Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

0

Η ανεξαρτητοποίηση Ιγιαννίδη
Πάντα, εδώ και πολλά χρόνια πίστευα στο δικαίωμα ενός εκλεγμένου μέλους σε όργανο δημοτικό, περιφερειακό, εθνικό, να ανεξαρτητοποιηθεί.
Πάντα όμως για σοβαρούς και υπαρκτούς λόγους, όχι προφάσεις για να προσχωρήσει αργότερα σε μια άλλη παράταξη. Έτσι, με βρίσκει σύμφωνο η ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Στέφανου Ιγιαννίδη.
Αιτία; Η ενόχλησή του από την πολιτική της αποχώρησης από τις συνεδριάσεις.
Ο Ιγιαννίδης εκλέχτηκε δύο φορές με την παράταξη του Δημαρχόπουλου. Όσο δε ήταν στη διοίκηση του δήμου, πρόσφερε αρκετά από το πόστο που είχε αναλάβει.
Γ.Δ.


Ο προβληματισμός στον Δημαρχόπουλο
Το θέμα λοιπόν της αποχώρησης από τον συνδυασμό «Δήμος Πρότυπο»  πρωτίστως θα πρέπει ν’απασχολήσει τον ίδιο τον επικεφαλής.
Μια ανεξαρτητοποίηση σημαίνει πολλά πράγματα. Και ο Ιγιαννίδης την αιτιολογεί πλήρως. Εκείνος που πρέπει να βγάζει τα συμπεράσματά του είναι ο Δημαρχόπουλος.
Δεν νοείται συμπεριφορά αξιωματικής αντιπολίτευσης που να στηρίζεται στην… αποχώρηση από τη συνεδρίαση. Δεν είναι τρόπος αντίδρασης.
Εξελέγησαν ΟΛΟΙ για να παραμένουν στην αίθουσα κι εκεί να δίνουν τις μάχες τους.
Έτσι, ο Ιγιαννίδης μη δεχόμενος το ρόλο του αποχωρούντα, προτίμησε να τραβήξει τον υπόλοιπο δρόμο της θητείας του μόνος του, παραμένοντας κι όχι εκφεύγοντας.
Γ.Δ.


Μεγάλη υπόθεση η αλήθεια
Μεγάλη ιστορία η αλήθεια. Όχι η λέξη καθεαυτή αλλά το περιεχόμενό της.
Πρόκειται για σκληρή λέξη, διαμάντι που κόβει και δεν κόβεται.
Δεν θα αναλύσω τη λέξη. Την γνωρίζετε όλοι εξάλλου, έχετε μιλήσει γι’αυτήν, την επικαλεστήκαμε όλοι, δήθεν την θέλουμε όλοι αλλά λέμε ψέματα στον εαυτό μας.
Η αλήθεια είναι πόνος, δάκρυ, θάρρος και ψυχική δύναμη και πολλά άλλα που πληγώνουν, σκοτώνουν.
Λέμε πως θέλουμε την αλήθεια αλλά τρέμουμε ποια θα είναι, ποια θ’ακουστεί για μας.
Κι αυτό γιατί δεν αντέχεται απ’όλους μας η ρημάδα…
Γ.Δ.


Σιδηροδρομική Εγνατία
Έχει χυθεί μελάνι και μελάνι χρόνια τώρα για τη λεγόμενη (τότε) ανατολική σιδηροδρομική Εγνατία.
Έχουν περάσει χρόνια αρκετά, κυβερνήσεις το ίδιο αλλά το έργο δεν προχώρησε.
Φυσιολογικό βέβαια. Τα έργα προχωρούν με μελέτες και χρήματα κι όχι με… λόγια.
Πρόσφατα επέστρεψαν οι κυβερνώντες στο ίδιο θέμα και μεις οι θεατές στο ίδιο έργο. Ένα έργο που έχει και διαμαρτυρίες από τους Δραμινούς.
Μεταξύ μας, τίποτε δεν πρόκειται να γίνει ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση ούτε από καμία.
Ένας λόγος και αιτία μόνον εάν υπάρξει, τότε θα γίνει: Αν το ζητήσουν οι Αμερικάνοι οι οποίοι έχουν προσφάτως ερωτευθεί τη Θράκη…
Γ.Δ.


