Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Άλμπερτ Μπουρλά: Η Θεσσαλονίκη κέρδισε την επένδυση της Pfizer «με το σπαθί της»

Άλμπερτ Μπουρλά: Η Θεσσαλονίκη κέρδισε την επένδυση της Pfizer «με το σπαθί της»

0

Όσα είπε σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΕΒ, παρουσία του πρωθυπουργού

Η επιλογή της Pfizer να κάνει την επένδυσή της στη Θεσσαλονίκη, δεν έγινε επειδή ο CEO της εταιρίας αυτής είναι «Έλληνας και Θεσσαλονικιός», αλλά επειδή η Θεσσαλονίκη «κέρδισε την επένδυση αυτή με το σπαθί της», δήλωσε μεταξύ άλλων ο CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, σε διαδικτυακή εκδήλωση που συμμετείχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού».

Ο κ. Μπουρλά τόνισε ότι ο ίδιος δεν χαρίστηκε καθόλου στην πατρίδα του. Ούτε έκανε την επένδυση επειδή θέλησε, όπως είπε, να κάνει κάποιο… δώρο στους συμπολίτες του Θεσσαλονικείς. Αποκάλυψε πως στη Θεσσαλονίκη έχει δημιουργηθεί μια δεξαμενή ειδικευμένων ανθρώπων, ότι έχει σχέδια και για άλλες επενδύσεις στην χώρα μας και ότι πλέον περιλαμβάνει την Ελλάδα σε επενδύσεις εξελιγμένης τεχνικής νοημοσύνης.

Διαπίστωσε όπως είπε ότι πολλά έχουν αλλάξει στην Ελλάδα από το 2009. Τότε, ανέφερε, που η χώρα ήταν εχθρική έναντι των επενδύσεων, ενώ σήμερα υπάρχει μια φιλοσοφία να βοηθηθούν οι επενδύσεις.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως οι συνθήκες είναι καλές για να κάνουμε ένα άλμα προόδου και να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη που θα περιορίζει τις ανισότητες. Η χώρα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για τον νέο αναπτυξιακό άλμα, ανέφερε ο πρωθυπουργός .

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…