Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τιμήθηκε η επέτειος μνήμης των θυμάτων στα Κομνηνά

Τιμήθηκε η επέτειος μνήμης των θυμάτων στα Κομνηνά

0

Μεγάλη η παρουσία των αρχών

Εκδηλώσεις μνήμης και κατάθεση στεφάνων στα Κομνηνά Ξάνθης για τους  εκτελεσθέντες και σφαγιασθέντες κατοίκους του χωριού από τον Βουλγαρικό Στρατό κατοχής.

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε την Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021, το ετήσιο μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες και σφαγιασθέντες κατοίκους των Κομνηνών, από τον Βουλγαρικό Στρατό κατοχής, στις 12-6-1944.

Για τη σημαντική αυτή μέρα μίλησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάσος Κοντογιαννίδης.

Ο Νικόλαος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εθνικής Αντίστασης, Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης κ Σερρών, τίμησε με μετάλλια συγγενείς των θυμάτων.

Στη σεμνή τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ.Παντελεήμων, που έψαλλε την επιμνημόσυνη δέηση και πολλοί, από τους τοπικούς άρχοντες, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, όπως, ο δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μανώλης Τσέπελης,  ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ, κ. Νικόλαος Εφραιμίδης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, κ. Χουσεΐν Ζειμπέκ με μέλη του συντονιστικού , ο πρώην υφυπουργός κ. Στάθης Γιαννακίδης, ο εκπρόσωπος του Δ’ Σ.Σ. ταξίαρχος κ. Καμπουρίδης Δημήτριος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάββας Μελισσόπουλος, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, Γιάννης Παπαχρόνης. Αρ. Παπαϊωάννου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Κουρτίδης και Μιχάλης Αμοιρίδης, ο  Διοικητής Αστυνομίας Σταυρουπόλεως, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κομνηνών, Καζαντζίδης Κυριάκος, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομνηνών, Ζουρνατζίδου Ευδοκία, εκπρόσωποι του ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ Νάκης  Γιαννακίδης και Μαρίνος Ψωμάς, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στ. Μωραΐτης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγ. Μπεμπεκίδης.

Η σεμνή τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο κι εν συνεχεία μοιράστηκαν παραδοσιακά εδέσματα από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομνηνών.

Να.Μα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …