Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

0

Πρέπει ν’αλλάξουν
Από σεβασμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού κυρίως αλλά και όλων των ανθρώπων που την υπηρετούν, προσεγγίζουμε τα θέματα που την αφορούν.
Ό,τι πηγάζει από αυτήν και τους ανθρώπους της που ανιδιοτελώς προσφέρουν.
Για μας όλες οι δημοτικές παρατάξεις είναι σημαντικές. Από την πιο μικρή έως αυτήν που έχει κερδίσει τις εκλογές και έχει την άμεση ευθύνη.
Όμως θεωρούμε και το λέμε πως ευθύνες έχει και η αντιπολίτευση. Ιδιαίτερα δε αυτές οι παρατάξεις που έχουν τη δυνατότητα να χαράξουν και να υποστηρίξουν μια πρόταση στο όργανο.
Αντ’ αυτού δημιουργήθηκε ένα αντιπολιτευτικό μόρφωμα το οποίο ξεχωρίζει μόνον από την  άρνησή του.
Γ.Δ.


Πρέπει ν’ αλλάξουν ΙΙ
Δύο χρόνια τώρα, ομολογουμένως δύσκολα για όλους, Δημαρχόπουλος και Μελισσόπουλος ουσιαστικά έμειναν άπραγοι σε ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο.
Χρειάζεται ν’αλλάξουν, να ανανεώσουν λόγο και συμπεριφορά. Γνωρίζουν και οι ίδιοι πως η αντιπολίτευση που ασκούν είναι τετριμμένη, δεν μεταφέρουν αισιόδοξα μηνύματα στην κοινωνία του δήμου. Έτσι, δεν καταγράφονται, κυρίως ο Μελισσόπουλος, ως εναλλακτικές δυνάμεις εξουσίας, παρά ως αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του παρελθόντος που θεωρούν πως η δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτε, δεν προσπαθεί και άλλα. Μα ξεχνούν πως ο Τσέπελης λέει και το υποστηρίζει πως αυτοί φταίνε που βάζουν συνεχώς εμπόδια, αποχωρούν, έχουν γενικά αρνητική θέση για όλα και τους αποδίδει σκόπιμη τακτική.
Δυστυχώς επιμένουν σ’αυτή την πολιτική που είναι λανθασμένη και επιζήμια για όλους.
Αυτό θα τους χρεωθεί, δεν το έχουν καταλάβει;
Γ.Δ.


Μέχρι στιγμής είναι τρεις
Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί πλέον και οι υποψήφιοι μπήκαν στη «μάχη» της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).
Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει επίσημα την πρόθεσή τους η κυρία Γεννηματά που ήδη ηγείται του κόμματος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο νεότερος των υποψηφίων.
Αυτοί οι τρεις θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, όπως έγραφαν οι παλαιοί δημοσιογράφοι.
Το ποιος θα επικρατήσει δεν είναι σίγουρο, διότι εκλογές είναι αυτές, κανείς δεν γνωρίζει τι θα βγάλουν.
Δημοσκόπηση που έγινε πρόσφατα δίνει προβάδισμα στον Ανδρέα Λοβέρδο αλλά είπαμε, οι προβλέψεις δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Γ.Δ.


Έρχονται ζέστες
Εισακούστηκαν οι εραστές της θάλασσας και οι βροχές πλέον ανήκουν στο παρελθόν.
Από δω και πέρα μπαίνουμε στην περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών έως και καύσωνες.
Τέρμα πλέον οι γκρίνιες για τον άσχημο καιρό και τις καθημερινές βροχές.
Τα αναψυκτήρια εντός πόλης αλλά και τα παραθαλάσσια θα «πάρουν φωτιά».
Καιρός ήταν να μπούμε στην καιρική κανονικότητα όπως κι αυτή της ζωής μας.
Γ.Δ.


Πρεμιέρα του καλοκαιριού
Βούλιαξαν την Δευτέρα 21 Ιουνίου οι παραλίες των Αβδήρων. Από το Μυρωδάτο ως την Μάνδρα παντού λουόμενοι και λιαζόμενοι.  Ήταν άλλωστε η επίσημη πρώτη μέρα του καλοκαιριού και κατά κυριολεξία αφού ήταν και η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. Στο λιμάνι των Αβδήρων το τουριστικό δεν έχει ανοίξει αλλά γίνονται κάποιες εργασίες στο διπλανό υπαίθριο χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας σε πρόσφατη δημοπρασία για έκταση στον αιγιαλό με χρήση καντίνας δίπλα στον πρώην Λιμενικό Σταθμό υπήρξαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι όμως την πήρε ο επιχειρηματίας που έχει και το Τουριστικό. Έχει καταλάβει λοιπόν όλη την έκταση κατά μήκος του αιγιαλού ο ίδιος επιχειρηματίας όμως ακόμη δεν έχει τίποτε ανοιχτό στο λιμάνι των Αβδήρων.
Μ.Ξ.


Γιορτές παντού και φεστιβάλ
Η περίοδος του καλοκαιριού (υπολογίστε παρακαλώ και τον Σεπτέμβριο), είναι ως γνωστόν των Γιορτών, Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ.
Ολόκληρη η Ελλάδα ζει και γιορτάζει συμμετέχοντας σε κάποια γιορτή ή εκδήλωση. Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι να ψυχαγωγήσουν το κοινό, προσφέρουν ποικιλία ειδών. Προφανώς για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.
Ο μπαχτσές έχει απ’όλα για όλους.
Θέλεις απλές εκδηλώσεις Συλλόγων και Σωματείων με άφθονο χορό, τις έχεις.
Θέλεις συναυλίες, θέατρο ποικίλο. Κι αυτά υπάρχουν για κάθε γούστο και βαλάντιο.
Αναστενάζει η Ελλάδα το καλοκαίρι γιορτάζοντας, τιμώντας, τρώγοντας και χορεύοντας.
Γ.Δ.


