Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

0

Αδιαφορία
Ιδιαίτερα αργή είναι όπως αποδεικνύεται η αντίδραση της αρμόδιας υπηρεσίας που έχει την ευθύνη της επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης των κάδων απορριμμάτων που παρουσιάζουν πρόβλημα.
Επισημάναμε ευγενικά την ανάγκη αντικατάστασης ενός κάδου στην οδό Σταθμού, έναντι των εκκλησιαστικών ειδών Κυρκούση. Η υπηρεσία αδιαφόρησε. Επανερχόμαστε για δεύτερη φορά  επισημαίνοντας την ανάγκη επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης του κάδου.
Αλήθεια οι υπάλληλοι του Συνδέσμου Διαχείρισης που χρησιμοποιούν τους κάδους γιατί δεν ειδοποιούν την υπηρεσία τους για την ανάγκη παρέμβασης; Δική τους υποχρέωση είναι αφού τη βλέπουν την ανάγκη να επισκευαστεί ο κάδος. Αδιαφορία από χαμηλά μέχρι ψηλά…
Γ.Δ.


Απορία
Πρωινός συμπολίτης ο οποίος διαβάζοντας  το πρωί στο κατάστημα την εφημερίδα συνοδεία καφέ, εξέφρασε την δικαιολογημένη απορία να μάθει λεπτομέρειες τι ακριβώς είναι το βραβείο TRIPADVISOR Travellers.
Αυτό λοιπόν το βραβείο είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση που παρέχεται και απονέμεται κάθε χρόνο στις επιχειρήσεις που είναι οι καλύτερες των καλύτερων, αυτές που λαμβάνουν εξαιρετικές κριτικές από τους ταξιδιώτες και κατατάσσονται στο κορυφαίο 1%  των επιχειρήσεων σε όλον τον κόσμο και στην Ελλάδα βέβαια, όπου πήρε την πρώτη θέση.
Παράλληλα λέγαμε πως ενώ βραβεύεται η Τουριστική Επιχείρηση – 916 Mountain Resort, αντιμετωπίζει από την πολιτεία αδιαφορία εάν όχι μια εχθρική συμπεριφορά κινδυνεύοντας να κλείσει κυρίως δε λόγω του δρόμου που είναι σε κακή κατάσταση.
Ενός δρόμου που έχει τη δική του άσχημη ιστορία.
Αυτή η Ελλάδα. Που τρώει τα παιδιά της, που τα διώχνει, τα απελπίζει με τη συμπεριφορά της.
Γ.Δ.


Άλλαξε ο νόμος
Όσοι συμφωνούσαν κι όσοι διαμαρτύρονταν έχουν πλέον πληροφορηθεί πως ο νέος εκλογικός νόμος έχει ψηφιστεί. Μάλιστα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο από τη ΝΔ μόνο.
Έτσι, επανέρχεται το ενισχυμένο πλειοψηφικό σύστημα για την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε προβλέπεται εκλογή δημάρχου από τον α΄ γύρο με ποσοστό 43%.
Θυμίζουμε πως η εφαρμογή του προηγούμενου νόμου που είχε εισαγάγει ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει και προκαλέσει διαλυτικές και τραγελαφικές καταστάσεις.
Καταστάσεις που ως γνωστόν βιώνουμε κι εδώ στο δικό μας δήμο.
Γ.Δ.


Αντίο Απόστολε
Με θλίψη οι Ξανθιώτες αποχαιρέτησαν τον αγαπητό συμπολίτη Απόστολο Θαγγόπουλο. Πέθανε ξαφνικά το Σάββατο στην Πέραμο όπου βρισκόταν στο εξοχικό του και ήταν 70 χρόνων.
Ο Απόστολος ήταν ένας ευχάριστος άνθρωπος, χαμογελαστός και επιτυχημένος επιχειρηματίας.
Αγαπητός απ’όλους, ευχάριστος στην παρέα, απλός και φιλικός προς όλους.
Ο θάνατος τους ξάφνιασε τους Ξανθιώτες.
Μάλιστα πριν λίγες ημέρες είχαμε μια συζήτηση μαζί του για τους ηλεκτρικούς φορτιστές Ι.Χ. αυτοκινήτων.
Η εφημερίδα μας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μαρίνα και τα παιδιά τους.
Φίλε Απόστολε, αντίο.
Γ.Δ.


Συμπεριφορά
Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τη συμπεριφορά κάποιων συμπολιτών, ανδρών τε και γυναικών, απέναντι στους κάδους σκουπιδιών.
Ανοίγουν το καπάκι πατώντας το πεντάλ, πετούν τα σκουπίδια στο εσωτερικό και στη συνέχεια απομακρύνουν το πόδι τους.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το καπάκι να πέφτει με δύναμη κι εκτός από τον θόρυβο που προξενεί, αρκετές φορές να ραγίζει ή να σπάζει όντας από πλαστικό.
Τόση απέχθεια για τον κάδο!
Να μην τον ακουμπήσουν, να μην τον πιάσουν. Και τα δικά τους σκουπίδια έχει. Εξάλλου, φορώντας ένα γάντι μπορούν να κάνουν το σωστό χωρίς να κινδυνεύουνε με σπάσιμο τα καπάκια.
-Μα τόση απέχθεια για τους κάδους απορριμμάτων;
Γ.Δ.