Έρευνα
Διαβάστε παρακαλώ το αποτέλεσμα έρευνας για το οικονομικό κόστος της γραφειοκρατίας και διαφθοράς στη χώρα μας.
Στη μικρή μας χώρα κοστίζει 8 δισεκατομμύρια ευρώ η γραφειοκρατία και η διαφθορά ετησίως και η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός όλης της δομής του κράτους, στο σύνολο δηλαδή των υπηρεσιών της χώρας.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια λέει ο λαός μας και έχει δίκιο.
Λοιπόν, το θέμα το έπιασε ο Μητσοτάκης, γι’αυτό και έφερε τον Πιερρακάκη και άρχισε η αλλαγή. Μια τεράστια αλλαγή που παρόμοια δεν έχει γίνει ποτέ στη χώρα σε τέτοιο επίπεδο και κλίμακα.
-Ευτυχώς που υπήρξαν οι μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ.
Γ.Δ.


Η κυβέρνηση ψηφίζει
Θυμίζουμε για να συζητάμε σοβαρά, ότι υποχρέωση πλέον της κυβέρνησης να ψηφίζει όλα όσα θα έρθουν στη βουλή από αυτήν την ίδια.
Αυτή θα τα φέρει, αυτή θα τα ψηφίσει. Η αντιπολίτευση θα κάνει τη δική της δουλειά χωρίς να χρειάζεται δικαιολογίες.
Υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ας ψηφίζουν κι ας τελειώνουν. Μετά θα κριθούν στις εκλογές. Τα πράγματα είναι έτσι και δεν χρειάζονται πολλά λόγια.
Η κυβέρνηση αποφασίζει και πράττει και η κοινωνία ανάλογα συμφωνεί ή όχι.
Δημοκρατικά και τα σκυλιά δεμένα.
Γ.Δ.


Ο Πολάκης εκφραστής των αντιεμβολιαστών!
Ο Παύλος Πολάκης έγραψε στο Facebook ότι θα αποφασίσει το φθινόπωρο αν θα κάνει το εμβόλιο. Μέχρι τότε θα μπαίνει στο νοσοκομείο και θα βλέπει ασθενείς ανεμβολίαστος. Επίσης αν ήταν ο ίδιος υπουργός, θα διέθετε το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε μεγάλες ηλικίες και ευπαθείς ομάδες. Θα έφτιαχνε και θα στελέχωνε ΜΕΘ, αν και δεν εξηγεί πού θα έβρισκε το εξειδικευμένο προσωπικό. Και ασφαλώς θα έφερνε τα μονοκλωνικά αντισώματα.
Έχοντας ένα κοινό 60.000 που τον ακολουθεί στα σόσιαλ μίντια, οι απόψεις του αυτές αναπαράγονται μαζικά δια των κοινοποιήσεων. Και φυσικά το κοινό αυτό χρησιμοποιεί το παράδειγμά του ως επιχείρημα για να αντικρούσει τις όποιες παραινέσεις για εμβολιασμό.
Ο Πολάκης δεν είναι ένας απλός γιατρός, ένας ιδιώτης που εκφράζει την άποψη του. Είναι θεσμικός παράγοντας. Αν ήταν ιδιώτης, και διαφοροποιούνταν από την παγκόσμια επιστημονική πρακτική θα ήταν υπόλογος έναντι του Ιατρικού Συλλόγου και μόνο. Το να ρίχνει νερό στο μύλο των αντιεμβολιαστών συνιστά ένα διπλό ατόπημα με ηθική και πολιτική διάσταση.
Και βέβαια ακούγοντας τις απόψεις του για τα εμβόλια και την πανδημία, όλοι μπαίνουμε στον πειρασμό να σκεφτούμε τι θα γινόταν στη χώρα αν ήταν αυτός υπουργός Υγείας μέσα στην πανδημία και πώς θα αντιμετώπιζε την κατάσταση.
Και κάνουμε το σταυρό μας, ακόμα και όσοι δεν είμαστε θρησκευόμενοι…


O οίκος Dior αποθέωσε την Ελλάδα και το αρχαιοελληνικό κάλλος σε ένα μαγευτικό show στο Καλλιμάρμαρο