Λίστα υπουργείου που κοροϊδεύει
Για άλλη μια χρονιά το αρμόδιο υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα την γνωστή «λίστα των επαρχιακών εφημερίδων που έχουν το δικαίωμα να δημοσιεύουν Διακηρύξεις-Προκηρύξεις-Ανακοινώσεις».
Πρόκειται για μια ιστορία τραγελαφική από την αρχή μέχρι το τέλος.
Το υπουργείο με τη λίστα αυτήν ουσιαστικά κοροϊδεύει τον Επαρχιακό Τύπο, τον υποβιβάζει και του δείχνει πως δεν τον υπολογίζει.
Κι αυτά όλα, διότι παγίως συμπεριλαμβάνει όλες τις εφημερίδες όσες πληρούν τις προϋποθέσεις και όσες δεν τις πληρούν.
Κανονική κοροϊδία, ένδειξη απαξίωσης του Τύπου της Περιφέρειας.
Λυπηρό μεν, αληθινό δε και ισχύει για όλες τις κυβερνήσεις. Τώρα όμως με τα site και το διαδίκτυο αποδεικνύουν ακόμη πιο έντονα πως δεν εκτιμούν Τύπο και Τηλεόραση.
Γ.Δ.


Ο δήμος θα λειτουργήσει το κάμπινγκ Μυρωδάτου αλλά του χρόνου
Καθαρισμό στο κάμπινγκ του Μυρωδάτου ξεκίνησε ο δήμος Αβδήρων, εν’ όψει την αντιπυρικής περιόδου. Κι επειδή πρόκειται για μια δύσκολη και απαιτητική εργασία λόγω του μεγέθους του οικοπέδου, ζήτησε την συνδρομή του Στρατού. Όχι δεν πρόκειται για φέτος τουλάχιστον να γίνει τίποτε στο χώρο του κάμπινγκ, απλά ο δήμος το θέλει καθαρό για να μην πιάσει καμιά πυρκαγιά και τρέχει και δεν φτάνει. Ετοιμάζει όμως μελέτη όπως πληροφορηθήκαμε από τον δήμαρχο κ. Γιώργο Τσιτιρίδη, για να το λειτουργήσει του χρόνου όπως λειτουργούσε παλιά, ως κάμπινγκ για τροχόσπιτα. Μετά τις επανειλημμένες ανεπιτυχείς προσπάθειες να το δημοπρατήσει η δημοτική αρχή κατέληξε να κάνει μια προσπάθεια να το λειτουργήσει όπως παλιά.
Άντε να δούμε…
Μ.Ξ.


Μέριμνα για ΑμεΑ
Η διαπίστωση από συμπολίτη ο οποίος κατέγραψε μια έλλειψη σοβαρή σε πολλές εκκλησίες του νομού. Εκκλησίες παλιές και νέες μάλιστα.
Λοιπόν ο συμπολίτης διαπίστωσε πως αρκετές εκκλησίες, οι περισσότερες, δεν διαθέτουν ειδικές ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα.
Ζήτησε από μας ο ευαίσθητος συμπολίτης, από την εφημερίδα να δημοσιοποιήσει το θέμα, να το θέσει υπ’όψιν του Μητροπολίτη μας ο οποίος με την ευαισθησία που τον διακρίνει, σιγά-σιγά να το φροντίσει για να λυθεί.
Τόνισε μάλιστα πως τα άτομα αυτά είναι οδυνηρό και απάνθρωπο να ταλαιπωρούνται, όπως βέβαια το ίδιο ισχύει και για τα ηλικιωμένα άτομα  που τώρα υποχρεούνται να ανεβαίνουν-κατεβαίνουν σκαλιά, πράγμα όχι  ιδιαίτερα εύκολο για πολλούς.
-Εν αναμονή λοιπόν της Μητροπολιτικής παρέμβασης.
Γ.Δ.


Βάρος στην Υγεία
Έχουμε κατ’επανάληψη αναφερθεί στο θέμα της Υγείας σε τοπικό επίπεδο.
Αυτό έγινε με ρεπορτάζ, με συνεντεύξεις, με σχόλια.
Η διαπίστωση κοινή: Υπάρχει όντως πρόβλημα στο νοσοκομείο Ξάνθης σε επίπεδο στελέχωσης με ιατρικό, κυρίως, προσωπικό.
Το νοσοκομείο μας διέρχεται μια κρίσιμη περίοδο διότι δεν το προτιμούν οι νέοι γιατροί.
Το αποφεύγουν, προτιμώντας αυτό της Αλεξανδρούπολης όπως και της Καβάλας. Από την άλλη επίκειται η δημιουργία του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής από το ίδρυμα Νιάρχου, οπότε Ξάνθη και Δράμα μοιραία θα υποβαθμιστούν.
Για να προλάβουν λοιπόν αυτήν την υποβάθμιση, υπάρχει κινητικότητα από πλευράς δήμου, βουλευτών, αντιπεριφέρειας και άλλων φορέων του τόπου, πάντα δε με τη συμμετοχή της Μητρόπολης αλλά και της Μουφτείας.
Οι καιροί πλέον δεν μπορούν να περιμένουν. Οι κινήσεις ενεργοποιήθηκαν και σύντομα θα υπάρξει συνολική κάθοδος στην Αθήνα στο αρμόδιο υπουργείο Υγείας.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…