Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Υψηλές επιδόσεις πέτυχε η Sunlight μέσα στην πανδημία

Υψηλές επιδόσεις πέτυχε η Sunlight μέσα στην πανδημία

1

Κύκλο εργασιών 177εκ. ευρώ εμφάνισε μέσα στο 2020 η εταιρεία

H Sunlight κατάφερε να συντηρήσει και να αυξήσει τα μερίδια αγοράς της στις καίριες αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, παρά το γεγονός ότι οι κλάδοι όπου δραστηριοποιείται εμφάνισαν μείωση 20% παγκοσμίως.

Η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών 177 εκατ. ευρώ το 2020, μέγεθος που μειώθηκε οριακά έναντι του 2019 σε ποσοστό 1,8%. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία-μέλος του ομίλου Olympia, εάν οι τιμές μετάλλων παρέμεναν σταθερές, ο κύκλος εργασιών θα είχε αυξηθεί κατά 5%.

Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 56,4%, σε 18,3 εκατ. ευρώ έναντι 11,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (Ebitda) ανήλθαν σε 19,2 εκατ. ευρώ.  Άνοδο κατά 47% εμφάνισαν τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες που διαμορφώθηκαν σε 14 εκατ. ευρώ, με τη Sunlight να αναφέρει ότι αποτελεί τη μοναδική εταιρεία στον κλάδο της, σε παγκόσμιο επίπεδο, που εμφάνισε αύξηση αποτελεσμάτων μέσα στην πανδημία.

Κατά την περασμένη χρήση η Sunlight κατάφερε να συντηρήσει ή και να αυξήσει τα μερίδια αγοράς της στις καίριες αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, παρά το γεγονός ότι οι κλάδοι όπου δραστηριοποιείται εμφάνισαν μείωση 20% παγκοσμίως. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 η εταιρεία κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων και κερδών, ενώ η δυναμική αυτή συνεχίζεται και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, όπου αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας, παρά τις μεγάλες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ψηφιακό μετασχηματισμό, σε λειτουργίες και την ανάπτυξη προϊοντικής και τεχνολογικής καινοτομίας.

«Οι προκλήσεις του 2020 ανέδειξαν την ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε, αλλά και την ανθεκτικότητα που μας εξασφαλίζει το αναθεωρημένο επιχειρηματικό μοντέλο που υιοθετήσαμε στην καρδιά της πανδημίας. Άμεση προτεραιότητά μας ήταν η ασφάλεια του προσωπικού μας και τα καταφέραμε περίφημα ως ομάδα. Συνεχίσαμε να επενδύουμε με ακόμη μεγαλύτερη επικέντρωση στην καινοτομία και τις τεχνολογικές λύσεις που απαντούν στις νέες προκλήσεις της εποχής, εστιάζοντας στη δημιουργία νέων προϊόντων και πρωτοπόρων τεχνολογικών λύσεων. Με το νέο και μεγαλύτερο κέντρο συναρμολόγησης μπαταριών της Sunlight, δυναμικότητας 2GWh, που βρίσκεται στη Β. Καρολίνα των ΗΠA, και τις εξαγορές στην Ιταλία, εδραιώνουμε περαιτέρω την παρουσία μας στον διεθνή στίβο της αποθήκευσης ενέργειας. Παράλληλα, συνεχίζουμε με ένα πολύ επιθετικό επενδυτικό σχέδιο που προβλέπει εξαγορές και επενδύσεις για την τεχνολογική αναβάθμιση της εταιρείας και τη διείσδυση σε καίριες αγορές, καθώς και αναζήτηση ευκαιριών για περαιτέρω καθετοποίηση, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στην παραγωγή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, καλούμαστε να παίξουμε σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με βιώσιμες λύσεις και τεχνολογικές πλατφόρμες που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight, Λάμπρος Μπίσαλας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του 2020.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ημερίδα διοργανώνει η Ένωση Φοροτεχνικών Ξάνθης την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

Θα ενημερώσει τα μέλη της για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τον κανονισμό Προσωπικών Δεδο…