Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δυσφορία και αγωνία για το ακατάλληλο νερό σε Μαρώνεια-Πλατανίτη-Ίμερο

Δυσφορία και αγωνία για το ακατάλληλο νερό σε Μαρώνεια-Πλατανίτη-Ίμερο

0

Απόφαση από την ΠΑΜΘ για περιορισμό χρήσης του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση μέχρι νεωτέρας. Ενημέρωση και άμεση λύση ζητούν επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης

 

Ο Δήμος Μαρωνειας-Σαπών προέβη σε ανακοίνωση μέσω facebook την Τετάρτη για να ενημερώσει ότι «η Περιφέρεια Α.Μ-Θ αποφάσισε τον περιορισμό για προληπτικούς λόγους της χρήσης του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από τα δίκτυα ύδρευσης Ιμέρου και Μαρώνειας-Πλατανίτη του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών της Π.Ε Ροδόπης μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης».

Η απόφαση του Περιφερειάρχη που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια αναφέρει ότι ισχύει «μέχρι να διαπιστωθεί η οριστική αποκατάσταση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης του δικτύου του οικισμού, όταν δηλαδή ο υπεύθυνος ύδρευσης αποδείξει με επανειλημμένες αναλύσεις ότι οι μικροβιολογικές παράμετροι συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της σχετικής απόφασης».

Για το γεγονός με ανακοίνωσή τους, διαμαρτυρήθηκαν τα ΔΣ της ΟΕΒΕ Ροδόπης και του σωματείου Ζυθεστιατόρων Γαλακτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας, τονίζοντας ότι «δεν γνωρίζει κανένας τη σοβαρότητα της κατάστασης όπως και τον ακριβή χρόνο αποκατάστασης του παραπάνω προβλήματος». Μάλιστα επισημαίνουν τη λειτουργία επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού στις εν λόγω περιοχές και σημειώνουν ότι η εξέλιξη «αποτελεί ακόμη ένα χτύπημα στην οικονομική ζωή του παραλιακού μετώπου του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών  επιπλέον των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…