Με εμφανείς τις  αρχαιοελληνικές ενδυματολογικές  επιρροές σε συνδυασμό με φουτουριστικά στοιχεία ο οίκος Dior αποθέωσε το αρχαιοελληνικό κάλλος, την ελληνική αισθητική και κουλτούρα και πρόσφερε ένα υπερθέαμα που διαφήμισε την χώρα μας σ’ όλο τον κόσμο. Προσκεκλημένοι του μαγευτικού show στο Καλλιμάρμαρο
η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και προσωπικότητες απ’ όλους τους χώρους, εγχώριας και διεθνούς φήμης.
Ένα show που δίνει ώθηση στον τουρισμό μας ιδιαίτερα σε μια εποχή που προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία και δημιουργεί τις βάσεις για να καταστεί η χώρα μας επίκεντρο της βιομηχανίας της μόδας φιλοξενώντας ανάλογες εκδηλώσεις.
Μ.Ξ. 


Πιάνει η γάτα ποντίκια;
Το μήνυμα στο κινητό ζόρικο ως περιεχόμενο. Θ’αναφέρω λίγες λέξεις  που αποτελούν την ουσία.
Μου γράφει: «Πάμε άλλη μία: δεν είναι πελατειακό κράτος μόνο, είναι και πελατειακή κοινωνία.
Οι γνωριμίες στη χώρα μας είναι η βασική μορφή επικοινωνίας στην αγορά εργασίας ΚΑΙ στον ιδιωτικό τομέα».
Μ’απασχόλησε το θέμα που έθιξε ο συμπολίτης το οποίο έζησε ο ίδιος!
Δεν θ’αρνηθώ πως οι γνωριμίες σε προσωπικό επίπεδο δεν βοηθούν, δεν ισχύουν. Από την άλλη όμως έχω προσωπική γνώση πως επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσλάβουν προσωπικό στον ιδιωτικό τομέα πως ζητούν βιογραφικά, κάνουν συνεντεύξεις, ψάχνουν να βρουν αυτό το άτομο που θεωρούν πως θα τους κάνει για τη θέση που το θέλουν.
Στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα αλλάζουν, έχουν αλλάξει. Συγγένειες και φιλίες έρχονται δεύτερες, μετρούν άλλα, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό.
Εξάλλου δεν μπορεί κανείς ν’ αποκλείσει τις διαπροσωπικές σχέσεις και το συναίσθημα, αλλά προσοχή, σήμερα οι επιλογές γίνονται με το κριτήριο «εάν η γάτα πιάνει ποντίκια».
Γ.Δ.


Το μεγαλύτερο θεριό είναι ο άνθρωπος…
Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινωνία από την τροπή που πήρε το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Μετά από 40 μέρες θρίλερ τελικά η αστυνομία βρήκε τον δράστη και έδεσε το κατηγορητήριο. Και δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον σύζυγο της άτυχης 20χρονης Καρολάιν που ομολόγησε τελικά το έγκλημα. Ένα έγκλημα που διέπραξε προμελετημένα και μετά με πλήρη ψυχραιμία σκηνοθέτησε ληστεία για να αποποιηθεί από την ευθύνη. Όμως τον πρόδωσε η τεχνολογία, όπως το βιομετρικό ρολόι της κοπέλας, η απενεργοποίηση της κάμερας αλλά και της κάρτας του κινητού του που τον διέψευσαν για όσα είπε για την ώρα που οι ληστές δήθεν εισέβαλαν στο σπίτι του και διέπραξαν τον φόνο. 40 μέρες υποκρινόταν τον συντετριμμένο για το κακό που τον βρήκε ενώ ο ίδιος είχε αφαιρέσει την ζωή της γυναίκας του, της μάνας του παιδιού του αλλά και τη ζωή ενός κουταβιού.
Το μεγαλύτερο θεριό είναι ο άνθρωπος . Είναι ικανός για τις μεγαλύτερες αγριότητες.
Στην περίπτωση αυτή άλλη μια γυναικοκτονία έρχεται να προστεθεί στην μακριά λίστα και να μας θυμίσει την Ζωή από την Ξάνθη, την Ελένη στην Ρόδο και τόσες άλλες θύματα της βαρβαρότητας, της βίας ,του μισανθρωπισμού, της κτηνωδίας, της σκοτεινής ψυχής.
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…