Ο «χαμένος» Ιούνιος
Μπορεί ημερολογιακά ο Ιούνιος σαν μήνας ν’ανήκει στο Καλοκαίρι, όμως κλιματολογικά περισσότερο στην Άνοιξη ανήκει.
Με τις βροχές και τις καταιγίδες του διαφορετικό στίγμα δίνει.
Έτσι, με βροχές, χαλάζι, ψύχρα, ο μήνας αυτός ουσιαστικά είναι χαμένος για αρκετά επαγγέλματα του τουριστικού κλάδου.
Μάλιστα τα ίδια είχαν συμβεί και το 2020.
Εάν όμως ο Ιούνιος θεωρείται σαν «χαμένος» μήνας, η χασούρα αναπληρώνεται από το Σεπτέμβριο που πλέον θεωρείται καλοκαιρινός.
Γ.Δ.


Προβλήματα που απαιτούν λύσεις
Τα προβλήματα είναι δύο κατηγοριών. Τα μεγάλα και τα μικρά.
Και τα μεγάλα απαιτούν σχεδιασμό και μελέτη πως θα αντιμετωπιστούν, τα δε μικρά απεναντίας απαιτούν άμεση αντίδραση και δράση.
Έτσι, υπάρχουν μια σειρά μικρών θεμάτων-προβλημάτων στους δήμους που περιμένουν λύση η οποία όμως καθυστερεί. Αυτή η αργοπορία όμως δημιουργεί μια αρνητική αίσθηση στον κόσμο διότι ακριβώς δεν δικαιολογεί την καθυστέρηση στη λύση ενός απλού θέματος.
Ας έχουν υπόψιν τους οι δημοτικοί μας άρχοντες την άποψη αυτή.
Γ.Δ.


Είμαστε τελευταίοι
Και μια ο λόγος για τους δήμους μας, να επισημάνουμε την απουσία μελετών και προκήρυξης έργων.
Παρακολουθούμε τον Περιφερειακό Τύπο και θαυμάζουμε για τις συνεχείς προκηρύξεις που δημοσιεύονται για εκτέλεση έργων. Το ίδιο και για τις κατά τόπο ΔΕΥΑ. Οργασμός έργων κάθε μορφής. Ενώ εδώ στο νομό μας επικρατεί απουσία παρόμοιων προκηρύξεων.
Πραγματικά απορούμε για τον ταχύτατο σχεδιασμό των υπολοίπων δήμων της Περιφέρειάς μας, μικρών και μεγάλων.
Αλήθεια οι δήμοι του νομού τα έχουν υλοποιήσει όλα; Έχουν καλύψει όλες τις ανάγκες ή μήπως ισχύει κάτι άλλο;
Πάντως ό,τι κι αν ισχύει, σα νομός είμαστε τελευταίος.
Γ.Δ.


Χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στην Ξάνθη
Η Ξάνθη περιλαμβάνεται στις πέντε περιφερειακές ενότητες με την μειωμένη προσέλευση πολιτών για εμβολιασμό και μεγάλη απόκλιση από τον μέσο όρο. Αυτό που καταγράφαμε μέσα από ρεπορτάζ μας το επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς. Είναι λυπηρό αλλά είναι αλήθεια πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ανεμβολίαστων εντοπίζεται στην μειονότητα. Πραγματικά χρήζει διερεύνησης πως ενώ αυτό το κομμάτι της τοπικής κοινωνία που ταλαιπωρήθηκε με απανωτά lockdown και είχε πολλά θύματα από τον κορωνοϊό, να μη βλέπει το εμβόλιο σαν ένα «όπλο» για να προφυλαχτεί και να θωρακιστεί και να αρνείται να το χρησιμοποιήσει. Την ίδια στιγμή μάλιστα που διαπιστώνεται και μια γενική χαλάρωση των μέτρων. Ποιοι ευθύνονται; Η έλλειψη ενημέρωσης από τις αρμόδιες αρχές ή κάποιοι παραπληροφορούν σκοπίμως διακινώντας θεωρίες συνωμοσίας; Μήπως κάποιοι μ’ αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να χειραγωγήσουν ένα κομμάτι του πληθυσμού της μειονότητας;
Μ.Ξ. 


Περιστατικά Σεξουαλικής παρενόχλησης σε γυμνάσιο της πόλης
Στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας  σε πανελλαδική κλίμακα βρέθηκε γυμνάσιο της πόλης μας εξαιτίας καταγγελιών από μαθήτριες ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων από συμμαθητές τους. Το θέμα που θα μπορούσε να επιλυθεί ενδοσχολικά από την Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους γονείς των εμπλεκομένων, τον σύλλογο γονέων αλλά και τους εκπροσώπους των μαθητών, να διευκρινιστούν όλες οι πτυχές του και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες τιμωρίες στους δράστες, έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δίκασαν και καταδίκασαν,  στοχοποίησαν και διέσυραν τους θύτες μετατρέποντας τους ίδιους σε θύματα με το μπούλινγκ που υπέστησαν. Σε κάθε περίπτωση είναι καταδικαστέα η πράξη τους και δεν είναι ανεκτή η συμπεριφορά αυτή. Αλλά δεν πρέπει να είναι αυτή η «τιμωρία» τους χωρίς να έχουμε την πρόθεση να υποβαθμίσουμε το γεγονός.  Επίσης χρήζει διεύρυνσης και το γεγονός ότι το αδίκημα αυτό γίνεται κατά συρροή στο συγκεκριμένο γυμνάσιο. Δεν είναι μία – δυο οι περιπτώσεις παρενόχλησης που καταγγέλλουν μαθήτριες αλλά περισσότερες.  Και εγείρονται πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο διαχείρισης και αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών από την Διεύθυνση του σχολείου. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποσιωπώνται και να περνούν λάθος μηνύματα προς τους μαθητές αλλά να αντιμετωπίζονται με την δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία και να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες τιμωρίες, ενώ χρήσιμο θα ήταν να υπάρχει ενημέρωση και πρόληψη για ανάλογα ζητήματα.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…