Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία «Ανανέωση» με 10 έδρες στους Συνταξιούχους του ΟΑΕΕ  

«Ανανέωση» με 10 έδρες στους Συνταξιούχους του ΟΑΕΕ  

0

Εκλογές στην Πανελλήνια Ένωση συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. Εκλέχτηκε με την παράταξη «Ανανέωση» ο Σωτήρης Τσιακίρογλου

 

Επικράτησε η «Αγωνιστική Ενότητα» με 21 έδρες – Έχει το εκλογικό μονοπώλιο από το 1956! Τι διεκδικούν οι συνταξιούχοι

 

Κέρδισε 10 έδρες στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ η παράταξη «Ανανέωση» με επικεφαλής τον κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου στις εκλογές  που διεξήχθησαν στις 7 – 8 Ιουλίου στην Αθήνα. Ωστόσο επικράτησε η παράταξη «Αγωνιστική Ενότητα» καταλαμβάνοντας 21 έδρες. Πρόκειται για την παράταξη που ιδρύθηκε από το 1956 και είχε το …μονοπώλιο στην διοίκηση της Ένωσης μέχρι και το 2017 που ιδρύθηκε η «Ανανέωση».

Εκλογές στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ – Επικράτησε η «Αγωνιστική Ενότητα» με 21 έδρες

Αναφορικά με τα διαδικαστικά των εκλογών: Από τους 305 εκλέκτορες ψήφισαν οι 281. Προέκυψε μία άκυρη ψήφος και έλαβαν: 180 η «Αγωνιστική Ενότητα και 100 η «Ανανέωση». Ο κ. Τσιακίρογλου πλειοψήφησε με 87 ψήφους στην παράταξη και εκλέγεται μέλος του ΔΣ της Ένωσης. Την προσεχή Τετάρτη θα γίνει συγκρότηση του Διοικητικού Συμβούλιου σε σώμα. Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Παντελής Τάτσης θα αντικατασταθεί από νεοεκλεγέντα.

Τι διεκδικούν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ

Την ικανοποίησή του για την αύξηση των εδρών και την ανερχόμενη πορεία της παράταξης που είναι επικεφαλής, εξέφρασε ο κ. Τσιακίρογλου ενώ αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ: «Διεκδικούμε όλες τις μειώσεις που έχουν γίνει και τα αναδρομικά για τα οποία έχουμε δικαιωθεί από το ΣτΕ. Επίσης να μηδενιστεί η προσωπική διαφορά που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου και να έχουμε καλύτερη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και με λιγότερη συμμετοχή στα φάρμακα. Διεκδικούμε επίσης καλύτερη ποιότητα ζωής για την τρίτη ηλικία και επιστροφή των 40 εκ. ευρώ που παρακρατεί η πολιτεία και δεν μας τα αποδίδει μέσω προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού. Τέλος είναι πολύ βασικό για μας και διεκδικούμε την επαναφορά της 13ης και  της 14ης σύνταξης» , επεσήμανε ο κ. Τσιακίρογλου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας για δομημένα ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε δάση

Πρέπει να συνταχθεί Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνι…