Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Βραδιές θερινού σινεμά στην Κομοτηνή κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη

Βραδιές θερινού σινεμά στην Κομοτηνή κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη

0

Θα φιλοξενηθούν οι παραστάσεις Nomadland, Ασπρο Πάτο και Soul από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Μετά την παράσταση « ο Απόστρατος», το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, ελπίζοντας στις καλύτερες καιρικές συνθήκες, ανακοίνωσε το πρόγραμμα των προβολών που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου. Η επιθυμία πολλών για περισσότερες νότες πολιτισμού στην καθημερινότητα επιτέλους γίνεται πραγματικότητα με τρεις ενδιαφέρουσες ταινίες.

Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής ανέλαβε και διοργανώνει βραδιές θερινού σινεμά στο υπαίθριο αμφιθέατρο με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 9.15. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Συγκεκριμένα στο Θερινό Σινεμά θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:

Nomadland: Η Χώρα των Νομάδων (αγγλικά: Nomadland) είναι ο τίτλος Αμερικανικής δραματικής ταινίας. Η ταινία γράφεται, σκηνοθετείται και παράγεται από την Κλοέ Ζάο, ενώ πρωταγωνιστεί η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ ως μια γυναίκα, που αποφασίζει να εγκαταλείψει την πόλη της και να αρχίσει να περιπλανιέται στις ΗΠΑ, αφού ο σύζυγος της πεθαίνει. Ο Ντέιβιντ Στράθερν εμφανίζεται σε β’ ρόλο, ενώ οι πραγματικοί νομάδες Λίντα Μέι και Μπομπ Γουέλς κάνουν σύντομες εμφανίσεις.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2020 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και έλαβε θετικές κριτικές. Στην 93η Απονομή των Βραβείων Όσκαρ, η ταινία κέρδισε τα βραβεία Καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α’ Γυναικείου Ρόλου.

H ταινία θα προβληθεί στις 5,6,7 Ιουλίου στις 21:15

Άσπρο Πάτο: το φιλμ «Druk» ή «Another Round» του δανού σκηνοθέτη Τόμας Βίντερμπεργκ, που θα προβλήθηκε στην Ελλάδα με τίτλο «Άσπρο πάτο», αναδείχτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία, εξασφαλίζοντας συνολικά τέσσερα βραβεία στην τελετή απονομής των 33ων Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η οποία για πρώτη φορά διεξήχθη διαδικτυακά από το Βερολίνο, λόγω πανδημίας. Ο Τόμας Βίντερμπεργκ κέρδισε το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Σκηνοθέτη και μοιράστηκε το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Σεναριογράφου με τον Τομπίας Λίντχολμ, ενώ ο πρωταγωνιστής της ταινίας Μαντς Μίκελσεν (γνωστός από τις ταινίες «Rogue One» και «Casino Royale») τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Ηθοποιού. Ακόμη, η ταινία είναι υποψήφια για τέσσερα βραβεία Bafta, μεταξύ των οποίων του καλύτερου σκηνοθέτη και του καλύτερου ηθοποιού για τον Μίκελσεν. Επίσης αναμένεται η υποψηφιότητά της για δύο Όσκαρ, μία από τις οποίες στην κατηγορία καλύτερης Σκηνοθεσίας.

H ταινία θα προβληθεί στις 12,13,14 Ιουλίου στις 21:15

Soul : Συνδυάζοντας τις σεναριακές συνταγές του αριστουργηματικού «Τα Μυαλά που Κουβαλάς» και του μελωδικότατου «Coco», το «Soul» επικεντρώνει την πλοκή του στον «εσωτερικό κόσμο» ή μάλλον σ’ ένα αόρατο επέκεινα όπου οι ψυχές συγκεντρώνονται πριν… εξαϋλωθούν οριστικά και αμετάκλητα. Εκεί δηλαδή όπου θα βρεθεί και ο Αφροαμερικανός Τζο (με τη φωνή του Τζέιμι Φοξ), δάσκαλος μουσικής στο γυμνάσιο με κρυφό πάθος του την τζαζ. Έτοιμος να δοκιμαστεί ως πιανίστας μιας περιζήτητης μπάντας, θα πέσει θύμα ατυχήματος και θα βρεθεί παγιδευμένος ανάμεσα σ’ αυτήν και την επόμενη ζωή. Σε μια καινούρια πραγματικότητα γεμάτη αλλόκοτες οντότητες και δικούς της κανόνες, οι οποίοι θα τον ορίσουν «κηδεμόνα» της αγέννητης Ψυχής 22 (Τίνα Φέι). Έτσι, θα ξεκινήσει μια συναρπαστικά περιπετειώδης φιλία, εμπλουτισμένη με διασκεδαστικές καρτουνίστικες αναποδιές, χαριτωμένα διλήμματα ζωής και το σασπένς της πιθανής αποκάλυψης του λογιστικού λάθους που κρατά ακόμα «ζωντανό» τον Τζο.

H ταινία θα προβληθεί στις 26,27,28 Ιουλίου στις 21:15

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βιβλιοπρόταση της Παρασκευής: «Η χαμένη άνοιξη» του Στρατή Τσίρκα

Ιούλιος 1965. Ο Αντρέας, δεκαοχτώ χρόνια πολιτικός πρόσφυγας, επιστρέφει επιτέλους στην πα…