Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρολό κιμά με σπανάκι και κόκκινη πιπεριά

Ρολό κιμά με σπανάκι και κόκκινη πιπεριά

0
rolo spanaki

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, άπαχο

300 γρ. χοιρινό κιμά, άπαχο

4 φέτες πάριζα, ψιλοκομμένες

1 αβγό

80 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο

2 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη

2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

100 γρ. φύλλα σπανάκι χωρίς τον μίσχο, πλυμένα

1 βάζο ψητές κόκκινες πιπεριές των 500 ml, ξεπλυμένες και κομμένες σε μικρά καρέ

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το μείγμα του κιμά και τα ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Απλώνουμε στον πάγκο διπλή μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα του κιμά επάνω στη μεμβράνη, δίνοντάς του παραλληλόγραμμο σχήμα,

περίπου 20 x 30 εκ.

Στρώνουμε τα φύλλα του σπανακιού επάνω στον κιμά, ώστε να τον καλύψουν. Απλώνουμε και την κόκκινη πιπεριά ομοιόμορφα. Τυλίγουμε το ρολό, από τη φαρδιά πλευρά, με τη βοήθεια της μεμβράνης. Γυρίζουμε τη μεμβράνη στις άκρες σαν καραμέλα, για να φορμάρει καλύτερα το ρολό, και φυλάμε στο ψυγείο για 1 ημέρα.

Την επομένη προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aπλώνουμε μια λαδόκολλα επάνω σε ένα αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη. Τυλίγουμε το ρολό με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξετυλίγουμε και σερβίρουμε περιχύνοντας με το ζουμί του.

  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Αρνάκι στιφάδο

    -2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο -1 κιλό κρεμμύδια…
  • Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

    Υλικά για 4 άτομα -1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές -80 γραμμάρια ελαιόλαδο -10…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …