κύπρο!

Οπως κάθε εβδομάδα, το ECDC δημοσιεύει την επιδημιολογική εικόνα χωρών, έχοντας ως βάση τα δεδομένα της πανδημίας. Σύμφωνα με τον χάρτη, που αποτυπώνει τον αριθμό κρουσμάτων-τεστ κορωνοϊού και τον δείκτη θετικότητας, η Κρήτη βρίσκεται πλέον στο «βαθύ κόκκινο», ενώ με «κόκκινο» χρωματίζονται Αττική, Νότιο Αιγαίο, Ήπειρος, Θεσσαλία και Ιόνια Νησιά.

Την ίδια ώρα, στον χάρτη που δείχνει τον δείκτη θετικότητας, η Αττική και η Κρήτη είναι «κίτρινες», κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό κυμαίνεται από 1% έως 3,9%. Όπως φαίνεται, η χώρα μοιράζεται στο «κίτρινο» και το «πράσινο», το οποίο σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω του 1%.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ECDC, αναφορικά με τον αριθμό τεστ, η Ελλάδα παραμένει στο βαθύ πράσινο.

Εν τω μεταξύ το ECDC προβλέπει ότι θα σημειωθεί μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19 μέσα στις επόμενες εβδομάδες και ότι μέχρι την 1η Αυγούστου θα καταγραφούν σχεδόν πενταπλάσια νέα κρούσματα σε σύγκριση με το επίπεδο της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβολές της υπηρεσίας.

Στη ζώνη που περιλαμβάνει την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τη Νορβηγία και την Ισλανδία, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) προβλέπει επίπτωση άνω των 420 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους για την εβδομάδα που τελειώνει την 1η Αυγούστου, έναντι λιγότερων των 90 την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού θα αντιπροσωπεύει το 90% των στελεχών που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα τέλη Αυγούστου, και ότι οι δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 είναι απαραίτητες για την προστασία από την ταχέως διαδεδομένη αυτή παραλλαγή.

Ήδη στην Κύπρο, εντοπίζεται στο 100% των ελεγχθέντων δειγμάτων εντοπίζεται η μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, και στα 34 δείγματα από την Κύπρο , που εξετάστηκαν τόσο από το ECDC όσο και στην Κύπρο, εντοπίστηκε η ινδική μετάλλαξη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…