Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χ. Διαφωνίδης: «Εν κρυπτώ η συμφωνία των «4»

Χ. Διαφωνίδης: «Εν κρυπτώ η συμφωνία των «4»

0

Δεν ενημέρωσε τους συμβούλους του ο επικεφαλής Γιάννης Παπαχρόνης. Αυτή είναι η αιτία που διαχώρισαν τη θέση τους

 

Θα παραμείνει ο Παπαχρόνης άνευ του συνδυασμού του ή θα αποχωρήσει από την κίνηση των «4»;

 

 

Χωρισμένη στα δύο είναι πλέον η δημοτική παράταξη «Αγάπη για την Ξάνθη μας» αφού αλλού είναι ο επικεφαλής Γιάννης Παπαχρόνης και αλλού οι 6 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του. Ειδικότερα ο κ. Παπαχρόνης στην κίνηση των «4» και οι σύμβουλοι του με κοινή τους δήλωση αποστασιοποιούνται και δεν συναινούν να συμμετέχουν σ’ αυτή. Η κίνησή τους εκτός από την ενδεχόμενη διάλυση της παράταξης αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων και στο νέο εγχείρημα αφού προκαλεί μια βαθιά ρωγμή αποδυναμώνοντας το στα πρώτα του βήματα.

Έκανε του κεφαλιού του ο επικεφαλής και τον άδειασαν οι σύμβουλοι

Την  αιτία που οι σύμβουλοι της παράταξης Παπαχρόνη σήκωσαν δικό τους «μπαϊράκι», αδειάζοντας κυριολεκτικά τον επικεφαλής τους, μας αποκαλύπτει ο κ. Χάρης Διαφωνίδης ένας από τους 5 δημοτικούς συμβούλους που υπογράφουν την ανακοίνωση: «Αιφνιδιαστήκαμε από την απόφαση του κ. Παπαχρόνη να συμμετέχει στην κίνηση των «4». Δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει ενώ είχαν προηγηθεί συνεδριάσεις. Όλα έγιναν εν κρυπτώ. Δεν ζήτησε την άποψή μας. Δεν μας εκφράζει αυτός ο τρόπος λειτουργίας της παράταξης. Μας άδειασε εκείνος πρώτα με το να μας αγνοήσει. Επίσης δεν συμφωνούμε με το όλο εγχείρημα έτσι όπως έγινε. Θεωρούμε ότι έγινε εσπευσμένα και πρόχειρα και δεν είναι προϊόν διαβούλευσης και συναπόφασης με τους συμβούλους των παρατάξεων αλλά των επικεφαλής και μάλιστα με όρους που δεν γνωρίζουμε».

Θα παραμείνει ο Παπαχρόνης άνευ του συνδυασμού του ή θα αποχωρήσει από την κίνηση των «4»;

Η νέα αυτή εξέλιξη είναι γεγονός ότι είναι μια «ψυχρολουσία» για τον κ. Σάββα Μελισσόπουλο που έχει  τεθεί επικεφαλής της κίνησης των «4» αλλά και των υπολοίπων αφού αλλάζει τα δεδομένα. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα πράξει εφεξής ο κ. Παπαχρόνης; Θα παραμείνει στην κίνηση άνευ του συνδυασμού του ή θα αποχωρήσει;

Να υπενθυμίσουμε πως είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Παπαχρόνης αποφασίζει ερήμην των συμβούλων του. Η πρώτη φορά ήταν πριν λίγο καιρό όταν δήλωσε παραίτηση της παράταξη τους και μετά ανασκεύασε αφού δεν συμφώνησαν οι σύμβουλοί του. Αυτό όμως δεν είναι ένδειξη δημοκρατικής λειτουργίας και πολιτικής σοβαρότητας.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…