Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το ΣΔΕ Ξάνθης φτάνει στο ‘’Pleteno’’: Θερμή υποδοχή από τις κυρίες του

Το ΣΔΕ Ξάνθης φτάνει στο ‘’Pleteno’’: Θερμή υποδοχή από τις κυρίες του

0

Εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών του Α’ Κύκλου στη «στέγη» της ΚΟΙΝΣΕΠ που ίδρυσαν γυναίκες από τον Κένταυρο

Διατίθενται πλεκτά καλάθια, τσάντες, παντόφλες, βότανα του βουνού, γλυκά του κουταλιού

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου ο Α’ Κύκλος του ΣΔΕ Ξάνθης πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΚΟΙΝΣΕΠ «Pleteno», η οποία αποτελείται από μία ομάδα νέων γυναικών από τον Κένταυρο της ορεινής Ξάνθη. Πηγή έμπνευσής τους αποτέλεσαν τα προϊόντα του τόπου, σε συνδυασμό με τη γνώση του παρελθόντος και την παράδοση. Όπως διαπίστωσαν οι μαθητές, αυτό που χαρακτηρίζει την ομάδα είναι το μεράκι, η διάθεση για δημιουργία, πάντα με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον. Το’’Pleteno’’ μπορεί να προσφέρει: πλεκτά καλάθια, τσάντες, παντόφλες, αλλά και βότανα του βουνού, γλυκά του κουταλιού, κ.λ.π.

Ειδικότερα ο διευθυντής του ΣΔΕ, Συμεωνίδης Συμεών, τόνισε: «Οι κυρίες του “Pleteno” μας επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Μας υποδέχτηκαν στο ζεστό τους χώρο, ο οποίος βρίσκεται σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, δίπλα στο ξενοδοχείο ‘’Αγριανή’’ και μας πρόσφεραν καφέ και γλυκίσματα από τα χεράκια τους»!

Στους εκπαιδευόμενους μίλησε η κ.Αρετή Μποφιλίου, εκπαιδευτικός του ΣΔΕ Ξάνθης και μέλος της ομάδας γυναικών του‘’Pleteno’’ για τη δημιουργία της ομάδας αυτής, το σκοπό, τα προϊόντα που δημιουργεί, τους τρόπους που προσπαθεί να τα προωθήσει, ενώ έκανε και μια μικρή παρουσίαση γενικά για τις ΚΟΙΝΣΕΠ που υπάρχουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Επιπλέον, δόθηκε ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να δουν από κοντά πώς δημιουργούνται υφαντά σε έναν παραδοσιακό αργαλειό. Ακολούθησε συζήτηση, όπου υπογραμμίστηκε ο ρόλος που μπορεί να παίξει η γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Οι μαθητές είδαν έναν παραδοσιακό αργαλειό και περιηγήθηκαν στην περιοχή, ενώ επισκέφθηκαν και ένα πανέμορφο βυζαντινό γεφύρι που ήταν εκεί κοντά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερα κατά 33% τα διόδια στην Εγνατία

Περίπου 5 ευρώ επιπλέον η διαδρομή Ξάνθη -Θεσσαλονίκη με επιστροφή – Στο τέλος της ε…